Fasole batuta

Fasole batuta

  • fasole alba
  • usturoi
  • hrean
  • ulei
  • sare
  • ceapa
  • pasta de tomate
  • putina apa
  • foi de dafin

La reteta asta nu cred ca e nevoie de gramaje. Daca ar fi dupa barbata-miu ar trebui sa fac din 2 kg de fasole :)))
Spalati fasolea si-o puneti la inmuiat peste noapte. A doua zi o puneti la fiert; dupa ce da in clocot schimbati apa dar cu apa fierbinte, nu rece!
Lasati la foc mic, acoperita , pana e bine fiarta (boaba trebuie sa se ferme cand o prindeti intre doua degete). Daca e cazul mai adaugati din cand in cand apa clocotita.
Scurgeti apa dar pastrati o cana din zeama sa adaugati  in cazul in care este necesar (la mine n-a trebuit).
Curatati usturoiul si cateva felioare de hrean. Nu stiu cat sa va zic…cat va place :-??. Noua ne place iute, picanta, altii o vor doar usor aromata.
Bagati blenderul si farmati..tot ce va iese in cale. Daca n-aveti blender dati prin masina de tocat carne sau o faramati cu „scula” aia cu care faceti piureul iar usturoiul si hreanul le dati pe razatoarea cu ochiuri mici..
Cand ati obtinut o pasta omogena incepeti sa adaugati ulei..asa..cam cate 2-3 linguri si mixati in continuare cu blenderul, se va incorpora foarte bine. Puneti asa..de 3-4 ori si potriviti gustul de sare.

La mine pasta era destul de „umeda”; in cazul in care e prea tare mai adaugati putin din apa in care a fiert fasolea.
Nivelati frumos fasolea si preparati sosul.

In cateva linguri de ulei caliti o ceapa-doua, tocate marunt.
O lasati pana prinde o culoare frumoasa, usor aurie(aveti grija sa n-o ardeti – fasolea, nu voi :))) )
Adaugati o foaie de dafin si vreo 60 ml apa si dati focul la mic. Ceapa trebuie sa fie biiiine inmuiata . Adaugati o lingurita pasta tomate, putina sare si opriti focul.
Gata! Vedeti ce usor e ?:-??

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

14 Comentarii


  1. Ce buna e,ma-ntreb cum o fi cu hrean,n-am combinat niciodata dar ar fi cazul sa-ncerc!Pupici!


  2. Ce pofta mi-ai facut… Din pacate nu mai pot manca fasole… si-mi placea atat de tare… Iar cu hrean nu am mancat niciodata! Ce ma fac eu acum?! O sa fur un pic de la tine! 🙂 Pupici si weekend placut in continuare


  3. Imi place fasolea batuta .


  4. Mi-e pofta gabyyyyyy!!!o duminica frumoasa!!


  5. Si mie imi e pofta, cred ca o sa fac si eu cat de curand, pup :*


  6. Nu as refuza niciodata o portie!

    Te asteapta un premiu, la mine pe blog.
    Duminica frumoasa!


  7. Pana imi fac si eu poftesc la tine. :))


  8. In zona noastra nu se face cu hrean dar trbuie sa incer si eu ca m-ai facut curioasa si cum hreanul ne place cred ca si combinatia va fi ok!Pupici si duminica placuta!


  9. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe „Adauga blog-ul tau”.

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef


  10. Un premiu te asteapta la mine pe blog!!! Pupici!!! Stiu ca l-ai primit deja, insa ti-l ofer cu mare mare drag!!!!


  11. Papa buuuunnnn…da daaa…vreau si eu!!!

  12. Anonymous says:

    ESTE GUSTOS SI E USOR DE PREPARAT

  13. Anonymous says:

    O sa incerc reteta ta imi lasa apa in gura


  14. Interesanta varianta cu hrean! Probez si eu data viitoare!:)

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Quiche cu ciuperci si parmezan

Quiche cu ciuperci si parmezan

O reteta grozava! Un preparat de efect si in acelasi timp destul de usor de facut. Un gust atat de bun! N-a fost niciunul din casa care sa nu zica ca-s minunate! Sunt perfecte pentru […]

Print Friendly, PDF & Email
Blini cu crema de branza, ton si lime

Blini cu crema de branza, ton si lime

Aperitivul meu preferat? Uite-l aici! 🙂 Usor, pufos, bun, cremos, cu gusturi care se completeaza PERFECT! De Anul Nou am ales sa pregatesc masa cu preparate usoare, fara porc, pui sau vita, maioneza sau alte […]

Print Friendly, PDF & Email
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email
Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Print Friendly, PDF & Email