fasole-cu-costita

fasole-cu-costita

Fasole cu costita si smantana

As fi putut-o numi „mancare de gospodina” :)))), ca nici nu stiu , de fapt, ce mancare e asta :))). Tot ce stiu e c-a fost o mancare de fasole DELICIOASA, cu putine ingrediente  si ca Mona mica s-a lins pe dejte. Mancarea asta nu-ti ia nici 30 minute :).

fasole-cu-costita

fasole-cu-costita

Ingrediente

  • 200 gr costita afumata
  • o ceapa
  • 2 catei usturoi
  • o conserva fasole rosie
  • patrunjel verde, tocat
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 3-4 linguri smantana grasa

Mod de preparare reteta Fasole cu costita si smantana

  1. Simplu, simplu de tot!

    Conde
    1. Intr-o tigaie incinsa pune costita taiata fasii subtirele. Sau…cum vrei tu, ce daca le tai mai groase? :))). Lasa-le la calit pana se rumenesc frumos, asa cum numa’ ele pot 😀
    2. Cu o palete scoate-le in ceva, in ce vrei tu :)), si acopera-le sa ramana calde.
    3. In grasimea ramasa punea ceapa si usturoiul, tocate marunt, si rumeneste-le usor.
    4. Adauga fasolea scursa si trecuta pe sub un jet de apa. Amesteca si lasa 2-3 minute, apoi adauga costita aia ce-ai pus-o in ceva :)), zeama de lamaie si sare dupa gust. Lasa-le sa se imprieteneasca undeva la 5-10 minute, nu prea mult ca le ajunge :)).Spre final adauga smantana si patrunjelul.
    5. Pregateste-ti un colt de paine proaspata si intinde tacticos in sosul format.Cand te lingi pe degete uita-te putin in jur, sa nu te vada multa lume.:))

    ps. no…acu’ Cezar a mancat cu muraturi, ceea ce mie mi-a parut o combinatie nefericita :))), dar daca el asa a vrut, care-i treaba mea?:)))

 

ps. no…acu’ Cezar a mancat cu muraturi, ceea ce mie mi-a parut o combinatie nefericita :))), dar daca el asa a vrut, care-i treaba mea?:)))

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]

Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Ciulama de ciuperci cu smantana

Ciulama de ciuperci cu smantana

Degeaba ajungi pe meleaguri romanesti daca nu gusti o ciulama. O mancare consistenta, rapida si buna de te lingi pe degete! Daca mai si culegi ciupercile cu mana ta, legumele le iei din propria gradina, […]