Foietaj cu ton

Foietaj cu ton

Cum preparam ceva ce piticii rontaie cu placere urmarind desene animate, jucandu-se, sau intr-un respiro intre ora de abecedar si matematica.?
Simplu.
Ce-i drept s-ar putea chiar si sanatos, daca foaia am face-o noi…dar de data asta..e cumparata.

Ingrediente

  • foietaj
  • ton
  • ou
  • putina sare

Decongelam foietajul la temperatura camerei.
Il intindem putin pe masa de lucru infainata si portionam cu un cutit bine ascutit, in dreptunghiuri.
In mijlocul fiecarui dreptunghi punem cate o lingurita de ton.
Ungem marginile, ce vor fi suprapuse, cu ou batut cu putina sare.
„Inchidem” pachetelele unind partile opuse (oul va constitui un lipici) le mai dam putin cu ou pe deasupra cu ajutorul unei pensule apoi le asezam in tava tapetata cu hartie pentru copt.
Le introducem la cuptor si le lasam 10 minute la foc iute pentru a permite aluatului sa creasca apoi reducem temperatura pentru o coacere uniforma.
Lasam pana sunt rumenite frumos.

Conde
Conde
 

Comentarii prin FaceBook

14 Comentarii


  1. Eu ador foietajul si daca mai e si cu ton e mai bine!
    Imi place template-ul,stiu ca lucrezi de ceva vreme la blog,intr-un timp „erai” verde! :)!Te pup!


  2. Bun de doua ori,si foietajul si tonul!pupici!


  3. Flory :)))m-ai prins :)))
    Greu am gasit unul sa imi placa si am lucrat si la asta si inca mai am.


  4. Mmm, o nebunie!!!Imi place mult tonul, si in combinatie cu foietajul e super bun!Pup!


  5. Cu ton nu am incercat ..inca.Arata suuper.


  6. Ce-mi plac foietajele. Un deliciu, se topesc in gura. Pup!


  7. Ce-mi plac foietajele. Un deliciu, se topesc in gura. Pup!


  8. Mmm, si mie imi plac foarte mult!


  9. Ţin să fiu primul care lasă un mesaj în noul format de comentarii deoarece am rezolvat problema cu răspunsul la fiecare în parte .
    Zi faină !

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Chiftele de post cu ciuperci

Chiftele de post cu ciuperci

Mod de preparare Chiftele de post cu ciuperci: Pune la fiert cartofii si morcovul in apa rece (cu tot cu coaja). Cand sunt fierti scurge-i si trece-i rapid sub un jet de apa rece apoi curata-i de coaja […]

Chec sarat, cu oua de prepelita

Chec sarat, cu oua de prepelita

Sincer ma-ntreb – de ce nu fac mai des? Cu oua de prepelita, cu oua de gaina, cu orice tip de mezel sau branza, intotdeauna e un deliciu pentru care primesc laude 🙂 Dar asta, […]

Melci din foietaj cu cabanos si cascaval

Melci din foietaj cu cabanos si cascaval

4 ingrediente pentru un super-rapid aperitiv sau mic dejun. Bineinteles ca umplutura este extrem de adaptabila, dar eu astazi asa am ales sa le fac, simple. 🙂 [preparare title=”Mod de preparare”] Scoate foaia de aluat […]