Foietaj cu ton

Foietaj cu ton

Cum preparam ceva ce piticii rontaie cu placere urmarind desene animate, jucandu-se, sau intr-un respiro intre ora de abecedar si matematica.?
Simplu.
Ce-i drept s-ar putea chiar si sanatos, daca foaia am face-o noi…dar de data asta..e cumparata.

Ingrediente

  • foietaj
  • ton
  • ou
  • putina sare

Decongelam foietajul la temperatura camerei.
Il intindem putin pe masa de lucru infainata si portionam cu un cutit bine ascutit, in dreptunghiuri.
In mijlocul fiecarui dreptunghi punem cate o lingurita de ton.
Ungem marginile, ce vor fi suprapuse, cu ou batut cu putina sare.
„Inchidem” pachetelele unind partile opuse (oul va constitui un lipici) le mai dam putin cu ou pe deasupra cu ajutorul unei pensule apoi le asezam in tava tapetata cu hartie pentru copt.
Le introducem la cuptor si le lasam 10 minute la foc iute pentru a permite aluatului sa creasca apoi reducem temperatura pentru o coacere uniforma.
Lasam pana sunt rumenite frumos.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

14 Comentarii


  1. Eu ador foietajul si daca mai e si cu ton e mai bine!
    Imi place template-ul,stiu ca lucrezi de ceva vreme la blog,intr-un timp „erai” verde! :)!Te pup!


  2. Bun de doua ori,si foietajul si tonul!pupici!


  3. Flory :)))m-ai prins :)))
    Greu am gasit unul sa imi placa si am lucrat si la asta si inca mai am.


  4. Mmm, o nebunie!!!Imi place mult tonul, si in combinatie cu foietajul e super bun!Pup!


  5. Cu ton nu am incercat ..inca.Arata suuper.


  6. Ce-mi plac foietajele. Un deliciu, se topesc in gura. Pup!


  7. Ce-mi plac foietajele. Un deliciu, se topesc in gura. Pup!


  8. Mmm, si mie imi plac foarte mult!


  9. Ţin să fiu primul care lasă un mesaj în noul format de comentarii deoarece am rezolvat problema cu răspunsul la fiecare în parte .
    Zi faină !

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email
Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu spanac

Rulada aperitiv cu spanac

Atat de versatile, ruladele aperitiv pot avea in compozitia blatului diverse ingrediente care sa influenteze gustul si culoarea rezultatului final. De data asta eu am ales spanacul. Simplu de facut, usoara si consistenta, de succes […]

Print Friendly, PDF & Email
Tartine cu salata de oua

Tartine cu salata de oua

Ce sa zic? Un mic dejun delicios, o combinatie pe care n-o mai testasem pana acum. O poti servi cu succes si pe platouri cu apertive. Pe placul tuturor! O salata de oua fierte cu […]

Print Friendly, PDF & Email