mnb

Eclere cu crema de vanilie

23.6KVizualizări
5
(4)
Print Friendly, PDF & Email

Iata-ma si cu prima reteta din an, o reteta de eclere de la care nu ma voi abate cand voi dori sa pregatesc acest desert. Delicioase! Coaja perfecta, fara urme de aluat crud pe interior, crema de vanilie pufoasa si aerata pe care am “furat-o” de la draga mea Claudia, si ciocolata perfecta, s-au completat excelent intr-un desert din care daca gusti nu te prea poti stapani sa ai limite 😀
eclere-1

 

 

 

Pentru cojile de eclere (ingredientele sunt masurate cu aceeasi cana, o cana cu capacitatea de230 ml)

  • o cana ulei
  • 2 cani apa
  • 2 cani faina
  • putina sare
  • 6-8 oua mari – in cazul in care compozitia e prea tare si greu de spritat, mai incorporati 1-2 oua; asta depinde de puterea de absorbtie a fainii
  • edit: poate pentru ca atunci cand am postat reteta (si de fiecare data cand faceam) am folosit oua din comert si-s egale si mari, au fost perfecte 6 bucati, insa de ultimele 3 ori cand am preparat eclere am pus oua de casa si aluatul a “cerut” de fiecare data 8 oua, nu 6! vedeti cum arata aluatul spritat in tava in poza mea si va ghidati cate oua trebuie sa puneti.

Alta varianta penTru coji, o reteta pe care o recomand din suflet! o gasesti dand clik – AICI

Pentru crema de vanilie

  • 500 ml lapte
  • 65 gr faina
  • 110 gr zahar
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • o lingurita concentrat de vanilie
  • 3 oua

Pentru glazura de ciocolata

  • un Mos Craciun de ciocolata :)) (asta am avut eu, voi puneti 150 gr ciocolata cu lapte)
  • 40 gr unt

eclere-2

Mod de preparare coji de eclere

  1. Pune intr-un vas , pe foc, apa impreuna cu uleiul si sarea.
  2. Lasa sa dea in clocot si mai lasa pe foc cateva secunde.
  3. Opresti focul si torni toata faina dintr-o data, rapid, apoi amesteci energic cu un tel para pana la omogenizarea completa.
  4. Lasi la racit si cand mai e doar putin calduta compozitia incepi sa adaugi ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare pana se incorporeaza.
  5. Apoi iei din compozitie si pui intr-un poş cu dui mare si spritezi pe o tava, in care ai pus hartie pentru copt, betisoare cu dimensiunile de aprox 8/1,5 cm, lasand distanta intre ele.
  6. Introduci tava in cuptorul pe care in prealabil l-ai incalzit (cu 2-3 minute inainte de a baga tava), si lasi la foc iute (220-250 grade) pentru 15 minute (bastonasele trebuie sa fie crescute si usor rumenite, apoi scazi temperatura la 180 grade si le lasi sa se coaca. Dupa ce au fost crescute si rumene eu am deschis usa cuptorului si le-am intepat pe toate cu un bat de frigaruie pentru a se usca bine si interior.
  7. Le scoti din cuptor atunci cand sunt “grasunele” si frumos rumenite. Mie mi-au iesit 24 de bucati , mari, cu dimensiunile aproximative cu cele de cofetarie; daca faceti mini eclere vor iesi aprox. 50 de bucati.

Mod de preparare Crema de vanilie.

  1. Pui intr-un vas cu fund dublu ouale impreuna cu zaharul si faina. Amesteci cu un tel si omogenizezi.
  2. Adaugi in fir subtire laptele amestecand continuu sa nu faca cocoloase compozitia.
  3. Pui vasul pe foc si lasi la fiert amestecand sa nu se prinda de fundul vasului.
  4. Opresti focul doar atunci cand compozitia s-a ingrosat, a devenit ca o budinca si se desprinde de peretii vasului.
  5. Adaugi vanilia, pui o folie alimentara deasupra vasului si lasi la racit. Folia previne formarea unei pojghite la suprafata budincii.
  6. Atunci cand budinca s-a racit incepi sa adaugi, putin cate putin , frisca lichida mixand incontinuu. Vei obtine o crema pufoasa, excelenta la gust.
  7. Tai cojile de eclere pe mijloc, de-a lungul basonasului.  Spritezi crema de vanilie pe bucatile ramase in tava apoi acoperi pe fiecare cu capacelele ramase.

Mod de preparare Glazura de ciocolata

  1. Pui intr-un bol metalic ciocolata tocata bucatele impreuna cu untul.
  2. Pui bolul deasupra unui vas cu apa clocotita.
  3. Amesteci usor pana la omogenizare.
  4. Iei cu lingurita din glazura usor calduta si pui peste fiecare ecler, apoi introduci eclerele la frigider.
  5. Pofta buna!

eclereeclere

 

Eclere cu crema de vanilie
 
Autor: 
Tipul retetei: Desert
Bucatarie: Franceza
Lista de cumparaturi
  • Pentru cojile de eclere (ingredientele sunt masurate cu aceeasi cana, o cana cu capacitatea de 230 ml)
  • o cana ulei
  • 2 cani apa
  • 2 cani faina
  • putina sare
  • 6-8 oua mari - in cazul in care compozitia e prea tare si greu de spritat, mai incorporati 1-2 oua; asta depinde de puterea de absorbtie a fainii
  • edit: poate pentru ca atunci cand am postat reteta (si de fiecare data cand faceam) am folosit oua din comert si-s egale si mari, au fost perfecte 6 bucati, insa de ultimele 3 ori cand am preparat eclere am pus oua de casa si aluatul a "cerut" de fiecare data 8 oua, nu 6! vedeti cum arata aluatul spritat in tava in poza mea si va ghidati cate oua trebuie sa puneti.
  • Alta varianta penTru coji, o reteta pe care o recomand din suflet! o gasesti dand clik - AICI
  • Pentru crema de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 65 gr faina
  • 110 gr zahar
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • o lingurita concentrat de vanilie
  • 3 oua
  • Pentru glazura de ciocolata
  • un Mos Craciun de ciocolata :)) (asta am avut eu, voi puneti 150 gr ciocolata cu lapte)
  • 40 gr unt

 

Ma gasesti si pe: Retete Papa Bun

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

15 Comments

Leave a Reply

4 × 5 =

Voteaza reteta: