Fursecuri „trufe”

Fursecuri „trufe”

Desi mai incercasem acesti biscuiti cu ciocolata si-n alta varianta, astazi m-am oprit la cea postata de LaLena si au iesit perfecti!
Sunt MINUNATI! perfecti pentru pastrat chiar mai mult timp in cutii . Vi-i recomand pentru Craciun.
fursecuri-trufe

Ingrediente Fursecuri trufe

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 90 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 200 grame faina
  • 25 gr cacao
  • esenta de vanilie
  • 1/2  lingurita praf copt
  • putina sare
  • zahar pudra

Mod de preparare Fursecuri trufe

  1. Untul cu ciocolata sa topesc pe baie de abur pana se obtine o compozitie omogena.
  2. Se iau de pe foc si se adauga zaharul. Se amesteca pana la topire.
  3. Se adauga apoi ouale, pe rand, mixand dupa fiecare si esenta.
  4. Amestecati faina cu sarea si cacaua.
  5. Adaugati-le peste amestecul de ciocolata si omogenizati.
  6. Acoperiti vasul si-l dati la frigider pentru 2 ore. Eu l-am lasat peste noapte dar l-am scos la temperatura camerei cu o ora inainte de a pregati biscuitii.
  7. Luati din compozitie aluat de dimensiunea unei nuci, modelati o bila si tavaliti-o prin zahar pudra. Pentru a se prinde cat mai mult zahar de bila de ciocolata luati in palma mult zahar pudra si modelati bila apasand-o usor cu tot cu zaharul pastrat in mana.Intelegeti cum, da? :)))
  8. Asezati-le pe o tava in care ati pus hartie pentru copt, lasand  loc intre ele.
  9. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace la 170 grade, 10-12 minute.
  10. Vei fi tentat sa ii mai lasi, dar stapaneste-ti impulsul :))). Lasa-i la racit in tava deoarece sunt fragezi si destui de moi. Cand se racesc sunt perfecti.
  11. Sa va fie de folos reteta :-*

trufe

Conde

trufe+2

trufe3

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Strudel cu aluat de casa (de post)

Strudel cu aluat de casa (de post)

Din punctul meu de vedere, imaginea vinde 🙂 Cand mi-e pofta de ceva si caut in google, setez cautarea dupa imagini si pe ce-mi pare mai de incredere, apetisant si frumos pregatit, dau clik 🙂 […]

Chec la tava

Chec la tava

Pentru cina, alaturi de-o canita cu iaurt, la mic dejun, cu-n pahar de lapte, la cafea, la pachetel. Hai, mai ziceti voi 😉 Mod de preparare chec la tava Separa albusurile de galbenusuri Mixeaza spuma […]

Prajitura cu lapte condensat

Prajitura cu lapte condensat

Daca nici cu prajitura asta nu va conving sa v-apucati de pregatit dulciuri, atunci n-am facut nicio treaba …:( :)) Glumesc, dar sincer, merita! E drept, intai trebuie sa faceti o vizita la delatte.ro, sa […]

Cea mai buna prajitura fara coacere

Cea mai buna prajitura fara coacere

Stii probabil momentul ala in care ai manca un desert bun, bun, dar nu ai niciunul in casa si nici chef de copturi. Pentru asta s-a inventat desertul fara coacere 😀 Iar asta, cu atat […]