Ficatei de pui cu sos

Iubesc ficateii de pui indiferent in ce mod i-as pregati – ficatei prajiti, ficatei la gratar sau ficatei cu sos, dar…parca cel mai mult prefer ultima varianta.

Poate pentru ca poti combina arome, poti reincalzi preparatul si varia garnitura, nu stiu, cert e ca la noi se mananca tare bine si-i si o mancare rapida.

Ingrediente Ficatei cu sos

  • 800 g ficatei de pui
  • 150 ml lapte
  • 2 frunze de busuioc proaspat sau 1/2 lingurita busuioc uscat
  • putin cimbru
  • 2 catei de usturoi
  • o lingurita boia de ardei dulce
  • 200 ml apa
  • sare
  • piper
  • o foaie de dafin
  • 2 cepe verzi sau o ceapa uscata
  • ulei

Mod de preparare ficatei cu sos
Spala si curata ficateii si lasa-i 15-20 minute in lapte rece.
Incinge uleiul in tigaie. Pune ceapa tocata si las-o sa se inmoaie usor, amestecand. Scurge bine ficateii si pune-i in tigaie.
Lasa-i cate 2 minute pe fiecare parte, la foc mediu.
Presara boiaua, cimbru si busuiocul, pune foaia de dafin si apoi toarna putina apa, cat s-ajunga pana la jumatate din nivelul lor. Lasa la fiert cu capac pentru 15-20 minute. Feliaza usturoiul si adauga-l in tigaie. Poti presara si patrunjel verde.

Lasa totul la foc mediu pana ce sosul e bine scazut, potriveste gustul de sare si mai lasa  ficateii  sub capac, cu focul stins, inca 10 minute, apoi serveste cu piure, orez sau mamaliguta.

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Mancare rece cu pui si masline la  Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de sarbatori, fiind servita atat calda cat si rece, la temperatura camerei, scurtand astfel tipul de […]

Print Friendly, PDF & Email
Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Preferatul casei la categoria – peste Eu ma ocup de cartofi, mamaliga si usturoi, iar sotul prajeste pastravii Pastrav sare faina alba faina de porumb boia de ardei dulce zeama de lamaie ulei usturoi jumatate […]

Print Friendly, PDF & Email
Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan – Mai simplu de-atat? Nu prea se poate. Un deliciu care-a fost pe placul intregii familii! Nu sunt necesare prea multe ingrediente, da’ cele pe care le pui, sa le […]

Print Friendly, PDF & Email
Aripioare la cuptor

Aripioare la cuptor

In timp ce manca, stiti ce-a zis fiu-miu? -Eu de fapt le-as putea manca pe toate, dar stiu ca trebuie sa mancati si voi, asa ca ma opresc…:)))) Delicioase!!! Am gasit reteta dand pe google […]

Print Friendly, PDF & Email