Foi cu cacao si crema mascarpone

Foi cu cacao si crema mascarpone

O prajiturica buna si frageda, care dupa doua,trei zile efectiv ti se topeste in gura.

Ingrediente
Foi (3 buc)
o lingura untura
o lingura unt
2 linguri smantana
100 ml lapte
o lingura cacao neagra
un galbenus
pf copt – un plic
sare
1 lingura zahar
faina cat cuprinde

Crema
400 gr smantana pentru frisca
350 gr mascarpone
doua plicuri zahar vanilat
4-5 linguri zahar pudra

nuca macinata

Foi.
Puneti intr-un bol smantana, galbenusul , untura, un vf. cutit sare, untul , zaharul si laptele si omogenizati.
Cerneti faina impreuna cu praful de copt, adaugati peste amestec si omogenizati  pentru inceput cu o lingura, apoi cu mana, oprindu-va cand aveti un aluat ferm, de consistenta plastelinei, usor modelabil si nelipicios.
Dati aluatul pentru 30 minute la rece.
Il scoateti si-l impartiti in trei parti egale din care intindeti foi de 20/30 cm pe care le intepati usor cu furculita si  le coaceti pe dosul tavii unse cu unt.
Le coaceti 12-15 minute apoi le lasati la racit pe o coala de hartie.

Conde

Crema
Mixati smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat, pana incepe sa se intareasca. Adaugati mascarpone si mixati in continuare .
Gustati si daca doriti mai dulce mai adaugati zahar.
Nu mixati in exces, riscati sa taiati crema, fiind destul de grasa.

Asezati prima foaie, intindeti uniform crema, apoi a doua foaie, crema si ultima foaie peste care intindeti crema, dar mai putina cantitativ comparativ cu cat ati pus peste prima si a doua foaie.
Presarati nuca macinata sau…sau nu :)))

O lasati la rece. E cel mai bine sa stea cam doua zile 😉 , apoi serviti.

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

12 Comentarii


  1. Servesc o prajitura si-ti urez Sarbatori fericite!
    Pupicuri de la amandoi!


  2. Servesc o prajitura si-ti urez Sarbatori fericite!
    Pupicuri de la amandoi!


  3. Te-am selectat pentru blogul anului 2012 http://pusikmea.blogspot.ro/2012/12/blogul-anului-2012-blog-of-year-2012.html
    Sarbatori fericite si La multi ani in noul an!!!!


  4. Servesc si eu o bucatica, este grozava !
    Un An Nou plin de impliniri, cu multa sanatate si bucurii !


  5. La multi ani!!! 2013 sa fie exact asa cum ti-l doresti!


  6. Exact pe placul meu! Sa ai un an nou minunat Gaby draga! Pup


  7. La multi ani tie si celor dragi ! Fericire, sanatate sa ne vedem cu bine!


  8. La multi ani!!!Un 2013 plin de impliniri si bucurii!!!


  9. LA MULŢI ANI cu BUCURIE! 🙂


  10. La Multi Ani fericiti si plini de realizari!!!
    Ptr ca mor de pofta decate ori vin la tine, si ptr ca toate retetele tale mi-au reusit, te-am nominalizat ptr blogul anului 2012. Te astept la mine sa vezi despre ce-i vb 🙂
    Pupici


  11. Gabitzu, ai o noua nominalizare pentru blogul anului 2012 si din partea mea ! Te pup!


  12. Mmm,se vede cum se topesc in gura aceste foi!!
    LA MULTI ANI draga mea;sa fii sanatoasa,fericita si sa ne incanti cu cat mai multe delicatese!!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]

Cornulete de post cu miere si nuca

Cornulete de post cu miere si nuca

Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune. Aromate, dragalase si fragede 😉 Mod de preparare Cornulete de post cu […]

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Cine zice ca-n post nu se pot face prajituri bune de casa? Spornica, aromata, usor de facut; noua ne-a placut tare mult 🙂   Mod de preparare Prajitura frageda cu mere (DE POST) Intr-un bol […]

Strudel cu aluat de casa (de post)

Strudel cu aluat de casa (de post)

Din punctul meu de vedere, imaginea vinde 🙂 Cand mi-e pofta de ceva si caut in google, setez cautarea dupa imagini si pe ce-mi pare mai de incredere, apetisant si frumos pregatit, dau clik 🙂 […]