Ficatei de pui cu ciuperci si cascaval

Ficatei de pui cu ciuperci si cascaval

Luna asta frumosul proiect Dulce Romanie este gazduit de o fata draga mie, pentru care, chiar si pe ultima suta de metri, m-am straduit sa prepar ceva bunutz,  sa-i onorez invitatia.

Asa ca poposim in casutza Magdei si gatim cu leurda, gatim cu ciuperci si/sau tarte rustice.

Eu m-am oprit la ciuperci, c-atat mi-a mai permis timpul, si-am preparat pentru provocarea lunii un pranz consistent- ficatei de pui cu ciuperci si cascaval.

FICATEI LA CUPTOR

Ingredients

  • 1kg ficat pui
  • un borcan ciuperci
  • 2 cepe marisoare
  • unt
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr smantana
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 100 gr cascaval
  • 100 ml vin demidulce
  • putina nucsoara

Mod de preparare ficatei de pui cu ciuperci si cascaval.

Curata ceapa si tai-o julien.

Topeste intr-o tigaie unt cat o nuca si adauga ceapa. Caleste-o pana se inmoaie si pune si ficateii, ciupercile ,plus putin busuioc.

Lasa sa se rumeneasca usor si adauga vinul si lasa sa fiarba la foc mic,  pana se evapora vinul.

Unge un vas termorezistent cu unt, si cu o paleta scoate ceapa si ficatul si aseaza-le in vas – deci! fara zeama.

Amesteca galbenusurile cu smantana, adauga putina nucsoara, condimenteaza cu  sare si piper si toarna peste ficateii din vas.

Conde

DSC06283

Introdu tava in cuptorul preincalzit si lasa la foc mediu pentru 20-25 minute.

Scoate vasul , pune deasupra bucati de cascaval si-l introdu din nou la cuptor pentru 8-10 minute.

ficatei

Serveste cu mamaligutza si muraturi, cu iaurt , cu salata sau…cu ce vrei tu 🙂

Se serveste doar cald, cand se racesc ficateii mie nu imi mai plac 😀

DSC06309

 

 

Comentarii prin FaceBook

13 Comentarii


  1. Ce buni trebuie sa fie pregatiti asa!
    Trebuie retinuta reteta!


  2. Efortul tau de a pregati ceva ptr provocarea mea , pentru mine inseamna enorm !!
    Multumesc frumos !!! <3


    • Cu mare drag, Magda. Stii ca te apreciez mult dar chiar nu gatisem pana acum cu ingredientele cerute.
      Ma bucur ca n-am ramas de carutza :))))


  3. Mai, nu stiu ce faci tu.. dar ma omori cu tot ce gatesti!! O fi de la ochii albastrii ca marea.. ca ceru.. ca albastru de metil?! :))
    Te pup dulce fata cu ochii ca balerinii mei :PPP


    • :)))))nu stiu mai Simonico.
      Astia mai nu-mi venea sa-i postez ca Mona ferea cascavalul si Danut ceapa :((( desi eu am papat cu pofta, si cu rosii :)))
      Dar am zis ca n-or fi toti asa mofturosi ca ai mei cateodata 😀

  4. Pingback: Dulce Romanie – Parada lunii aprilie | Cat's kitchen

  5. raluca says:

    Cum se pot salva retetele?

    • Gaby_D says:

      Raluca, inca nu am buton de „print” dar o sa adaug.
      O salvezi in semnele de carte din browser sau ii dai copy/paste intr-un document in pc-ul personal.
      Sarbatori fericite!


  6. Si ciupercile?….cand se pun?

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Ciulama de ciuperci cu smantana

Ciulama de ciuperci cu smantana

Degeaba ajungi pe meleaguri romanesti daca nu gusti o ciulama. O mancare consistenta, rapida si buna de te lingi pe degete! Daca mai si culegi ciupercile cu mana ta, legumele le iei din propria gradina, […]

Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Astazi pregatim impreuna pulpe dezosate la tigaie – o reteta extrem de gustoasa si rapida! Eu dictez, voi pregatiti :)) Sosul in care am marinat da un gust delicios si fragezeste atat de bine carnea, […]