Fursecuri rapide la tigaie

Fursecuri rapide la tigaie

Tocanite, fripturi, cartofi pai, lipii, turte, placinte, sosuri, clatite etc. etc.

De toate fac in tigaia asta! O folosesc zilnic. Totul se face mult mai rapid, nimic nu se lipeste, mancarea are savoare, se curata usor,  si mi-e si tare draga 😉

Azi va arat ca puteti face-n ea si desert 🙂

Pentru inceput am ales, bineinteles, ceva simplu, sa vad cum se comporta.

A facut fata si la asta 😉

Niste fursecuri economice, rapide, numa’ bune pentru micul dejun, la cafea sau la ceaiul de la ora 5 😉

fursecuri-la-tigaie

Ingrediente Fursecuri rapide la tigaie

  • 1  1/2 pahar faina alba
  • o lingurita praf de copt
  • 1/3 pahar zahar
  • 1/3 pahar smantana fermentata
  • 3 linguri ulei
  • un plic zahar vanilat
  • putina coaja de lamaie
  • un galbenus de ou
  • un vf. cutit sare

un pahar = 250 ml

fursecuri-la-tigaie-2

Mod de preparare Fursecuri la tigaie

Intr-un bol mixeaza smantana impreuna cu zaharul, galbenusul de ou, uleiul, sarea si aromele.

Adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si framanta un aluat care nu se lipeste de maini. In functie de puterea de absorbtie a fainii poate fi necesar sa mai adaugi putina faina.

Din aluatul obtinut modeleaza suluri cu diametru de 2,5-3 cm.

Feliaza-le in bucati de aproximativ 1 cm, pe care le aplatizezi usor cu palma.

Incinge tigaia Regis Stone Pan apoi redu focul la cat de mic posibil. Focul prea iute le-ar arde la suprafata fara a coace interiorul.

Aseaza fursecurile si lasa-le pana prind culoare frumoasa (asa ca-n imagine; aprox 3-4 minute) apoi invarte-le si le coace si pe cealalta parte.

La final opreste focul, pune toate fursecurile in tigaie, acopera cu capac si mai lasa 10 minute.

Tips. Pune pentru inceput doar doua, trei fursecuri in tigaie sa poti estima grosimea si timpul necesar incat fursecurile sa fie coapte bine.

Avantajele tigailor Regis Stone:

• Invelis antiaderent cu efect de piatra incinsa
• Rezistenta la zgarieturi – invelis de 4 mm grosime
• Carcasa din aluminiu forjat
• Inductie superioara a caldurii
• Baza din otel inoxidabil
• Distributie uniforma a caldurii
• Usor de curatat
• Nu necesita adaugare de ulei/ grasimi suplimentare
• Finisaj rustic
• Maner bine fixat – nu se va rasuci
• Ideal pentru a se folosite pe plita cu gaz, cu inductie, electrica si ceramica

fursecuri-la-tigaie-3

3 2 39

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Tort cu cirese si ciocolata

Tort cu cirese si ciocolata

Un tort destul de rapid si destul de usor de facut. Blat pentru tort, crema de ciocolata, putin sirop si cirese/merg foarte bine si visine Hai ca nu-i greu 😉 Ingrediente Blat pentru tort 7 […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Stiti ce-am facut la 10 minute dupa ce s-a copt prajitura asta? Am mai facut una :)) Nu tine! Prea buna, dispare prea repede! Acum NIMENI nu poate sa-mi zica ca nu-i buna reteta :)), […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email