Fursecuri ciupercute – de post

As vrea o introducere pentru reteta de Fursecuri ciupercute – de post, da’ nu gasesc.

Sa imi tot laud eu retetele parca nu se face :)), da’ sincer, se topesc in gura! Si se fac asa de usor!

Nu ma certati ca-s cu margarina, a inceput postul de 3 saptamani si-am luat si eu un pachet cu margarina, nu mi s-o trage moartea de aici 😛 :))

Ingrediente reteta Fursecuri ciupercute – de post

Pentru fursecuri

200 g margarina  (daca nu tineti post, folositi unt, daca nu folositi margarina da’ tineti post, atunci nu le faceti :P)

6 linguri zahar

18 linguri faina

sare

Pentru umplut

gem de prune

nuci/alune macinate

o lingurita esenta rom

Pentru sirop

7 linguri zahar

7 linguri apa

2 linguri cacao

o lingura ulei

o lingurita esenta rom

In plus

Nuci/alune macinate pentru tavalit fursecurile

Mod de preparare reteta Fursecuri ciupercute – de post

Mixati margarina impreuna cu zaharul pana devine spumoasa.

Adaugati treptat faina mixand la inceput, iar cand devine mai gros aluatul framantati cu mana. Adaugati faina doar daca nu puteti modela sul.

Luati din aluat cate-o bucatica marisoara pe care-o modelati sul, de grosimea unui deget, apoi o taiati bucatele egale, de aproximativ 5 cm.

Asezati sulurile intr-o tava subtire si le aplatizati apasand usor peste fiecare cu furculita.

Introduceti tava in cuptorul preincalzit, pe treapta 2, la 180 grade si coaceti fursecurile pentru aprox 8-10 minute.

Fursecurile trebuie sa prinda culoare pe talpa. Daca nu au prins, le mai lasati 2-3 minute. Aveti grija sa nu le ardeti.

Procedati la fel cu tot aluatul.

Amestecati intr-un bol gem de prune cu alune/nuci macinate, pana obtineti un amestec grosut, bun de umplut. Adaugati esenta.

Potriviti fursecurile 2 cate 2 si le lipiti cu cate o lingurita de umplutura intre ele.

Pregatiti siropul punand la foc mic ingredientele, intr-o craticioara.

Fierbeti cam 2 minute si jumatate, la foc mic, din momentul in care a dat in clocot.

Raciti usor si treceti fursecurile pe jumatate prin sirop, apoi le tavaliti prin nuca/alune macinate.

Reteta in imagini

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Chilipirul-zilei – covoare

Chilipirul-zilei – covoare

Imi plac covoarele si le consider unul dintre punctele „cheie” ale amenajarilor interioare. Alese cu grija, tinand cont de culorile camerei, calitate, forma  si spatiul destinat, pot schimba enorm intregul ambient. Niciodata nu am cumparat […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinta ruseasca cu branza

Placinta ruseasca cu branza

Pacinta ruseasca cu branza pregatita la multicooker-ul Heinner este un desert sanatos si bun, un desert care a fost gata in aceeasi zi in care l-am pregatit. Coletul Sano Vita primit de curand m-a surprins […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei. Ca […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello

Am facut de sarbatori 3 feluri de prajituri, fursecuri cu nuca si ciocolata de casa. Fiecare isi scotea din frigider si-si taia din prajitura preferata :)) Eu – ciocolata de casa, Mona – prajitura Deliciu, […]

Print Friendly, PDF & Email