zurli

Fursecuri „trufe”

Fursecuri „trufe”

Desi mai incercasem acesti biscuiti cu ciocolata si-n alta varianta, astazi m-am oprit la cea postata de LaLena si au iesit perfecti!
Sunt MINUNATI! perfecti pentru pastrat chiar mai mult timp in cutii . Vi-i recomand pentru Craciun.
fursecuri-trufe

Ingrediente Fursecuri trufe

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 90 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 200 grame faina
  • 25 gr cacao
  • esenta de vanilie
  • 1/2  lingurita praf copt
  • putina sare
  • zahar pudra

Mod de preparare Fursecuri trufe

  1. Untul cu ciocolata sa topesc pe baie de abur pana se obtine o compozitie omogena.
  2. Se iau de pe foc si se adauga zaharul. Se amesteca pana la topire.
  3. Se adauga apoi ouale, pe rand, mixand dupa fiecare si esenta.
  4. Amestecati faina cu sarea si cacaua.
  5. Adaugati-le peste amestecul de ciocolata si omogenizati.
  6. Acoperiti vasul si-l dati la frigider pentru 2 ore. Eu l-am lasat peste noapte dar l-am scos la temperatura camerei cu o ora inainte de a pregati biscuitii.
  7. Luati din compozitie aluat de dimensiunea unei nuci, modelati o bila si tavaliti-o prin zahar pudra. Pentru a se prinde cat mai mult zahar de bila de ciocolata luati in palma mult zahar pudra si modelati bila apasand-o usor cu tot cu zaharul pastrat in mana.Intelegeti cum, da? :)))
  8. Asezati-le pe o tava in care ati pus hartie pentru copt, lasand  loc intre ele.
  9. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace la 170 grade, 10-12 minute.
  10. Vei fi tentat sa ii mai lasi, dar stapaneste-ti impulsul :))). Lasa-i la racit in tava deoarece sunt fragezi si destui de moi. Cand se racesc sunt perfecti.
  11. Sa va fie de folos reteta :-*

trufe

trufe+2

trufe3

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email