invartita-cu-mere

invartita-cu-mere

Invartita cu mere si nuci (de post)

Un desert de post, simplu si bun pentru care nu va trebuie nici foarte multe ingrediente.

Aroma din bucatarie , in timp ce placinta e la cuptor, e inconfundabila! – mere, nuci, scortisoara…:-)

Ingrediente Invartita cu mere si nuci

invartita-cu-mere

invartita-cu-mere

  • 7 mere mari
  • 2/3 cana nuca macinata
  • 1/2 lingurita esenta rom
  • coaja rasa portocala
  • scortisoara
  • zahar vanilat
  • 150 gr margarina
  • 12 foi placinta (cate 4 pentru fiecare rulou)
  • 5 linguri zahar

Mod de preparare Invartita cu mere si nuci

  1. Topeste margarina/untul la foc mic si lasa sa se raceasca.
  2. Curata merele de coaja si da-le pe razatoarea cu ochiuri mari.
  3. Pune-le la calit intr-un vas impreuna cu zaharul. Caleste timp de 7-8 minute apoi adauga nuca macinata. Mai caleste timp de 3-4 minute apoi opreste focul si adauga aromele.
  4. Intinde o foaie de placinta, unge-o cu pensula cu margarina topita apoi pune deasupra o alta foaie, o ungi iar cu pensula, asezi a treia foaie, procedezi la fel, iar pe-a patra foaie intinde 1/3 din cantitatea de mar cu nuca. Fa un sul rasucind foile peste compozitie.
  5. Aseaza ruloul intr-o tava cu diametrul de 20 cm. in care ai pus hartie pentru copt.
  6. Procedeaza la fel cu restul foilor de placinta si restul de umplutura asezand fiecare sul in continuarea celuilalt.
  7. Unge ruloul obtinut cu restul de margarina dupa ce in prealabil l-ai intepat cu o furculita pe ici colo :D. Poti pune cateva cubulete de margarinta deasupra , netopite.
  8. Da tava la cuptor si lasa pana ce placinta se rumeneste frumos.
  9. Pudreaza cu zahar pudra .

Daca nu tii post foloseste unt in loc de margarina iar inainte de a baga tava la cuptor unge placinta cu ou batut.

invartita-cu-mere-si-nuci

invartita-cu-mere-si-nuci

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. Fantastica prajitura! Am crezut ca e insiropata, asa pare, dar cred ca margarina a catifelat foile de placinta. Foarte bune – si ideea si prajitura >:D<


  2. E delicioasa si arata atat de bine!!


  3. Asta pot sa o mananc eu singura toata asa mult imi place si mie.


    • :)))))
      timi..sa vezi faza..:)))
      eram ferm convinsa ca am cumparat foietaj. l-am scos de seara in frigider cu gand sa prepar ceva joi dimineata.
      scot eu oua, dau sa iau pachetul, cand ma uit,..foi de placinta :)))
      cum nu se potrivea la ce voiam sa fac, l-am lasat in frigider 😀 si daca vineri tot era post….am adaptat la ce aveam prin casa :))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu cirese si ciocolata

Tort cu cirese si ciocolata

Un tort destul de rapid si destul de usor de facut. Blat pentru tort, crema de ciocolata, putin sirop si cirese/merg foarte bine si visine Hai ca nu-i greu 😉 Ingrediente Blat pentru tort 7 […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Stiti ce-am facut la 10 minute dupa ce s-a copt prajitura asta? Am mai facut una :)) Nu tine! Prea buna, dispare prea repede! Acum NIMENI nu poate sa-mi zica ca nu-i buna reteta :)), […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email