Friptura de iepure

Friptura de iepure

Cand mi-a adus sotul acasa o jumatate de iepure, am stiut exact ce voi pregati bun – friptura de iepure.

Doar cu cateva zile inainte vazusem la Laura o fripturica grozav de apetisanta, asa ca n-am stat prea mult pe ganduri.

Unde mai pui ca nu se face greu deloc si nici nu-i costisitoare.

Nu am poze din timpul prepararii, nu am decat una facuta pe fuga, dar trebuia sa va impartasesc si voua reteteta testata, pentru ca-i grozava!

iepure

Ingrediente Friptura de iepure

  • carne de iepure (pulpe, spate, depinde ce aveti 🙂 )
  • rozmarin
  • salvie
  • usturoi tocat
  • sare grunjoasa
  • piper
  • unt
  • ulei
  • 150 ml vin alb , sec sau demidulce

Mod de preparare Friptura de iepure

Conde
  1. Pregateste bucatile de carne.
  2. Amesteca rozmarin tocat cu salvie, usturoi pisat, sare si piper si unge bine carnea cu acest amestec.
  3. Incinge 2-3 linguri de ulei intr-o tigaie si rumeneste frumos carnea pe toate partile.
  4. Transfer-o apoi intr-un vas termorezistent si pastreaz-o la cald.
  5. Toarna vinul in tigaie, lasa sa dea doua, trei clocote si apoi toarna totul peste carne in tava.
  6. Acopera cu folie de aluminiu si da vasul la cuptor pentru 40 minute. Eu am invartit carnea  o data.
  7. Scoate folia si lasa friptura sa se rumeneasca frumos. In sosul fierbinte adauga 20-30 gr unt si omogenizeaza.
  8. Serveste cu piureuri, orez, muraturi sau cu ce vrei tu 🙂

 

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Ciulama de ciuperci cu smantana

Ciulama de ciuperci cu smantana

Degeaba ajungi pe meleaguri romanesti daca nu gusti o ciulama. O mancare consistenta, rapida si buna de te lingi pe degete! Daca mai si culegi ciupercile cu mana ta, legumele le iei din propria gradina, […]

Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Astazi pregatim impreuna pulpe dezosate la tigaie – o reteta extrem de gustoasa si rapida! Eu dictez, voi pregatiti :)) Sosul in care am marinat da un gust delicios si fragezeste atat de bine carnea, […]