Fursecuri rapide la tigaie

Fursecuri rapide la tigaie

Tocanite, fripturi, cartofi pai, lipii, turte, placinte, sosuri, clatite etc. etc.

De toate fac in tigaia asta! O folosesc zilnic. Totul se face mult mai rapid, nimic nu se lipeste, mancarea are savoare, se curata usor,  si mi-e si tare draga 😉

Azi va arat ca puteti face-n ea si desert 🙂

Pentru inceput am ales, bineinteles, ceva simplu, sa vad cum se comporta.

A facut fata si la asta 😉

Niste fursecuri economice, rapide, numa’ bune pentru micul dejun, la cafea sau la ceaiul de la ora 5 😉

fursecuri-la-tigaie

Ingrediente Fursecuri rapide la tigaie

  • 1  1/2 pahar faina alba
  • o lingurita praf de copt
  • 1/3 pahar zahar
  • 1/3 pahar smantana fermentata
  • 3 linguri ulei
  • un plic zahar vanilat
  • putina coaja de lamaie
  • un galbenus de ou
  • un vf. cutit sare

un pahar = 250 ml

fursecuri-la-tigaie-2

Mod de preparare Fursecuri la tigaie

Intr-un bol mixeaza smantana impreuna cu zaharul, galbenusul de ou, uleiul, sarea si aromele.

Adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si framanta un aluat care nu se lipeste de maini. In functie de puterea de absorbtie a fainii poate fi necesar sa mai adaugi putina faina.

Din aluatul obtinut modeleaza suluri cu diametru de 2,5-3 cm.

Feliaza-le in bucati de aproximativ 1 cm, pe care le aplatizezi usor cu palma.

Incinge tigaia Regis Stone Pan apoi redu focul la cat de mic posibil. Focul prea iute le-ar arde la suprafata fara a coace interiorul.

Aseaza fursecurile si lasa-le pana prind culoare frumoasa (asa ca-n imagine; aprox 3-4 minute) apoi invarte-le si le coace si pe cealalta parte.

La final opreste focul, pune toate fursecurile in tigaie, acopera cu capac si mai lasa 10 minute.

Tips. Pune pentru inceput doar doua, trei fursecuri in tigaie sa poti estima grosimea si timpul necesar incat fursecurile sa fie coapte bine.

Avantajele tigailor Regis Stone:

• Invelis antiaderent cu efect de piatra incinsa
• Rezistenta la zgarieturi – invelis de 4 mm grosime
• Carcasa din aluminiu forjat
• Inductie superioara a caldurii
• Baza din otel inoxidabil
• Distributie uniforma a caldurii
• Usor de curatat
• Nu necesita adaugare de ulei/ grasimi suplimentare
• Finisaj rustic
• Maner bine fixat – nu se va rasuci
• Ideal pentru a se folosite pe plita cu gaz, cu inductie, electrica si ceramica

fursecuri-la-tigaie-3

3 2 39

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Decoratiuni de Craciun

Decoratiuni de Craciun

In decembrie, prioritatile oamenilor sunt total schimbate fata de restul anului. Asa ca lista ar fi cam asa : porc, brad, cadouri, retete (aici va pot ajuta si eu :)), decoratiuni de Craciun. Unii – […]

Print Friendly, PDF & Email
Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie Un pranz rapid? Te-nvat eu sa faci. Stiu, nu doar rapid te intereseaza ci si sanatos si bun. N-o fi prajeala tocmai sanatoasa, dar nici nu pregatim des si-n […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Nu prea suntem fani ciorbe, recunosc, dar stim ca sunt necesare, asa ca macar pe cele preferate tot le pregatesc. Ciorba de iepure este […]

Print Friendly, PDF & Email
Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Azi am gatit escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express. Dar, nu in mod traditional, intr-un mod care m-a surprins placut si pe mine, cu un aparat care prepara mese gustoase cat ai zice Crock-Pot! […]

Print Friendly, PDF & Email