zurli

Foi de pandispan cu crema de mascarpone si Angelli

Foi de pandispan cu crema de mascarpone si Angelli

ingrediente pentru o foaie pandispan(se vor face 3 foi)

  • 4 oua
  • 1/2 pahar faina (pahar de 250ml)
  • 1/2 pahar zahar
  • 1/2 lingurita praf copt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • un vf. cutit sare

ingrediente crema:

  • 600 gr smantana pentru frisca
  • 200 gr zahar pudra
  • 60 gr Angelli – fructe de padure
  • doua plicuri intaritor frisca (doar daca este necesar)
  • 250 gr mascarpone

ciocolata alba rasa – pentru decor

Foi:
Am separat albusurile de galbenusuri.
Am batut spuma albusurile cu sarea  adaugand apoi zaharul treptat, in ploaie,mixand pana la topirea cristalelor.
Galbenusurile le-am frecat putin cu uleiul si le-am adaugat peste albusuri. La fel si faina amestecata cu praful de copt si cacaua.
La final am adaugat si cele doua linguri cu apa.
Am tapetat o tava (tava mare a aragazului, cred ca are..25/30..cam asa)cu folie de aluminiu, am uns-o cu ulei si am presarat faina pe fundul tavii. Am turnat compozitia si am nivelat bine.
Am bagat tava in cuptorul preincalzit, la foc mic , timp de 15-20min (aici depinde de cuptor, aveti grja sa n-o ardeti ).
Cand o scoatem o desprindem usor de tava cu ajutorul unei cutit si-o lasam sa „curga” pe o coala alba.
Procedam la fel si cu celelalte doua foi. Nu le suprapunem!
Crema:
Am pus smantana impreuna cu zaharul pudra intr-un bol mare. Am mixat timp de 1 min la viteza mica apoi am marit viteza si am mixat pana ce s-a legat bine (eu am adaugat si intaritoarele, daca se mixeaza bine nu le mai adaugati).
Am pus mascarpone si Angelli si am mixat in continuare (nu mixati prea mult sa nu se taie).
Cand s-au racit foile, am impartit crema in trei si am asamblat : foaie/crema/foaie/crema/foaie/crema.
Am ras ciocolata alba deasupra si am portionat.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

15 Comentarii


  1. HELLOOU Gabyta.. ! Ma gandeam ca eu dupa chiulul asta revi cu ceva spectaculos. Vreau si eu 2 feliute… ;)) imi dai ?? Arata fffff bine !! Te pup si o saptamana frumoasa !


  2. Neatza, Anto!!!
    Mai..pe cuvant ca nu prea am gatit, am facut fix-pix:))),adica mancare pe loc.
    Tre’ sa-mi revin :)))
    Iti dau ca-s fata buna:))


  3. foarte bun arata bine!
    pup,
    alina.


  4. nu mai zic si eu ca arata foarte bine…ca deja…o sa ti se urce la cap :))
    zic doar: foarte tare, frate!


  5. :))))))))))))))))


  6. alinutz, pup si eu
    ms


  7. apropo…sa stii ca te-am luat la mine pe blog :)) pup si io


  8. Alice, m-ai luat, oke, dar sper ca ma aduci si inapoi:))))
    Faina amandina.
    Incearca si fondantul ca e tare tare bun.
    PUUUP.


  9. bre, gaby, o s aincerc…ca mai am atitea de incercat…ioiiii :))


  10. Asa este…. foarte tare frate! :))) Hac! :)))


  11. Draga mea Gaby!tu esti o harnicuta de numa,numa!
    Bravo si felicitari!
    Ce fac copii? Va pup!


  12. Miha 😛 .pup.

    Mariana, comentariul tau imi apare pe mail,dar aici..nu:(.
    Eu am facut papa, piticii se joaca.Ma cert cu ei ca nu asculta:D:)))

  13. Anonymous says:

    Si aicia o minunatä Combinatie…
    Super tare


  14. Prietene, n-a fost tare
    dimpotriva:))))))


  15. Super combinatie ! Cred ca a iesit delicioasa !

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email