Fursecuri de cofetarie

Fursecuri de cofetarie

Fiind 1 Iunie, m-am gandit sa fac o surpriza piticilor mei, sa le fac o portie de biscuiti/fursecuri, dulciurelele lor preferate 🙂

Intr-o cautare pe google m-am oprit la o reteta de fursecuri de la Laura Adamache.

Am regasit in aceste fursecuri de cofetarie gustul fursecurilor din copilarie,  pentru care cautam reteta de cand ma stiu 😉

Multumesc, Laura!

fursecuri-de-cofetarie

Ingrediente Fursecuri de cofetarie

  • Pentru fursecuri
  • 150 g unt
  • 80 g zahar
  • un ou
  • un plic zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • 225 g faina alba
  • 3 g praf de copt
  • Pentru glazurat
  • ciocolata cu lapte + putin lapte

fursecuri-de-cofetarie-2[preparare title=”Mod de preparare Fursecuri de cofetarie „]

Preincalzeste cuptorul!

  1. Mixeaza intr-un bol untul impreuna cu zaharul pana devine spumos si zaharul e topit.
  2. Adauga oul usor batut si mixeaza in continuare.
  3. Amesteca faina impreuna cu zarea, zaharul vanilat si praful de copt si pune-le in bol.
  4. Amesteca tot cu mixerul, initial la viteza mica (nu te speria daca pare nisipos, imediat se vor omogeniza toate)
  5. Mareste viteza mixerului si mixeaza pana ce compozitia e omogena.
  6. Pune cu lingura compozitia intr-un posh la care ai fixat un dui cu deschiderea mare.
  7. Spriteaza din compozitie gramajoare, intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.
  8. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace fursecurile timp de 8 minute la foc mare (200 grade) apoi redu focul (la 150-160 grade) si mai lasa 4-5 minute.
  9. In reteta Laurei coacerea s-a facut dupa ce compozitia a stat o ora la frigider apoi s-au modelat bilute ce s-au asezat in tava si s-0au copt pentru 10 minute la 200 grade.
  10. Intr-un ibric pune ciocolata impreuna cu laptele (eu am pus cam 80-100 g ciococolata si 30-40 ml lapte). Omogenizeaza la foc mic, apoi ia cate un fursec si introdu-l pana la jumatate in glazura calda.
  11. Pune aceste fursecuri pe un gratar si da-le la rece sa se intareasca glazura.
  12. Pofta buna!
  13. Ar fi bine sa dublezi cantitatile din start 😉
  14. [/preparare]

fursecuri

fursecuri 2

fursecuri 3

fursecuri 4

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Briose fara zahar

Briose fara zahar

Satisfactia maxima o obtin atunci cand pot sa ofer copiilor acel „ceva bun” cat se poate de sanatos. Faptul ca ii vedeam mancand si stiam ca nu are zahar, ma facea sa ma umflu in […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Am mai facut eu ciocolata de casa, da’ asa buna, niciodata! Initial am vrut sa dau pe google o cautare „ciocolata de casa”, sau sa citesc la mine pe blog ce cantitati am folosit, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea. Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉 Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la […]

Print Friendly, PDF & Email
Chec de post

Chec de post

Stim cu totii ca Ajunul e prilej de primit colindatori si de omenit cum se cuvine, crestineste. In febra pregatirilor, uitam ca multi dintre ei tin post, si atunci cand ii servim cu dulciuri, constatam […]

Print Friendly, PDF & Email