Friptura de miel la cuptor

Si la a doua testare caserola de marinare si aparatul de vidat Food Saver au luat nota 10!

Pori deschisi perfect pentru a primi aromele marinadei, friptura rumena, frageda si suculenta.Familia mi-a multumit mie, iar eu, ajutoarelor de nadejde 😉

Mielul pe care l-am cumparat eu a fost micut si implicit carnea mai frageda, daca aveti miel mai mare probabil va trebui sa lasati putin mai mult la cuptor.

friptura-de-miel-la-cuptor-437897

Ingrediente Friptura de miel la cuptor

  • o pulpa de miel
  • 2 linguri sos soia
  • 3-4 catei usturoi
  • 250 ml bere
  • 1/3 lingurita rozmarin
  • 1/4 lingurita menta uscata
  • o crenguta de cimbru
  • o lingura mustar
  • sare
  • piper

friptura-de-miel-la-cuptor-437890[preparare title=”Mod de preparare Friptura de miel la cuptor”]

  1. Pregateste caserola de marinare Food Saver.
  2. Intr-un bol amesteca mustarul cu putina bere. Omogenizeaza. Adauga restul de bere, sosul de de soia, rozmarinul, menta, sare si piper dupa gust. Toaca usturoiul si adauga-l in bol.
  3. Trece pulpa prin marinada apoi pune-o in caserola.
  4. Toarna marinada, aseaza deasupra crenguta de cimbru si pune capacul caserolei.
  5. Roteste butonul de pe capac in pozitia „vidare”, conecteaza caserola la aparatul de vidat Food Saver cu ajutorul furtunasului si porneste aparatul.
  6. Efectueaza vidarea de doua ori apoi roteste butonul aparatului in pozitia „blocare” si scoate furtunasul.
  7. Da caserola la rece pentru o ora.
  8. Curata cartofii si morcovii si taie-i cubulete respectiv rondele.
  9. Pregateste un vas termorezistent si toarna putin ulei.
  10. Pune cartofii si morcovii si sareaza-i usor.
  11. Aseaza pulpa de miel si toarna marinada deasupra.
  12. Acopera vasul cu folie de aluminiu si da-l la cuptorul preincalzit pentru o ora, la 190 grade.
  13. Dupa o ora carnea deja e patrunsa bine, scoti folia si mai lasi pana se rumeneste frumos, cca 30 de minute.
  14. Noi am servit cu gogosari in otet.

[/preparare]

friptura-de-miel-la-cuptor-437894

friptura-de-miel-la-cuptor-437893

friptura-de-miel-la-cuptor-437895

friptura-de-miel-la-cuptor-437892

friptura-de-miel-la-cuptor-437891

 

 

 

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]

Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Ciulama de ciuperci cu smantana

Ciulama de ciuperci cu smantana

Degeaba ajungi pe meleaguri romanesti daca nu gusti o ciulama. O mancare consistenta, rapida si buna de te lingi pe degete! Daca mai si culegi ciupercile cu mana ta, legumele le iei din propria gradina, […]