Fursecuri de cofetarie

Fursecuri de cofetarie

Fiind 1 Iunie, m-am gandit sa fac o surpriza piticilor mei, sa le fac o portie de biscuiti/fursecuri, dulciurelele lor preferate 🙂

Intr-o cautare pe google m-am oprit la o reteta de fursecuri de la Laura Adamache.

Am regasit in aceste fursecuri de cofetarie gustul fursecurilor din copilarie,  pentru care cautam reteta de cand ma stiu 😉

Multumesc, Laura!

fursecuri-de-cofetarie

Ingrediente Fursecuri de cofetarie

  • Pentru fursecuri
  • 150 g unt
  • 80 g zahar
  • un ou
  • un plic zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • 225 g faina alba
  • 3 g praf de copt
  • Pentru glazurat
  • ciocolata cu lapte + putin lapte

fursecuri-de-cofetarie-2[preparare title=”Mod de preparare Fursecuri de cofetarie „]

Preincalzeste cuptorul!

  1. Mixeaza intr-un bol untul impreuna cu zaharul pana devine spumos si zaharul e topit.
  2. Adauga oul usor batut si mixeaza in continuare.
  3. Amesteca faina impreuna cu zarea, zaharul vanilat si praful de copt si pune-le in bol.
  4. Amesteca tot cu mixerul, initial la viteza mica (nu te speria daca pare nisipos, imediat se vor omogeniza toate)
  5. Mareste viteza mixerului si mixeaza pana ce compozitia e omogena.
  6. Pune cu lingura compozitia intr-un posh la care ai fixat un dui cu deschiderea mare.
  7. Spriteaza din compozitie gramajoare, intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.
  8. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace fursecurile timp de 8 minute la foc mare (200 grade) apoi redu focul (la 150-160 grade) si mai lasa 4-5 minute.
  9. In reteta Laurei coacerea s-a facut dupa ce compozitia a stat o ora la frigider apoi s-au modelat bilute ce s-au asezat in tava si s-0au copt pentru 10 minute la 200 grade.
  10. Intr-un ibric pune ciocolata impreuna cu laptele (eu am pus cam 80-100 g ciococolata si 30-40 ml lapte). Omogenizeaza la foc mic, apoi ia cate un fursec si introdu-l pana la jumatate in glazura calda.
  11. Pune aceste fursecuri pe un gratar si da-le la rece sa se intareasca glazura.
  12. Pofta buna!
  13. Ar fi bine sa dublezi cantitatile din start 😉
  14. [/preparare]

fursecuri

Conde

fursecuri 2

fursecuri 3

fursecuri 4

 

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Creme pentru prajituri

Creme pentru prajituri

Crema de vanilie 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina 2-3 linguri zahar 200 ml lapte 2 galbenusuri ou 150-200 ml frisca batuta bine (indulcita dupa gust) vanilie sau zahar vanilat Mod […]

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

De cand visam la reteta asta, n-aveti idee. Intotdeauna am considerat-o cea mai apetisanta prajiturica (dupa gusturile mele, bineinteles) dar nu aveam lapte condensat caramelizat s-o pregatesc. Iar cum atunci cand iti doresti ceva, universul […]

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

E prea putina! Atat va pot zice in introducerea acestei retete de prajituri! :)) Dublati cantitatile, s-ajunga 😉 Extrem de simplu de pregatit aceasta prajitura si cu ingrediente destul de putine. Mod de preparare Prajitura […]

Chec in doua culori

Chec in doua culori

    Dulci, sarate, pregatite cu adaosuri diverse, de la fructe, cacao, ciocolata, la branzeturi, spanac sau ciuperci, umede sau uscate, checurile constituie o gustare excelenta acasa, la serviciu sau la scoala. La noi acasa […]