Friptura de miel la cuptor

Si la a doua testare caserola de marinare si aparatul de vidat Food Saver au luat nota 10!

Pori deschisi perfect pentru a primi aromele marinadei, friptura rumena, frageda si suculenta.Familia mi-a multumit mie, iar eu, ajutoarelor de nadejde 😉

Mielul pe care l-am cumparat eu a fost micut si implicit carnea mai frageda, daca aveti miel mai mare probabil va trebui sa lasati putin mai mult la cuptor.

friptura-de-miel-la-cuptor-437897

Ingrediente Friptura de miel la cuptor

  • o pulpa de miel
  • 2 linguri sos soia
  • 3-4 catei usturoi
  • 250 ml bere
  • 1/3 lingurita rozmarin
  • 1/4 lingurita menta uscata
  • o crenguta de cimbru
  • o lingura mustar
  • sare
  • piper

friptura-de-miel-la-cuptor-437890[preparare title=”Mod de preparare Friptura de miel la cuptor”]

  1. Pregateste caserola de marinare Food Saver.
  2. Intr-un bol amesteca mustarul cu putina bere. Omogenizeaza. Adauga restul de bere, sosul de de soia, rozmarinul, menta, sare si piper dupa gust. Toaca usturoiul si adauga-l in bol.
  3. Trece pulpa prin marinada apoi pune-o in caserola.
  4. Toarna marinada, aseaza deasupra crenguta de cimbru si pune capacul caserolei.
  5. Roteste butonul de pe capac in pozitia „vidare”, conecteaza caserola la aparatul de vidat Food Saver cu ajutorul furtunasului si porneste aparatul.
  6. Efectueaza vidarea de doua ori apoi roteste butonul aparatului in pozitia „blocare” si scoate furtunasul.
  7. Da caserola la rece pentru o ora.
  8. Curata cartofii si morcovii si taie-i cubulete respectiv rondele.
  9. Pregateste un vas termorezistent si toarna putin ulei.
  10. Pune cartofii si morcovii si sareaza-i usor.
  11. Aseaza pulpa de miel si toarna marinada deasupra.
  12. Acopera vasul cu folie de aluminiu si da-l la cuptorul preincalzit pentru o ora, la 190 grade.
  13. Dupa o ora carnea deja e patrunsa bine, scoti folia si mai lasi pana se rumeneste frumos, cca 30 de minute.
  14. Noi am servit cu gogosari in otet.

[/preparare]

friptura-de-miel-la-cuptor-437894

friptura-de-miel-la-cuptor-437893

friptura-de-miel-la-cuptor-437895

friptura-de-miel-la-cuptor-437892

friptura-de-miel-la-cuptor-437891

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun. Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!   […]

Print Friendly, PDF & Email
Ficatei de pui cu sos

Ficatei de pui cu sos

Iubesc ficateii de pui indiferent in ce mod i-as pregati – ficatei prajiti, ficatei la gratar sau ficatei cu sos, dar…parca cel mai mult prefer ultima varianta. Poate pentru ca poti combina arome, poti reincalzi […]

Print Friendly, PDF & Email