mnb

Gem de prune

2.6KVizualizări
5
(1)
Inspirata dupa o retete de-a Bucatarului Maniac, am facut cea mai buna si mai frumos colorata portie de gem de prune, de cand bucataresc eu:D
Ca sa va pot arata ce culoare frumoasa are, am bagat degetelul si-am desenat pe farfurie. Si pentru ca tot era rosu..ce puteam desena decat..o inima , fie ea si din gem de prune :-)))))
revin cu reteta

Cand am citit reteta si am vazut ca se fierbe-n doua zile, am stiut SIGUR ca va fi cea ma the best.
De ce?
Pai mi-am amintit de toamna trecuta.
Tocmai pusesem pe foc, pe la vreo 3-4 , sa fac o ciorba de afumaturi.
Carnita era fiarta, pusesem legumele, cand suna telefonul.
– Merg la Dorna, vii cu mine?
– Nu pot, am ciorba pe foc.
– Ce conteaza? Opreste-o si hai!
:))))

Oprit ciorbita, plecat la plimbare.
Am venit destul de tarziu..ciorba a ramas asa {blush}
Am continuat-o a doua zi (intocmai ca gemul asta :))) )
Cand a mancat Cezar ciorba (el fiind un mofturici care ..rar nu comenteaza la ceva 😛 ) a zis :
– E cea mai buna ciorba pe care-am mancat-o vreodata.

Morala. Ce incepi azi, lasa pe maine, ca iese mai bine :))))

 

Nu as putea scrie o reteta fixa, cu cantitati batute-n cuie sau timp obligatoriu de respectat.
Daca reteta spunea ca se pun 350 gr zahar per kg prune, pai eu am pus 1 kg la 5 kg prune.
Erau destul de coapte si de dulci , nu am simtit nevoia sa pun mai mult.

Am spalat bine prunele, le-am scurs si le-am curatat de samburi.

Intr-o cratita mare, cu fund dublu, le-am pus la fiert. FARA ZAHAR!
Le-am fiert timp de doua ore , la foc mic, amestecand la inceput mai des pana au lasat zeama,apoi mai rar.

Am oprit focul, am pus capac si am lasat pentru  a doua zi.

Am pus iar la fiert adaugand si zaharul. Daca sunt suficient de zemoase nu-l adaugati, mai fierbeti asa si-l puneti mai la sfarsit; ale mele fiind deja coapte si dulci, a trebuit sa pun zaharul.
Am amestecat destul de des, n-am vrut sa risc sa-l afum.

Fierbeti pana ajunge la consistenta pe care o doriti. Eu l-am fiert inca o ora si jumatate.

L-am pus fierbinte in borcane curate pe care le-am bagat intr-o patura groasa.

Nu am idee cum se pastreaza in camara. Puteti sa-l fierbeti putin mai mult daca-l pastrati timp indelungat.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

44 Comments

Leave a Reply

18 − 18 =