Foietaj cu ton

Foietaj cu ton

Cum preparam ceva ce piticii rontaie cu placere urmarind desene animate, jucandu-se, sau intr-un respiro intre ora de abecedar si matematica.?
Simplu.
Ce-i drept s-ar putea chiar si sanatos, daca foaia am face-o noi…dar de data asta..e cumparata.

Ingrediente

  • foietaj
  • ton
  • ou
  • putina sare

Decongelam foietajul la temperatura camerei.
Il intindem putin pe masa de lucru infainata si portionam cu un cutit bine ascutit, in dreptunghiuri.
In mijlocul fiecarui dreptunghi punem cate o lingurita de ton.
Ungem marginile, ce vor fi suprapuse, cu ou batut cu putina sare.
„Inchidem” pachetelele unind partile opuse (oul va constitui un lipici) le mai dam putin cu ou pe deasupra cu ajutorul unei pensule apoi le asezam in tava tapetata cu hartie pentru copt.
Le introducem la cuptor si le lasam 10 minute la foc iute pentru a permite aluatului sa creasca apoi reducem temperatura pentru o coacere uniforma.
Lasam pana sunt rumenite frumos.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

14 Comentarii


  1. Eu ador foietajul si daca mai e si cu ton e mai bine!
    Imi place template-ul,stiu ca lucrezi de ceva vreme la blog,intr-un timp „erai” verde! :)!Te pup!


  2. Bun de doua ori,si foietajul si tonul!pupici!


  3. Flory :)))m-ai prins :)))
    Greu am gasit unul sa imi placa si am lucrat si la asta si inca mai am.


  4. Mmm, o nebunie!!!Imi place mult tonul, si in combinatie cu foietajul e super bun!Pup!


  5. Cu ton nu am incercat ..inca.Arata suuper.


  6. Ce-mi plac foietajele. Un deliciu, se topesc in gura. Pup!


  7. Ce-mi plac foietajele. Un deliciu, se topesc in gura. Pup!


  8. Mmm, si mie imi plac foarte mult!


  9. Ţin să fiu primul care lasă un mesaj în noul format de comentarii deoarece am rezolvat problema cu răspunsul la fiecare în parte .
    Zi faină !

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Nu exista Paste sau Craciun fara chec aperitiv. Fara exceptie! Fac mereu cantitate dubla, altfel n-ar ajunge si pentru musafiri, la cat de bine il mananca ai mei copii. Am incercat diverse retete de-a lungul […]

Print Friendly, PDF & Email
Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cautand si citind informatii pe internet despre humus, am aflat ca prepararea lui i-o adevarata poveste si-un sir de incercari si teste pana obtii acel humus perfect,echilibrat, dupa care tanjim oricare dintre noi. Multitudinea de […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinte cu telemea sarata

Placinte cu telemea sarata

Cum au fost aceste Placinte cu telemea sarata? Delicioase! S-au mancat toate in aceeasi zi. Le poti da si copiilor la scoala sau sa le pui in pachetul tau sau al sotului, pentru lucru 🙂 […]

Print Friendly, PDF & Email
Quiche cu ciuperci si parmezan

Quiche cu ciuperci si parmezan

O reteta grozava! Un preparat de efect si in acelasi timp destul de usor de facut. Un gust atat de bun! N-a fost niciunul din casa care sa nu zica ca-s minunate! Sunt perfecte pentru […]

Print Friendly, PDF & Email