Inghetata de casa cu ciocolata

inghetata de casa

Este timpul pentru o inghetata de casa cu ciocolata! Cremoasa fara masina de inghetata, fara mixare.
Nu zic rau, nu? :))
Sincer, a iesit SI MAI cremoasa decat cea de vanilie, cu greu am reusit s-o iau cu clestele pentru inghetata, desi a stat toata noaptea in lada frigorifica.

Stiti cum e inghetata aia ce-o cumparati in cornete si pe care v-o pune cu un motz frumos si inghetata iese in valuri? Cam asa ar fi textura acestei inghetate. E cea mai buna inghetata cu ciocolata pe care-am mancat-o in viata mea! Si nu, nu c-am facut-o eu, da’ asa a iesit. Plus ca folosind frisca Ladorna si ciocolata Milka, cacao neagra si oua de casa, cum ar fi putut iesi ceva rau?

Ingrediente putine (dar de calitate), rezultat spectaculos.
inghetata de ciocolata

Ingrediente Inghetata de casa cu ciocolata

  • 500 ml frisca LaDorna (nu este indulcita)
  • 200 g ciocolata Milka cu lapte
  • o lingura cacao neagra
  • 80 g zahar +3 linguri
  • 4 galbenusuri
  • 30 g unt
  • un varf cutit sare

inghetata de casa

 

Mod de preparare inghetata de casa cu ciocolata

Intr-o cratita cu fund dublu pune galbenusurile, cele 80 g zahar, sarea si untul.

Pune cratita la foc mic si amesteca continuu, pana cand se dilueaza zaharul.

Grija mare la amestecat, focul la mic si sa nu lasi sa se prinda amestecul!

Opreste focul si-n amestecul fierbinte adauga cacaua. Omogenizeaza amestecand energic, rapid. Imediat pune si ciocolata tocata/rupta si amesteca pana cand se topeste si se omogenezeaza in restul compozitiei.

Pune 50 ml frisca si amesteca. Compozita se va subtia usor.

Restul de frisca o mixezi impreuna cu cele 3 linguri de zahar ramase. Initial mixezi la cea mai mica viteza, pentru un minut, apoi maresti puterea si mixezi pana cand se leaga si devine ferma. Adaugi amestecul de ciocolata racit complet, in 3 etape, mixand dupa fiecare etapa. Nu, nu se va taia compozitia nici nu se va face unt, insa mixeaza doar cat e necesar pentru omogenizare, nu in exces.

Cand ai omogenizat cele doua compozitii, pregateste o caserola cu capac, toarna crema pentru inghetata, pune capac si da-o la congelator peste noapte.

inghetata de casa 2

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Rulada de cacao cu frisca

Rulada de cacao cu frisca

Ma-ntreb uneori, ce-o sa mai scriu in introduceri dupa ce pleaca fiica-mea de acasa? 🙁 E criticul meu no1, fanul meu no1, sinceritatea absoluta si pura a unui copil. Cand i-am dat sa guste, a […]

Print Friendly, PDF & Email
Mini eclere cu crema de lamaie

Mini eclere cu crema de lamaie

Cat sa tina la noi acasa o portie de mini eclere? Pai…cam 12 ore :))) Din nou copiii au laudat maxim acest desert. Nici n-aveau cum, la cat de bun poate fi rece, la cat […]

Print Friendly, PDF & Email
Inghetata de casa cu vanilie si zmeura

Inghetata de casa cu vanilie si zmeura

Visul oricarei gospodine care prepara inghetata de casa, este ca aceasta sa fie buna, cremoasa, fara ace de gheata. Crezi ca acest lucru este posibil fara masina de inghetata, fara scos si mixat sa spargi […]

Print Friendly, PDF & Email
Rulouri cu branza

Rulouri cu branza

Cand am terminat de facut tava asta cu rulouri cu branza, ma gandeam sa mai dau cuiva… unui vecin, da’ ma credeti ca au ramas doar 3 dupa ce am stat toti la masa? Sunt […]

Print Friendly, PDF & Email