Fursecuri ciupercute – de post

As vrea o introducere pentru reteta de Fursecuri ciupercute – de post, da’ nu gasesc.

Sa imi tot laud eu retetele parca nu se face :)), da’ sincer, se topesc in gura! Si se fac asa de usor!

Nu ma certati ca-s cu margarina, a inceput postul de 3 saptamani si-am luat si eu un pachet cu margarina, nu mi s-o trage moartea de aici 😛 :))

Ingrediente reteta Fursecuri ciupercute – de post

Pentru fursecuri

200 g margarina  (daca nu tineti post, folositi unt, daca nu folositi margarina da’ tineti post, atunci nu le faceti :P)

6 linguri zahar

18 linguri faina

sare

Pentru umplut

gem de prune

nuci/alune macinate

o lingurita esenta rom

Pentru sirop

7 linguri zahar

7 linguri apa

2 linguri cacao

o lingura ulei

o lingurita esenta rom

In plus

Nuci/alune macinate pentru tavalit fursecurile

Mod de preparare reteta Fursecuri ciupercute – de post

Mixati margarina impreuna cu zaharul pana devine spumoasa.

Adaugati treptat faina mixand la inceput, iar cand devine mai gros aluatul framantati cu mana. Adaugati faina doar daca nu puteti modela sul.

Luati din aluat cate-o bucatica marisoara pe care-o modelati sul, de grosimea unui deget, apoi o taiati bucatele egale, de aproximativ 5 cm.

Asezati sulurile intr-o tava subtire si le aplatizati apasand usor peste fiecare cu furculita.

Introduceti tava in cuptorul preincalzit, pe treapta 2, la 180 grade si coaceti fursecurile pentru aprox 8-10 minute.

Fursecurile trebuie sa prinda culoare pe talpa. Daca nu au prins, le mai lasati 2-3 minute. Aveti grija sa nu le ardeti.

Procedati la fel cu tot aluatul.

Amestecati intr-un bol gem de prune cu alune/nuci macinate, pana obtineti un amestec grosut, bun de umplut. Adaugati esenta.

Potriviti fursecurile 2 cate 2 si le lipiti cu cate o lingurita de umplutura intre ele.

Pregatiti siropul punand la foc mic ingredientele, intr-o craticioara.

Fierbeti cam 2 minute si jumatate, la foc mic, din momentul in care a dat in clocot.

Raciti usor si treceti fursecurile pe jumatate prin sirop, apoi le tavaliti prin nuca/alune macinate.

Reteta in imagini

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu crema de cacao, frisca si mascarpone

Prajitura cu crema de cacao, frisca si mascarpone

Cum e? E fix pe gustul meu! Cum se face? Foarte simplu! Caut uneori pe google retete d prajituri care sa-mi pice pe suflet. Uite-asa am facut si azi. Desi imi picasera multe :)). nu […]

Print Friendly, PDF & Email
Chec pufos

Chec pufos

Imi era pofta de mult de-un chec bun si pufos, si, desi am si eu retete de chec pe blog :)), uneori imi vine sa mai dau cate-o cautare-n google. Asa c-am vazut checul Adinutei […]

Print Friendly, PDF & Email