escalop

escalop

Escalop de vitel cu ciuperci

pentru 4 portii

400 gr carne vitel
200 gr ciuperci
3-4 catei usturoi
50 gr unt
100 ml vin
100 ml supa
boia de ardei
sare
piper
faina
ulei
3 linguri smantana grasa

Se portioneaza carnea ca pentru snitele.
Se bate cu ciocanul pentru carne, pe ambele parti.
Se condimenteaza feliile cu sare si piper si se trec prin faina.
Se incinge ulei in tigaie.
Se pun bucatile de carne si se rumenesc frumos pe ambele parti.
Se scot si se pastreaza la cald.

In uleiul ramas se pune untul si se topeste.
Se adauga usturoiul feliat si se caleste timp de un minut.
Se adauga si ciupercile si se mai calesc putin.
Se pun feliile de carne, vinul si supa , se da focul la mediu si se lasa sa fiarba cu capac 20-25 minute, pana ce se face sosul grosut.
Se adauga smantana, boia dupa gust si se potriveste gustul de sare si piper.Se mai da un clocot si gata.

Se serveste cu paste,cu piure sau mamaliguta.

Sursa: Oana de pe bucataras.ro.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

18 Comentarii


  1. Ce bunatati mai combini,delicios si pe placul meu!te pup!


  2. iar a papat lupu’ reteta?sa inteleg ca ne lasi intai sa salivam pe poze.bine s-a facut.imi voi cumpara o cutie de servete de hartie.pupicei


  3. Vreau si eu reteta ca prea bine arata…


  4. Saru-mana :*. Ce zici merge si cu porc?


  5. Imi place tare mult cum arata , cred ca gustul a fost nemaipomenit! Puup!


  6. bai gaby. e bun ecalopul asta? eu tot timpul m-am ferit de asa mancare..suna cam ciudat „escalop” …hmmm…zi-mi tu daca e bun poate fac si eu


  7. Alice, pe mine nu ma interseaza cum se numeste o mancare.
    Eu citesc ingredientele : carne, ciuperci, smantana, usturoi. Care dintre ele e rau?
    Pai daca gasesti vreunul rau, il eviti sau adaptezi, daca nu , si iti face placere, incerci.

    Am aici in comentarii linkul de la cel cu porc; ala mi-a placut si mai mult ca dehe…porcul e porc :))))
    Dar cum crezi tu, Alice draga >:d<


  8. Adela, eu..am mancat tot :))


  9. Ador genul acesta de mancare. O seara frumoasa!


  10. Ador genul acesta de mancare. O seara frumoasa!


  11. Ador genul acesta de mancare. O seara frumoasa!


  12. Ador genul acesta de mancare. O seara frumoasa!


  13. Si eu as papa tot! :))


  14. Nu numai ca as papa tot, dar as cere si supliment :)).
    Un weekend frumos si linistit!


  15. Da’ bine mai arata farfuria ta. Mai ai un stropsor si pentru o pofticioasa ca mine? :p


  16. da, da…pai cu porc voi face si eu…ca pt mine porcul e cea mai buna leguma sau carne sau orice …:))


  17. Ce papica buuuunaaa! Emoticon_care_saliveaza!:))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Burek cu carne – Placinta cu carne

Burek cu carne – Placinta cu carne

– Incepe sa-mi iasa inapoi placinta aia. – Pai dac-am mancat amandoi ca spartii!? – Eh, parc-ar fi prima oara? Da, din pacate, eu si Danut n-avem limite cand mancam ceva bun. C-o fi ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare rece cu pui si masline la  Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de sarbatori, fiind servita atat calda cat si rece, la temperatura camerei, scurtand astfel tipul de […]

Print Friendly, PDF & Email
Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Preferatul casei la categoria – peste Eu ma ocup de cartofi, mamaliga si usturoi, iar sotul prajeste pastravii Pastrav sare faina alba faina de porumb boia de ardei dulce zeama de lamaie ulei usturoi jumatate […]

Print Friendly, PDF & Email
Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan – Mai simplu de-atat? Nu prea se poate. Un deliciu care-a fost pe placul intregii familii! Nu sunt necesare prea multe ingrediente, da’ cele pe care le pui, sa le […]

Print Friendly, PDF & Email