Friptura de miel la cuptor

Si la a doua testare caserola de marinare si aparatul de vidat Food Saver au luat nota 10!

Pori deschisi perfect pentru a primi aromele marinadei, friptura rumena, frageda si suculenta.Familia mi-a multumit mie, iar eu, ajutoarelor de nadejde 😉

Mielul pe care l-am cumparat eu a fost micut si implicit carnea mai frageda, daca aveti miel mai mare probabil va trebui sa lasati putin mai mult la cuptor.

friptura-de-miel-la-cuptor-437897

Ingrediente Friptura de miel la cuptor

  • o pulpa de miel
  • 2 linguri sos soia
  • 3-4 catei usturoi
  • 250 ml bere
  • 1/3 lingurita rozmarin
  • 1/4 lingurita menta uscata
  • o crenguta de cimbru
  • o lingura mustar
  • sare
  • piper

friptura-de-miel-la-cuptor-437890[preparare title=”Mod de preparare Friptura de miel la cuptor”]

  1. Pregateste caserola de marinare Food Saver.
  2. Intr-un bol amesteca mustarul cu putina bere. Omogenizeaza. Adauga restul de bere, sosul de de soia, rozmarinul, menta, sare si piper dupa gust. Toaca usturoiul si adauga-l in bol.
  3. Trece pulpa prin marinada apoi pune-o in caserola.
  4. Toarna marinada, aseaza deasupra crenguta de cimbru si pune capacul caserolei.
  5. Roteste butonul de pe capac in pozitia „vidare”, conecteaza caserola la aparatul de vidat Food Saver cu ajutorul furtunasului si porneste aparatul.
  6. Efectueaza vidarea de doua ori apoi roteste butonul aparatului in pozitia „blocare” si scoate furtunasul.
  7. Da caserola la rece pentru o ora.
  8. Curata cartofii si morcovii si taie-i cubulete respectiv rondele.
  9. Pregateste un vas termorezistent si toarna putin ulei.
  10. Pune cartofii si morcovii si sareaza-i usor.
  11. Aseaza pulpa de miel si toarna marinada deasupra.
  12. Acopera vasul cu folie de aluminiu si da-l la cuptorul preincalzit pentru o ora, la 190 grade.
  13. Dupa o ora carnea deja e patrunsa bine, scoti folia si mai lasi pana se rumeneste frumos, cca 30 de minute.
  14. Noi am servit cu gogosari in otet.

[/preparare]

friptura-de-miel-la-cuptor-437894

friptura-de-miel-la-cuptor-437893

friptura-de-miel-la-cuptor-437895

friptura-de-miel-la-cuptor-437892

friptura-de-miel-la-cuptor-437891

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Bors de curcan pregatit la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Bors de curcan pregatit la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

O bunatate de bors de curcan, pregatit pentru prima oara in bucataria mea, la  Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Fiu-miu n-a fost niciodata fan ciorbe, asa c-atunci cand il auzi murmurand in timp […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare rece cu pui si masline la  Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de sarbatori, fiind servita atat calda cat si rece, la temperatura camerei, scurtand astfel tipul de […]

Print Friendly, PDF & Email
Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cautand si citind informatii pe internet despre humus, am aflat ca prepararea lui i-o adevarata poveste si-un sir de incercari si teste pana obtii acel humus perfect,echilibrat, dupa care tanjim oricare dintre noi. Multitudinea de […]

Print Friendly, PDF & Email
Cele mai bune covoare

Cele mai bune covoare

Iar mi-am luat covoare.  Si nu ca mi-ar fi trebuit neaparat, dar daca mergi la Chilipirul Zilei si le vezi, e imposibil sa nu ti se lipeasca cel putin unul de mana :)). Cum ai […]

Print Friendly, PDF & Email