Gogosari in sos

Gogosari in sos

Garnitura, sau pur si simplu p-un colt de paine proaspata, e o bunatate!!! – apreciata de toata familia.

 

 

Ingrediente

  • 4 kg gogosari
  • 2 linguri si 1/2 mustar
  • 350 ml otet (de vin alb am pus)
  • 450 ml ulei
  • 400 gr zahar
  • 3 foi dafin
  • 1 lingurita boabe piper negru
  • sare pentru muraturi (aprox 2 linguri, dar gustati si daca va place mai sarat…)
  • 450 gr bulion Olympia

Se face atat de simplu!

  1. Se pun intr-un vas mare, cu fund dublu toate ingredientele cu exceptia gogosarilor.
  2. Se lasa la foc mediu pana ce zaharul e topit si amestecul a dat in clocot, moment in care adaugi gogosarii pe care inainte i-ai spalat, i-ai curatat de cotor si seminte si i-ai taiat in felii de un deget grosime.
  3. Reduci focul, pui capac peste vas si lasi sa fiarba 20-25 minute dupa care iei capacul si lasi la fiert in continuare, pentru inca aprox. 30 minute.Amesteca cand si cand.
  4. Trebuie ca sosul sa fie grosut, sa cuprinda toti gogosarii , iar gogosarul sa se fi inmuiat usor.
  5. Fierbinte punem cu lingura (polonic) in borcane curate, sterilizate, punem capacele si infiletam si le bagam in cuptorul preincalzit unde ii mai lasam 15 minute.
  6. Lasam sa se raceasca tot in cuptor.

ps. vad multe retete in care gogosarii sunt fierti 15-20 minute; nici vorba sa-mi placa asa, dar fiecare face exact cum ii place ;;).

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

11 Comentarii


  1. Ca hainute faine ai dat site-ului!!!
    Cat despre gogosarii astia.. as cere un borcan, dar cred ca nu primesc! 🙂
    Pupici


    • Multumesc frumos, Simona!
      Suntem in casutza noua! Ma bucur asa de mult de ea, ca un copil de o jucarioara noua :))
      Iti dau, daca dai adresa, si-o zic pe bune, ca oricum am facut prea mare cantitate :).


  2. Felicitari pt site si bineinteles pentru toate retetele si pozele minunate. Bravo! Gogosarii astia sunt minunati. Pup prietena draga


  3. Felicitari pentru noul site! Sper sa mai am timp si eu de blogul meu. L-am cam neglijat!
    Reteta asta de gogosari e foarte buna!


  4. Am venit si eu daca zici ca dai, ca asa ceva …..mai rar 🙂 Felicitari pentru noua casuta/jucarioara! Sa-ti fie cu folos! :*


  5. Gabitzu, imi place noua casuta! are muuulte camere asa de gustoase si delicioase 😛 nu mai stii la care sa te opresti mai intai :))
    chiar si aici la gogosari, salivez :)))
    si cum stiam ca nu dai, a trebuit sa imi fac singura 😛 acum spui ca dai…pffff!
    sa te bucuri de noua casuta si sa o umpli cu multe bunatati >:d<
    muaah!


  6. ESTE O SALATA EXCEPTZIONALA …..
    SE POATE MANCA CU ORCE
    O FACEA MAMA MEA +ELENA+, CU MARE DRAG , DE ANI SHI ANI DE ZILE
    SHI EU O FAC
    DAR NU PUN MUSHTAR SHI DAFIN , CA NU AM AVUT IN RETETA MAMAEI MELE
    EA AVEA CU 50-60 DE GOGOSHARI TAIATZI FELII .
    OTET , ZAHAR , ULEI CU PAHARUL , SUCUL DE LA 3,5 KG ROSHII , EU PUNEAM CU BULION OLYMPIA DIZOLVAT IN OTZET , SHI ULEI , SARE , CAT VREIA DE SARAT
    LE FERBEA .
    APOI SCOTEA GOGOSHARII SI LE REPARTIZA IN BORCANE , PUNEA SOSUL CAT II CUPRINDEA , SHI INFILETA SHI FIERBEA LA BAIN – MARIE , 30 MINUTE
    ERA O BUNATATE –
    EU MANCAM CU PAINE SHI FIIND OPERATA DE FIERE , SHI NU-MI FACEA RAU
    BUNA RETETA TA , FELICITARI
    SANATATE
    RODICA , RE, ITALIA

  7. Elisabeta says:

    Draga mea, daca as avea timp o clipa, as veni in tara doar sa-ti gust in noua ta casa (as indrazni oare ?) cate putin din toate bunatatile tale minunate, si tare dor imi e de manastirile noastre… Tot ce publici, ce faci este SUPER-PAPA-BUN…
    Sa fii mereu creativa in ale gastronomiei !


  8. ii fac in fiecare an….sunt deliciosi

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Salata de sfecla rosie cu hrean

Salata de sfecla rosie cu hrean

Nu exista sarbatoare cu bucate multe pe masa, din care romanului sa-i lipseasca salata de sfecla cu hrean. Apetisanta, sanatoasa, aromata, picanta, merge combinata cu atat de multe preparate incat eu o fac des chiar […]

Print Friendly, PDF & Email
Dulceata de capsuni (2)

Dulceata de capsuni (2)

Pentru mine o dulceata buna trebuie sa aiba, pe langa gustul aromat, si o culoare care sa i se potriveasca. De aceea aleg intotdeauna sa prepar portii mici, portiile mari necesitand fierbere indelungata risca sa-si […]

Print Friendly, PDF & Email
Cas la borcan

Cas la borcan

Cas la borcan. Pastrare branza la borcan.

Print Friendly, PDF & Email
Iaurt de casă

Iaurt de casă

2 l – 2,5 l  lapte gras 4 – 5 linguri cuib de iaurt (oprit din iaurtul precedent preparat sau cumpărat) două  linguri smântână grasă (25%) două  linguri brânză de vaci Pui laptele la fiert. […]

Print Friendly, PDF & Email