Fursecuri

Fursecuri

 

3 albusuri
4 linguri zahar pudra
2 galbenusuri fierte
un galbenus crud
100 gr unt
o cana cu varf faina + 1/2 cana
2 plicuri zahar vanilat
1/2 lingurita praf copt
un vf cutit sare

Mixezi albusurile spuma cu praful de sare.
Adaugi treptat zaharul si mixezi in continuare.
Adaugi apoi untul la temperetura camerei, galbenusul crud, galbenusurile fierte trecute prin sita, cana de faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat.

Omogenizezi.
Adaugi apoi restul de faina, treptat , framantand cu mana , pana obtii un aluat ferm dar cu care totusi sa poti lucra intr-o masina de biscuiti (adica sa nu fie extrem de tare ).

Cand ai terminat poti pune aluatul intr-un posh bun , (cum am facut eu si am muncit ca la lopata =)) asa ma durea mana :)) )sau poti sa-l pui in masina pentru macinat carne la care poti atasa forma pentru biscuiti sau poti modela bilute cu mana (ce simplu ar fi fost sa fac asa :)))))
ies aproximativ 40 buc.
Indiferent de metoda aleasa pui fursecurile in tava in care ai pus hartie pentru copt unsa cu putin unt.

Coci in cuptorul preincalzit,la 170-175 grade, pentru 13-15 minute.
Nu trebuie sa le rumenesti, doar sa fie talpa usor maronie. Poti rupe unul ca sa verifci.

Le poti pudra cu zahar sau nu, poti glazura ciocolata sau orice alta glazura sau le poti lipi cate doua cu crema.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...
Tags:

Comentarii prin FaceBook

24 Comentarii


  1. Foarte dragute! Cred ca-ti trebuie rabdare sa le formezi asa frumos!


  2. super frumoase…cred ca sunt si bune…dar cana aia de cafea imi face cu ochiull…dai o cana si-un fursec? dau o tarta cu visine la schimb 😛


  3. Perfecte la micul dejun si nu numai!Mi-ai facut pofta !PUPICI!


  4. liana, da :))) am muncit bine :)))))
    multumesc.


  5. Alice,n-am cafea ca tocmai a facut fii-miu ochi maaari intrebandu-ma (dupa ce a vazut cestile goale) daca le-am baut eu amandoua :)))))))


  6. Flory, da. Si pt pui tare-s bune.


  7. Ia…poate ma urnesc si eu sa testez pistolul pt fursecuri…:))

    Faine ti-au iesit! Brava!


  8. I would love one of these with my morning coffee! And the cups and saucers are lovely! Great photo!


  9. Gaby,
    Esti incredibil de harnica .
    Abia tin pasul sa-ti citesc postarile .
    Bravo !


  10. Multumesc frumos, Ruth.
    Ma bucura vizita ta.


  11. Miha, multumesc. Pune-l la treaba; daca nu, trimite-l la Brosteni :)))


  12. Lia, nu-s harnica ca nu am spalat vasele si nici nu am calcat:D:)))
    PUP TARE.


  13. Perfecte !!! da vreau si eu


  14. Ce frumoase sînt!Eu nu stiu sa le formez asa frumoase.Fac una mai mare,una mai mica…milocie… =))


  15. Hai mai Maya ca inegale-s ale mele :))).
    Eu cand ma uit ce perfectionista esti tu raman paf 😛
    PUP.


  16. Anto, bineinteles :))


  17. Tare bune! Mi-a lasat gura apa! Am sa incerc si eu reteta ta.


  18. Buna dimineata, Andreea.
    Puii mei le-au terminat pe toate, ieri. Asta e semn bun :)))


  19. sunt foarte dragalase.nu cred ca fi vazut o reteta de biscuiti care sa contina galbenus fiert pana acum.totusi le-as fi facut bilute ;))
    nu ar fi iesit atat de frumoase dar as fi muncit mai putin.zi minunata iti doresc!


  20. Multumesc, Sarah. Da, doar la final am facut doua bilute :)) cu aluatul luat de pe posh :)).
    Atunci mi-a venit ideea :)))

    Cealalta idee, cu galbenusurile fierte, o stiu de mult, de prin retetele mamei.
    Initial m-am dus la bucatarie sa fac mini pavlova dar cum albusurile nu mi s-au batut batz |(asa cum e necesar la bezea), avand si doua oua fierte pe masa, am redirectionat reteta :)))

  21. Anonymous says:

    Da, Da nu sint bune , pentru cä le-ai spritzat pe Mina stingä )))))
    Dacä le-ai fii spritzat de la Dreapta la Stinga si apoi o Turä invers , ar fii fost numai bune:-)))))))))


  22. Mai, ce idee buna asa un dus/intors :)))
    :p
    Zi minunata cu soare si liniste!


  23. minunate!eu o sa le fac cu crema :*

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Paine din seminte

Paine din seminte

Fara a avea vreo legatura cu painea obisnuita, din faina alba, painea din seminte este o alternativa sanatoasa, in diete sau pentru cei cu intoleranta la gluten, fiind extrem de gustoasa! Pentru mine cel putin, […]

Print Friendly, PDF & Email
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Sa va zic, sa nu va zic? :)) Va zic :)) Cine-a mancat din fursecurile astea, mi-a cerut reteta! 🙂 Asa ca trebuie s-o scriu, nu? Nici n-ar fi avut cum sa n-o ceara la […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Cum sa-ncep? Fix pe gustul copiilor mei! Fata chiar m-a rugat sa fac o data si blatul simplu, fara glazura sau crema 🙂 O prajitura de casa pentru fanii cocosului, c-o crema extrem de fina […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu afine si bezea

Prajitura cu afine si bezea

Atat de usurica! Economica si buna, pe placul copiilor mei. O reteta de prajitura de casa care se face rapid si simplu, aproape tot ce-i necesar ai in casa in mod obisnuit 🙂 Ingrediente Prajitura […]

Print Friendly, PDF & Email