Electrolux te provoaca ! Cina Regala la Palatul Elisabeta

Electrolux te provoaca ! Cina Regala la Palatul Elisabeta

Zilele trecute, cand imi serveam ceaiul impreuna cu principesa Margareta, mi-a comunicat  ca pe 16 mai va organiza o cina la care tine neaparat sa iau si eu parte pentru ca-s fata simpatica.
Am ezitat, m-am codit, i-am zis ca nu am cu ce ma imbraca dar a insistat si-am cedat. Asa de usor ma las uneori…
Apoi..a sunat ceasul…
………
Wake up! Gabi! ca e ultima zi si tu n-ai pregatit nimic.
-Lasa ma ca asa-mi place mie sa fiu contra cronometru,sa rastorn, sa fac dezastru total in bucatarie. De ce sa lucrez io linistit si organizat,cand pot auzi gongul disperarii fix cand dau io send .

Ah! Ar trebui sa va zic despre ce e vorba.
Mdeci: Electrolux a lansat o provocare culinara. Si cum imi plac provocarile, nu m-am dat inapoi.
Miza este o Cina la Palatul Elisabeta impreuna cu A.S.R. Principesa Margareta si cinci bloggeri de food.
Cum poti ajunge la aceasta cina?
Simplu! Preparand una dintre retetele Principesei Margareta , intr-o maniera originala.
Daca vei fi unul dintre cei 5 bloggeri alesi in urma jurizarii retetelor prezente la provocare, vei avea ocazia ca pe data de 16 mai sa gatesti si sa servesti masa impreuna cu Principesa si partenerul Electrolux.

Am rasfoit retetele propuse pentru competitie si m-am oprit la un aperitiv – Salata cu paine de porumb si ardei iute.
M-am jucat putin cu ingredientele,am scos cate ceva, am introdus ingrediente pe gustul nostru , fara sa simt nevoia de a schimba prea mult reteta care deja are DE TOATE!
Nu cochetam extrem de mult cu adaosurile de condimente asa c-am redus cate putin din cantitati, am inlocuit branza cheddar cu feta de capra, sunca cu muschiulet afumat de casa, am dat o savoare aparte sosului adaugand nucsoara si-un strop de ulei de masline cu busuioc si-am preferat in locul ardeiului verde,o pata de culoare rosie ca focul.

Sa trecem la treaba.

Prima pe care-o preparam este painica.O paine cu malai atat de frageda si aromata!
Avem nevoie de
80 gr faina alba
60 gr malai
un plic praf de copt
40 gr zahar
2-3 ardei iuti (merg si mai multi,chiar foarte bine, dar am tinut cont ca papa si copiii)
condimente uscate (oregano,chimen,salvie)
25 ml ulei
40 ml lapte
putina sare
unt pentru uns tava.

Amestecati intr-un bol ingredientele uscate.
Adaugati uleiul, omogenizand.
Adaugati oul si laptele, amestecati bine compozitia , apoi incorporati ardeiul tocat si cate o lingurita din fiecare condiment.
Omogenizati.
Preincaziti cuptorul.
Ungeti o tavita cu unt (22/10cm) si turnati compozitia. Nivelati si introduceti tava la cuptor la 165 grade pana trece testul cu scobitoarea si prinde o culoare frumoasa.
Scoateti si lasati la racit.

Pentru sos amestecati
o lingurita ulei de masline cu busuioc
doi catei de usturoi tocati marunt
150 gr smantana
150 gr maioneza de casa
nucsoara dupa gust
marar uscat

Omogenizati si pastrati la rece.

Pentru salata
250 gr porumb
250 gr fasole rosie
o rosie
cozi de ceapa verde
200 gr feta de capra
150 gr muschiulet afumat
un ardei rosu

Incepeti prin a pune fasolea si porumbul la scurs.
Rosia o taiati cubulete, ceapa rondele, muschiuletul fasii lungi si subtiri, ardeiul rosu cubulete.
Radeti branza pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-un bol marisor alternati straturi de ingrediente incepand cu painica faramata , continuand cu legume, muschiulet si sos, pana terminati ingredientele.
Am pastrat pentru stratul superior amestecul de ceapa si rosie.

Acoperiti vasul si-l pastrati la frigider pana la servire.

ps.nu ma credeti ca stateam la ceai ca-ntre printese?

da, si io-s printesa! ca-mi zicea mama cand eram mica : Printesa lu’ mama!

mai multe detalii
http://www.electrolux.ro/Global-pages/Promotional-pages/Cina_Regala-/

 
Tags:

Comentarii prin FaceBook

28 Comentarii


  1. Multa bafta!

    PS: eu te cred ca esti printesa! :))))


  2. Wuow, quelle délice!!!!


  3. Minunat Gabyta!!! Minunat… numai buna de pus pe masa regala! Unde gasim mai multe date despre cum si unde trimitem…de fapt despre competitie?


