zurli

Ficatei de pui in sos de rosii (cu dovlecel)

Ficatei de pui in sos de rosii (cu dovlecel)

Stim cu totii destul de bine ca dovlecelul nu are un gust extraordinar, puternic, spectaculos.
Si mai stiu – numa’ eu – ca Danutu’ e cam mofturos si daca s-ar putea ca fiecare mancare sa fie pe baza de carnita , ar fi ideal si legumele sa cam dispara de pe fata pamantului.
Asa ca, combinand problemele, am introdus dovlecelul in sosul in preparat pentru ficatei. Ce-am obtinut? Un deliciu.

500 gr ficat pui
o ceapa mare
un dovlecel
o lingurita pudra de usturoi – sau 4-5 catei usturoi
o lingurita boia de ardei iute
cimbru
rozmarin
o cana sos de rosii
sare
piper
1/2 lingurita zahar
lapte
doua linguri de unt

Se spala si se curata de pielite ficatul. Se pune in lapte si se da la rece.
Se topesc intr-o cratita doua linguri mari de unt si se adauga ceapa taiata juliene. Se caleste timp de 2-3 minute apoi se adauga dovlecelul taiat cubulete.
Se calesc impreuna cateva minute – pana ce scade zeama lasata de dovlecei.
Se scurg ficateii si se adauga in tigaie. Daca mai este necesar se adauga unt. Se lasa sa se rumeneasca usor.
Separat se amesteca sosul de rosii cu o cana de apa si condimentele. Se adauga peste ficatei si se lasa la fiert la foc mic,mic, pana ce sosul scade si se ingroasa (cam 30 min ) .
Se potriveste gustul de sare si piper , se mai adauga (daca doriti), usturoi si se prepara o mamaliguta.

Pofta buna!
La fel de bine puteti prepara totul fara dovlecel.

Sursa de inspiratie .

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

14 Comentarii


  1. daca zic ca am o bucata de copac cu scoarta cam ca a ta…ai sa zici ca glumesc:)dar e pe foarte de bune…n-am bagat-o inca la poze ca n-am gasit exact ce trebe pt ea
    arata bine mancarea asta…ma primesti la masa?


  2. mmm..ce minunatie ai gatit! pe placul meu….nu numai al lui Danutz…:))Pup


  3. Sa l’aire bien délicieux!

    Bisous


  4. Ficatei am facut si eu pentru astazi.buni,buni!


  5. Adica l-ai pacalit pe Danut!! 🙂
    Dar cred ca i-a placut si lui! Daca a mancat Danut, trebuie sa incerc si eu!
    Faina tare si buturuga!
    Pupici


  6. Imi este asa de pofta!!!!!!!
    Imi place mult si blanita!
    Pup


  7. Imi place vasul tau 🙂 e numai bun pentru reteta asta delicioasa! O sa fac si eu in weekend ficat! Pupici


  8. Imi plac tare muult ficatei si ii gatesc detul de des, chiar nu mai stiam cum sa-i fac, uite o idee. Pfiu si mamaliguta un adevarat festin arata tare bine!


  9. Neatza fetelor!

    Multumesc mult. A avut succes la tot familionu’, mancarica asta. Chiar merita testata cel putin odata.

    S-aveti un week-end frumos si spor la gatit.


  10. Un deliciu! Arata fantastic!
    xoxoxo


  11. Un deliciu! Arata fantastic!
    xoxoxo


  12. Multumesc Maya. Pupici.
    Duminica frumoasa!


  13. Mancarea este super, imi place, dar cu „buturuga” asta m-ai dat gata. Pup1


  14. Mancarea este super, imi place, dar cu „buturuga” asta m-ai dat gata. Pup1

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun. Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!   […]

Print Friendly, PDF & Email