Foietaj cu ton

Foietaj cu ton

Cum preparam ceva ce piticii rontaie cu placere urmarind desene animate, jucandu-se, sau intr-un respiro intre ora de abecedar si matematica.?
Simplu.
Ce-i drept s-ar putea chiar si sanatos, daca foaia am face-o noi…dar de data asta..e cumparata.

Ingrediente

  • foietaj
  • ton
  • ou
  • putina sare

Decongelam foietajul la temperatura camerei.
Il intindem putin pe masa de lucru infainata si portionam cu un cutit bine ascutit, in dreptunghiuri.
In mijlocul fiecarui dreptunghi punem cate o lingurita de ton.
Ungem marginile, ce vor fi suprapuse, cu ou batut cu putina sare.
„Inchidem” pachetelele unind partile opuse (oul va constitui un lipici) le mai dam putin cu ou pe deasupra cu ajutorul unei pensule apoi le asezam in tava tapetata cu hartie pentru copt.
Le introducem la cuptor si le lasam 10 minute la foc iute pentru a permite aluatului sa creasca apoi reducem temperatura pentru o coacere uniforma.
Lasam pana sunt rumenite frumos.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

14 Comentarii


  1. Eu ador foietajul si daca mai e si cu ton e mai bine!
    Imi place template-ul,stiu ca lucrezi de ceva vreme la blog,intr-un timp „erai” verde! :)!Te pup!


  2. Bun de doua ori,si foietajul si tonul!pupici!


  3. Flory :)))m-ai prins :)))
    Greu am gasit unul sa imi placa si am lucrat si la asta si inca mai am.


  4. Mmm, o nebunie!!!Imi place mult tonul, si in combinatie cu foietajul e super bun!Pup!


  5. Cu ton nu am incercat ..inca.Arata suuper.


  6. Ce-mi plac foietajele. Un deliciu, se topesc in gura. Pup!


  7. Ce-mi plac foietajele. Un deliciu, se topesc in gura. Pup!


  8. Mmm, si mie imi plac foarte mult!


  9. Ţin să fiu primul care lasă un mesaj în noul format de comentarii deoarece am rezolvat problema cu răspunsul la fiecare în parte .
    Zi faină !

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Rosii umplute  cu mix de seminte

Rosii umplute cu mix de seminte

Usurel si bun, asa ca dupa sarbatori 🙂 Ingrediente  6 rosii mari  1 ceapă  1 morcov mic  50 g seminte de dovleac si seminte de floarea soarelui  50g seminte de […]

Print Friendly, PDF & Email
Icre de chia

Icre de chia

Reteta Ingrediente: 75 g seminte de chia 100 ml apa 1 lingura de smantana vegetala sare dupa gust zeama de la o jumatate de lamaie 1 ceapa mica 75 ml ulei de masline (sau ulei […]

Print Friendly, PDF & Email
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Vol au vent cu salata de ciuperci

Vol au vent cu salata de ciuperci

Uneori, cand la aperitive vrei chestii mai dragalase si mai finute, ai vrea sa iesi din banalul feliatului mezelurilor cumparate si-al branzeturilor, si confectionezi preparate pe cat de simple, pe-atat de efect si de gustoase. […]

Print Friendly, PDF & Email