Fursecuri de cofetarie

Fursecuri de cofetarie

Fiind 1 Iunie, m-am gandit sa fac o surpriza piticilor mei, sa le fac o portie de biscuiti/fursecuri, dulciurelele lor preferate 🙂

Intr-o cautare pe google m-am oprit la o reteta de fursecuri de la Laura Adamache.

Am regasit in aceste fursecuri de cofetarie gustul fursecurilor din copilarie,  pentru care cautam reteta de cand ma stiu 😉

Multumesc, Laura!

fursecuri-de-cofetarie

Ingrediente Fursecuri de cofetarie

  • Pentru fursecuri
  • 150 g unt
  • 80 g zahar
  • un ou
  • un plic zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • 225 g faina alba
  • 3 g praf de copt
  • Pentru glazurat
  • ciocolata cu lapte + putin lapte

fursecuri-de-cofetarie-2[preparare title=”Mod de preparare Fursecuri de cofetarie „]

Preincalzeste cuptorul!

  1. Mixeaza intr-un bol untul impreuna cu zaharul pana devine spumos si zaharul e topit.
  2. Adauga oul usor batut si mixeaza in continuare.
  3. Amesteca faina impreuna cu zarea, zaharul vanilat si praful de copt si pune-le in bol.
  4. Amesteca tot cu mixerul, initial la viteza mica (nu te speria daca pare nisipos, imediat se vor omogeniza toate)
  5. Mareste viteza mixerului si mixeaza pana ce compozitia e omogena.
  6. Pune cu lingura compozitia intr-un posh la care ai fixat un dui cu deschiderea mare.
  7. Spriteaza din compozitie gramajoare, intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.
  8. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace fursecurile timp de 8 minute la foc mare (200 grade) apoi redu focul (la 150-160 grade) si mai lasa 4-5 minute.
  9. In reteta Laurei coacerea s-a facut dupa ce compozitia a stat o ora la frigider apoi s-au modelat bilute ce s-au asezat in tava si s-0au copt pentru 10 minute la 200 grade.
  10. Intr-un ibric pune ciocolata impreuna cu laptele (eu am pus cam 80-100 g ciococolata si 30-40 ml lapte). Omogenizeaza la foc mic, apoi ia cate un fursec si introdu-l pana la jumatate in glazura calda.
  11. Pune aceste fursecuri pe un gratar si da-le la rece sa se intareasca glazura.
  12. Pofta buna!
  13. Ar fi bine sa dublezi cantitatile din start 😉
  14. [/preparare]

fursecuri

fursecuri 2

fursecuri 3

fursecuri 4

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Tort cu cirese si ciocolata

Tort cu cirese si ciocolata

Un tort destul de rapid si destul de usor de facut. Blat pentru tort, crema de ciocolata, putin sirop si cirese/merg foarte bine si visine Hai ca nu-i greu 😉 Ingrediente Blat pentru tort 7 […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Stiti ce-am facut la 10 minute dupa ce s-a copt prajitura asta? Am mai facut una :)) Nu tine! Prea buna, dispare prea repede! Acum NIMENI nu poate sa-mi zica ca nu-i buna reteta :)), […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email