Inghetata de casa cu vanilie si zmeura

inghetata-de-casa

Visul oricarei gospodine care prepara inghetata de casa, este ca aceasta sa fie buna, cremoasa, fara ace de gheata.

Crezi ca acest lucru este posibil fara masina de inghetata, fara scos si mixat sa spargi acele?

Este :).

Gustul final al inghetatei depinde de conținutul de grăsime al ingredientelor utilizate. Gustul cremos, fin, delicat se obține atunci când utilizați produse cu  conținut maxim de grăsime.

Nu o lungesc prea mult, va zic doar ca a fost laudata maxim de catre ai mei copii, iar fiica-mea a zis:

Cantitatea asta ce mi-ai pus-o in cupa, in comert as manca-o in vreo 3 ture, pe-a ta o mananc dintr-o rasuflare, ba chiar ti-as mai cere :))))

Combinatia vanilie-zmeura a fost alegerea de azi, dar puteti schimba cum va place, sa pastrati reteta de baza – frisca, unt, galbenus, zahar, ciocolata alba – adaugand fructe uscate, mure, afine, nuci, fistic, caramel, alune sau orice altceva va trece prin minte

 

Ingrediente Inghetata de casa

500 ml frisca LaDorna (sau orice alt tip de frisca cu continut mare de grasime)

200 g ciocolata alba

80 g zahar

4 galbenusuri

zeama de la o jumatate de lamaie

2 plicuri zahar vanilat

30 g unt

100-150 g zmeura

un varf cutit sare

inghetata-de-casa

Mod de preparare inghetata de casa

Pentru inceput pui galbenusurile impreuna cu zaharul, sarea si untul intr-o craticioara cu fund dublu.

Pornesti focul, dai la mic pui craticioara si amesteci continuu, pana la diluarea zaharului. Grija mare sa nu se prinda!

Varianta mai sigura, dar care dureaza putin mai mult, e cea in care faci acest pas intr-un bol metalic pe care-l pui pe baie de abur.

In amestecul fierbinte pui ciocolata tocata si zaharul vanilinat si amesteci pana cand se omogenizeaza amestecul.

Puneti vasul cu amestecul in alt vas in care este apa rece (sa nu ajunga apa in amestec, bineinteles), astfel incat sa va ajute sa raciti compozitia s-o puteti amesteca cu frisca. Amestecati usor pana cand se raceste complet.

Frisca rece, de la frigider, o pui intr-un bol rece si o mixezi pana cand devine pufoasa si ferma.

Adaugi amestecul de ciocolata in trei etape, amestecand usor, de jos in sus, sau mixand usor, e mai simplu.  Cand adaugi a treia oara pui si zeama de lamaie. Omogenizezi crema pentru inghetata.

Pregatesti o caserola cu capac si torni amestecul. Presari deasupra zmeura (congelata sau proaspata, e buna oricare) si apesi usor peste ea pana intra in crema. Nu amesteci, risti sa schimbi culoarea in roz; nu c-ar fi o problema insa daca vrei sa-ti iasa ca a mea, o faci cum am facut-o eu.

Pui capac peste caserola (cu cat mai ermetic, cu-atat mai bine) si bagi caserola la congelator. Eu am lasat-o peste noapte. Fiind mai grasa, ingheata mai greu, dar si rezultatul e muuuult mai grozav!

inghetata-de-casa

inghetata-de-casa

inghetata-de-casainghetata-de-casa

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

3 Comentarii

  1. Pingback: Prajituri de casa si alte retete culinare - Retete Papa Bun


  2. Super inghetata! Multumim pentru reteta!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Rulada de cacao cu frisca

Rulada de cacao cu frisca

Ma-ntreb uneori, ce-o sa mai scriu in introduceri dupa ce pleaca fiica-mea de acasa? 🙁 E criticul meu no1, fanul meu no1, sinceritatea absoluta si pura a unui copil. Cand i-am dat sa guste, a […]

Print Friendly, PDF & Email
Mini eclere cu crema de lamaie

Mini eclere cu crema de lamaie

Cat sa tina la noi acasa o portie de mini eclere? Pai…cam 12 ore :))) Din nou copiii au laudat maxim acest desert. Nici n-aveau cum, la cat de bun poate fi rece, la cat […]

Print Friendly, PDF & Email
Inghetata de casa cu ciocolata

Inghetata de casa cu ciocolata

Este timpul pentru o inghetata de casa cu ciocolata! Cremoasa fara masina de inghetata, fara mixare. Nu zic rau, nu? :)) Sincer, a iesit SI MAI cremoasa decat cea de vanilie, cu greu am reusit […]

Print Friendly, PDF & Email
Rulouri cu branza

Rulouri cu branza

Cand am terminat de facut tava asta cu rulouri cu branza, ma gandeam sa mai dau cuiva… unui vecin, da’ ma credeti ca au ramas doar 3 dupa ce am stat toti la masa? Sunt […]

Print Friendly, PDF & Email