Fursecuri rapide la tigaie

Fursecuri rapide la tigaie

Tocanite, fripturi, cartofi pai, lipii, turte, placinte, sosuri, clatite etc. etc.

De toate fac in tigaia asta! O folosesc zilnic. Totul se face mult mai rapid, nimic nu se lipeste, mancarea are savoare, se curata usor,  si mi-e si tare draga 😉

Azi va arat ca puteti face-n ea si desert 🙂

Pentru inceput am ales, bineinteles, ceva simplu, sa vad cum se comporta.

A facut fata si la asta 😉

Niste fursecuri economice, rapide, numa’ bune pentru micul dejun, la cafea sau la ceaiul de la ora 5 😉

fursecuri-la-tigaie

Ingrediente Fursecuri rapide la tigaie

  • 1  1/2 pahar faina alba
  • o lingurita praf de copt
  • 1/3 pahar zahar
  • 1/3 pahar smantana fermentata
  • 3 linguri ulei
  • un plic zahar vanilat
  • putina coaja de lamaie
  • un galbenus de ou
  • un vf. cutit sare

un pahar = 250 ml

fursecuri-la-tigaie-2

Mod de preparare Fursecuri la tigaie

Intr-un bol mixeaza smantana impreuna cu zaharul, galbenusul de ou, uleiul, sarea si aromele.

Adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si framanta un aluat care nu se lipeste de maini. In functie de puterea de absorbtie a fainii poate fi necesar sa mai adaugi putina faina.

Din aluatul obtinut modeleaza suluri cu diametru de 2,5-3 cm.

Feliaza-le in bucati de aproximativ 1 cm, pe care le aplatizezi usor cu palma.

Incinge tigaia Regis Stone Pan apoi redu focul la cat de mic posibil. Focul prea iute le-ar arde la suprafata fara a coace interiorul.

Aseaza fursecurile si lasa-le pana prind culoare frumoasa (asa ca-n imagine; aprox 3-4 minute) apoi invarte-le si le coace si pe cealalta parte.

La final opreste focul, pune toate fursecurile in tigaie, acopera cu capac si mai lasa 10 minute.

Tips. Pune pentru inceput doar doua, trei fursecuri in tigaie sa poti estima grosimea si timpul necesar incat fursecurile sa fie coapte bine.

Avantajele tigailor Regis Stone:

• Invelis antiaderent cu efect de piatra incinsa
• Rezistenta la zgarieturi – invelis de 4 mm grosime
• Carcasa din aluminiu forjat
• Inductie superioara a caldurii
• Baza din otel inoxidabil
• Distributie uniforma a caldurii
• Usor de curatat
• Nu necesita adaugare de ulei/ grasimi suplimentare
• Finisaj rustic
• Maner bine fixat – nu se va rasuci
• Ideal pentru a se folosite pe plita cu gaz, cu inductie, electrica si ceramica

fursecuri-la-tigaie-3

3 2 39

 

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Voiam o prajitura cu ciocolata, da-mi inchipuiam deja ca, la poftele ce le aveam in acel moment, mi s-ar parea prea dulce. Voiam o prajitura cu visine, da’ nu pandispan cu fructe ci ceva mai […]