Foi cu cacao si crema mascarpone

Foi cu cacao si crema mascarpone

O prajiturica buna si frageda, care dupa doua,trei zile efectiv ti se topeste in gura.

Ingrediente
Foi (3 buc)
o lingura untura
o lingura unt
2 linguri smantana
100 ml lapte
o lingura cacao neagra
un galbenus
pf copt – un plic
sare
1 lingura zahar
faina cat cuprinde

Crema
400 gr smantana pentru frisca
350 gr mascarpone
doua plicuri zahar vanilat
4-5 linguri zahar pudra

nuca macinata

Foi.
Puneti intr-un bol smantana, galbenusul , untura, un vf. cutit sare, untul , zaharul si laptele si omogenizati.
Cerneti faina impreuna cu praful de copt, adaugati peste amestec si omogenizati  pentru inceput cu o lingura, apoi cu mana, oprindu-va cand aveti un aluat ferm, de consistenta plastelinei, usor modelabil si nelipicios.
Dati aluatul pentru 30 minute la rece.
Il scoateti si-l impartiti in trei parti egale din care intindeti foi de 20/30 cm pe care le intepati usor cu furculita si  le coaceti pe dosul tavii unse cu unt.
Le coaceti 12-15 minute apoi le lasati la racit pe o coala de hartie.

Conde

Crema
Mixati smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat, pana incepe sa se intareasca. Adaugati mascarpone si mixati in continuare .
Gustati si daca doriti mai dulce mai adaugati zahar.
Nu mixati in exces, riscati sa taiati crema, fiind destul de grasa.

Asezati prima foaie, intindeti uniform crema, apoi a doua foaie, crema si ultima foaie peste care intindeti crema, dar mai putina cantitativ comparativ cu cat ati pus peste prima si a doua foaie.
Presarati nuca macinata sau…sau nu :)))

O lasati la rece. E cel mai bine sa stea cam doua zile 😉 , apoi serviti.

 

Comentarii prin FaceBook

12 Comentarii


  1. Servesc o prajitura si-ti urez Sarbatori fericite!
    Pupicuri de la amandoi!


  2. Servesc o prajitura si-ti urez Sarbatori fericite!
    Pupicuri de la amandoi!


  3. Te-am selectat pentru blogul anului 2012 http://pusikmea.blogspot.ro/2012/12/blogul-anului-2012-blog-of-year-2012.html
    Sarbatori fericite si La multi ani in noul an!!!!


  4. Servesc si eu o bucatica, este grozava !
    Un An Nou plin de impliniri, cu multa sanatate si bucurii !


  5. La multi ani!!! 2013 sa fie exact asa cum ti-l doresti!


  6. Exact pe placul meu! Sa ai un an nou minunat Gaby draga! Pup


  7. La multi ani tie si celor dragi ! Fericire, sanatate sa ne vedem cu bine!


  8. La multi ani!!!Un 2013 plin de impliniri si bucurii!!!


  9. LA MULŢI ANI cu BUCURIE! 🙂


  10. La Multi Ani fericiti si plini de realizari!!!
    Ptr ca mor de pofta decate ori vin la tine, si ptr ca toate retetele tale mi-au reusit, te-am nominalizat ptr blogul anului 2012. Te astept la mine sa vezi despre ce-i vb 🙂
    Pupici


  11. Gabitzu, ai o noua nominalizare pentru blogul anului 2012 si din partea mea ! Te pup!


  12. Mmm,se vede cum se topesc in gura aceste foi!!
    LA MULTI ANI draga mea;sa fii sanatoasa,fericita si sa ne incanti cu cat mai multe delicatese!!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Creme pentru prajituri

Creme pentru prajituri

Crema de vanilie 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina 2-3 linguri zahar 200 ml lapte 2 galbenusuri ou 150-200 ml frisca batuta bine (indulcita dupa gust) vanilie sau zahar vanilat Mod […]

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

De cand visam la reteta asta, n-aveti idee. Intotdeauna am considerat-o cea mai apetisanta prajiturica (dupa gusturile mele, bineinteles) dar nu aveam lapte condensat caramelizat s-o pregatesc. Iar cum atunci cand iti doresti ceva, universul […]

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

E prea putina! Atat va pot zice in introducerea acestei retete de prajituri! :)) Dublati cantitatile, s-ajunga 😉 Extrem de simplu de pregatit aceasta prajitura si cu ingrediente destul de putine. Mod de preparare Prajitura […]

Chec in doua culori

Chec in doua culori

    Dulci, sarate, pregatite cu adaosuri diverse, de la fructe, cacao, ciocolata, la branzeturi, spanac sau ciuperci, umede sau uscate, checurile constituie o gustare excelenta acasa, la serviciu sau la scoala. La noi acasa […]