Friptura de iepure

Friptura de iepure

Cand mi-a adus sotul acasa o jumatate de iepure, am stiut exact ce voi pregati bun – friptura de iepure.

Doar cu cateva zile inainte vazusem la Laura o fripturica grozav de apetisanta, asa ca n-am stat prea mult pe ganduri.

Unde mai pui ca nu se face greu deloc si nici nu-i costisitoare.

Nu am poze din timpul prepararii, nu am decat una facuta pe fuga, dar trebuia sa va impartasesc si voua reteteta testata, pentru ca-i grozava!

iepure

Ingrediente Friptura de iepure

  • carne de iepure (pulpe, spate, depinde ce aveti 🙂 )
  • rozmarin
  • salvie
  • usturoi tocat
  • sare grunjoasa
  • piper
  • unt
  • ulei
  • 150 ml vin alb , sec sau demidulce

Mod de preparare Friptura de iepure

  1. Pregateste bucatile de carne.
  2. Amesteca rozmarin tocat cu salvie, usturoi pisat, sare si piper si unge bine carnea cu acest amestec.
  3. Incinge 2-3 linguri de ulei intr-o tigaie si rumeneste frumos carnea pe toate partile.
  4. Transfer-o apoi intr-un vas termorezistent si pastreaz-o la cald.
  5. Toarna vinul in tigaie, lasa sa dea doua, trei clocote si apoi toarna totul peste carne in tava.
  6. Acopera cu folie de aluminiu si da vasul la cuptor pentru 40 minute. Eu am invartit carnea  o data.
  7. Scoate folia si lasa friptura sa se rumeneasca frumos. In sosul fierbinte adauga 20-30 gr unt si omogenizeaza.
  8. Serveste cu piureuri, orez, muraturi sau cu ce vrei tu 🙂

 

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chiftelute suedeze

Chiftelute suedeze

O mancare buna, buna dupa care sa te lingi pe degete, vrei? Atunci prepara asta 😛 De cand am descoperit aceasta reteta de chiftelute suedeze pe site-ul e-retete.ro, am repetat-o de multe ori si de […]

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]

Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]