  4. Succes Gabyta…eu am pierdut trenul, nu am stiut…acum am citit si am vazut ca s-a terminat inscrierea…baftaaa! Tinem pumnii!


  5. Bafta multa! Ce suport frumos are vasul… Doar e al unei printese nu :)??


  6. OMG!!!! Gabytule cum arata!!! Ce vas poti avea!! Superb draga mea!! Multa bafta ! meriti din plin!!!

  7. Anonymous says:

    arata super !!! bafta multa si sa-mi aduci si mie autograf de la principesa !!!mire si cris


  8. Succes!Arata perfect!!


  9. Super apetisanta salatica!!!Pup si bafta!


  10. Minunat si vasul e in ton cu tema… Felicitari si multa bafta!


  11. Minunat si vasul e in ton cu tema… Felicitari si multa bafta!


  12. Wow, vasul ala mi-a luat ochii! Mai ceva ca la cina regala, succes !


  13. Vai ce prezentare!!! Fix ptr o masa principara!!! Printese primiti?!, ca m-as invita si eu! :)))
    Pupici


  14. Gaby iti urez multa bafta!!! Imi place mult prezentarea ta !!! :*


  15. Ce bine arata!!! superb vasul!!!
    Bafta la concurs!!!


  16. Multumesc tare mult, fetelor!


  17. Ca de obicei introducerile tale sunt preferatele mele,abia apoi savurez reteta prezentata si abia apoi incep sa ma intreb unele chestii.In cazul de fata…unde iti depozitezi atatea vase?Io n-as avea atata spatiu :-((
    Tot scoti…tot scoti…si tot timpul altele.
    Un lucru e sigur ai gusturi frumoase pentru ca si in alte postari am observat cat de laudata este vesela ta…asa ca ,am o propunere:te invit la mine la o sesiune shopping si ma ajuti si pe mine sa ma hotarasc la cateva vase la fel de frumoase.Ce zici?Merge?
    Astept raspuns asap…sa nu te aci ca ploua…in cazul asta, poate te trezesti cu mine la cumparaturi in Brosteni :-)))
    Salata e minunata,arata foarte frumos si imi place mult si painita pe blatul ala de lemn, arata asa de apetisant ,un contrast frumos intre regal si rustic…imi place…imi place…imi place!
    Mult noroc draga mea :-))Imi permit deja sa mi te imaginez in rochie de gala,de printesa.


  18. Doamne cum arata!!!! Cat de superb e vasul!!! Gabytzo te-ai intrecut pe tine de data asta!!! Bafta multa printesa mea draga!!!!


  19. M-a captivat introducerea dar si ceea ce ai preparat…………intradevar arata ca pentru o masa regala.
    Felicitari si bafta!


  20. Fete dragi, m-am straduit.
    Am facut cat am putut si cat mi-au permis spatiul si emotiile.
    Va multumesc tare mult pentru cuvintele frumoase!


  21. Angi,mai bine te sun decat sa raspund aici :)))
    Hai te pup, esti o dragutza ca intotdeauna!


  22. O super salatica si o prezentare regala !!! 😉 Multa bafta iti doresc !!!


  23. Mult succes iti doresc! Pe mine m-ai convins!


  24. Eheeei, vasul asta face parte din mostenirea comunista, cand importam totul de la rusi…sper sa-l mai aiba si maica-mea, ii spun sa-l scoata de la naftalina! Pupam printesa :*


  25. foarte frumoasa salata! Felicitari!


  26. ….ooooofff..cum arataaaaa!!!Ma ucizi….:((

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Salata de sfecla rosie cu hrean

Salata de sfecla rosie cu hrean

Nu exista sarbatoare cu bucate multe pe masa, din care romanului sa-i lipseasca salata de sfecla cu hrean. Apetisanta, sanatoasa, aromata, picanta, merge combinata cu atat de multe preparate incat eu o fac des chiar […]

Salata cu telemea si oua

Salata cu telemea si oua

V-am povestit la reteta de tarta cu mere despre Salad Chef, de la iTeleShop, asa-i? Continuam testarea si incercam…o reteta salata! Si ca sa nu fie o salata simpla, pe langa legume adaugam telemea, sunca […]

salata-calda-cu-maioneza

Salata calda cu maioneza

O reteta foarte simpla, consistenta,rapida., de salata calda cu maioneza.   Mod de preparare reteta Salata calda cu maioneza Print PDF Share this post:TwitterFacebookGoogle+PinterestLinkedinEmail

Salata de ţelină cu măr şi nucă

Salata de ţelină cu măr şi nucă

Gata în maxim 10 minute! O bunătate! Eu nu m-am săturat că a trebuit să împart cu Mona :)) Ingrediente o telină potrivită ca mărime un măr o mână nuci tocate sare 2 linguri ulei […]