zurli

Fursecuri „trufe”

Fursecuri „trufe”

Desi mai incercasem acesti biscuiti cu ciocolata si-n alta varianta, astazi m-am oprit la cea postata de LaLena si au iesit perfecti!
Sunt MINUNATI! perfecti pentru pastrat chiar mai mult timp in cutii . Vi-i recomand pentru Craciun.
fursecuri-trufe

Ingrediente Fursecuri trufe

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 90 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 200 grame faina
  • 25 gr cacao
  • esenta de vanilie
  • 1/2  lingurita praf copt
  • putina sare
  • zahar pudra

Mod de preparare Fursecuri trufe

  1. Untul cu ciocolata sa topesc pe baie de abur pana se obtine o compozitie omogena.
  2. Se iau de pe foc si se adauga zaharul. Se amesteca pana la topire.
  3. Se adauga apoi ouale, pe rand, mixand dupa fiecare si esenta.
  4. Amestecati faina cu sarea si cacaua.
  5. Adaugati-le peste amestecul de ciocolata si omogenizati.
  6. Acoperiti vasul si-l dati la frigider pentru 2 ore. Eu l-am lasat peste noapte dar l-am scos la temperatura camerei cu o ora inainte de a pregati biscuitii.
  7. Luati din compozitie aluat de dimensiunea unei nuci, modelati o bila si tavaliti-o prin zahar pudra. Pentru a se prinde cat mai mult zahar de bila de ciocolata luati in palma mult zahar pudra si modelati bila apasand-o usor cu tot cu zaharul pastrat in mana.Intelegeti cum, da? :)))
  8. Asezati-le pe o tava in care ati pus hartie pentru copt, lasand  loc intre ele.
  9. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace la 170 grade, 10-12 minute.
  10. Vei fi tentat sa ii mai lasi, dar stapaneste-ti impulsul :))). Lasa-i la racit in tava deoarece sunt fragezi si destui de moi. Cand se racesc sunt perfecti.
  11. Sa va fie de folos reteta :-*

trufe

trufe+2

trufe3

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Am mai facut eu ciocolata de casa, da’ asa buna, niciodata! Initial am vrut sa dau pe google o cautare „ciocolata de casa”, sau sa citesc la mine pe blog ce cantitati am folosit, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea. Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉 Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la […]

Print Friendly, PDF & Email
Chec de post

Chec de post

Stim cu totii ca Ajunul e prilej de primit colindatori si de omenit cum se cuvine, crestineste. In febra pregatirilor, uitam ca multi dintre ei tin post, si atunci cand ii servim cu dulciuri, constatam […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email