Ficatei de pui in sos de rosii (cu dovlecel)

Ficatei de pui in sos de rosii (cu dovlecel)

Stim cu totii destul de bine ca dovlecelul nu are un gust extraordinar, puternic, spectaculos.
Si mai stiu – numa’ eu – ca Danutu’ e cam mofturos si daca s-ar putea ca fiecare mancare sa fie pe baza de carnita , ar fi ideal si legumele sa cam dispara de pe fata pamantului.
Asa ca, combinand problemele, am introdus dovlecelul in sosul in preparat pentru ficatei. Ce-am obtinut? Un deliciu.

500 gr ficat pui
o ceapa mare
un dovlecel
o lingurita pudra de usturoi – sau 4-5 catei usturoi
o lingurita boia de ardei iute
cimbru
rozmarin
o cana sos de rosii
sare
piper
1/2 lingurita zahar
lapte
doua linguri de unt

Se spala si se curata de pielite ficatul. Se pune in lapte si se da la rece.
Se topesc intr-o cratita doua linguri mari de unt si se adauga ceapa taiata juliene. Se caleste timp de 2-3 minute apoi se adauga dovlecelul taiat cubulete.
Se calesc impreuna cateva minute – pana ce scade zeama lasata de dovlecei.
Se scurg ficateii si se adauga in tigaie. Daca mai este necesar se adauga unt. Se lasa sa se rumeneasca usor.
Separat se amesteca sosul de rosii cu o cana de apa si condimentele. Se adauga peste ficatei si se lasa la fiert la foc mic,mic, pana ce sosul scade si se ingroasa (cam 30 min ) .
Se potriveste gustul de sare si piper , se mai adauga (daca doriti), usturoi si se prepara o mamaliguta.

Pofta buna!
La fel de bine puteti prepara totul fara dovlecel.

Sursa de inspiratie .

 

Comentarii prin FaceBook

14 Comentarii


  1. daca zic ca am o bucata de copac cu scoarta cam ca a ta…ai sa zici ca glumesc:)dar e pe foarte de bune…n-am bagat-o inca la poze ca n-am gasit exact ce trebe pt ea
    arata bine mancarea asta…ma primesti la masa?


  2. mmm..ce minunatie ai gatit! pe placul meu….nu numai al lui Danutz…:))Pup


  3. Sa l’aire bien délicieux!

    Bisous


  4. Ficatei am facut si eu pentru astazi.buni,buni!


  5. Adica l-ai pacalit pe Danut!! 🙂
    Dar cred ca i-a placut si lui! Daca a mancat Danut, trebuie sa incerc si eu!
    Faina tare si buturuga!
    Pupici


  6. Imi este asa de pofta!!!!!!!
    Imi place mult si blanita!
    Pup


  7. Imi place vasul tau 🙂 e numai bun pentru reteta asta delicioasa! O sa fac si eu in weekend ficat! Pupici


  8. Imi plac tare muult ficatei si ii gatesc detul de des, chiar nu mai stiam cum sa-i fac, uite o idee. Pfiu si mamaliguta un adevarat festin arata tare bine!


  9. Neatza fetelor!

    Multumesc mult. A avut succes la tot familionu’, mancarica asta. Chiar merita testata cel putin odata.

    S-aveti un week-end frumos si spor la gatit.


  10. Un deliciu! Arata fantastic!
    xoxoxo


  11. Un deliciu! Arata fantastic!
    xoxoxo


  12. Multumesc Maya. Pupici.
    Duminica frumoasa!


  13. Mancarea este super, imi place, dar cu „buturuga” asta m-ai dat gata. Pup1


  14. Mancarea este super, imi place, dar cu „buturuga” asta m-ai dat gata. Pup1

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]

Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Ciulama de ciuperci cu smantana

Ciulama de ciuperci cu smantana

Degeaba ajungi pe meleaguri romanesti daca nu gusti o ciulama. O mancare consistenta, rapida si buna de te lingi pe degete! Daca mai si culegi ciupercile cu mana ta, legumele le iei din propria gradina, […]