zurli

Fursecuri rapide la tigaie

Fursecuri rapide la tigaie

Tocanite, fripturi, cartofi pai, lipii, turte, placinte, sosuri, clatite etc. etc.

De toate fac in tigaia asta! O folosesc zilnic. Totul se face mult mai rapid, nimic nu se lipeste, mancarea are savoare, se curata usor,  si mi-e si tare draga 😉

Azi va arat ca puteti face-n ea si desert 🙂

Pentru inceput am ales, bineinteles, ceva simplu, sa vad cum se comporta.

A facut fata si la asta 😉

Niste fursecuri economice, rapide, numa’ bune pentru micul dejun, la cafea sau la ceaiul de la ora 5 😉

fursecuri-la-tigaie

Ingrediente Fursecuri rapide la tigaie

  • 1  1/2 pahar faina alba
  • o lingurita praf de copt
  • 1/3 pahar zahar
  • 1/3 pahar smantana fermentata
  • 3 linguri ulei
  • un plic zahar vanilat
  • putina coaja de lamaie
  • un galbenus de ou
  • un vf. cutit sare

un pahar = 250 ml

fursecuri-la-tigaie-2

Mod de preparare Fursecuri la tigaie

Intr-un bol mixeaza smantana impreuna cu zaharul, galbenusul de ou, uleiul, sarea si aromele.

Adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si framanta un aluat care nu se lipeste de maini. In functie de puterea de absorbtie a fainii poate fi necesar sa mai adaugi putina faina.

Din aluatul obtinut modeleaza suluri cu diametru de 2,5-3 cm.

Feliaza-le in bucati de aproximativ 1 cm, pe care le aplatizezi usor cu palma.

Incinge tigaia Regis Stone Pan apoi redu focul la cat de mic posibil. Focul prea iute le-ar arde la suprafata fara a coace interiorul.

Aseaza fursecurile si lasa-le pana prind culoare frumoasa (asa ca-n imagine; aprox 3-4 minute) apoi invarte-le si le coace si pe cealalta parte.

La final opreste focul, pune toate fursecurile in tigaie, acopera cu capac si mai lasa 10 minute.

Tips. Pune pentru inceput doar doua, trei fursecuri in tigaie sa poti estima grosimea si timpul necesar incat fursecurile sa fie coapte bine.

Avantajele tigailor Regis Stone:

• Invelis antiaderent cu efect de piatra incinsa
• Rezistenta la zgarieturi – invelis de 4 mm grosime
• Carcasa din aluminiu forjat
• Inductie superioara a caldurii
• Baza din otel inoxidabil
• Distributie uniforma a caldurii
• Usor de curatat
• Nu necesita adaugare de ulei/ grasimi suplimentare
• Finisaj rustic
• Maner bine fixat – nu se va rasuci
• Ideal pentru a se folosite pe plita cu gaz, cu inductie, electrica si ceramica

fursecuri-la-tigaie-3

3 2 39

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email