invartita-cu-mere

invartita-cu-mere

Invartita cu mere si nuci (de post)

Un desert de post, simplu si bun pentru care nu va trebuie nici foarte multe ingrediente.

Aroma din bucatarie , in timp ce placinta e la cuptor, e inconfundabila! – mere, nuci, scortisoara…:-)

Ingrediente Invartita cu mere si nuci

invartita-cu-mere

invartita-cu-mere

  • 7 mere mari
  • 2/3 cana nuca macinata
  • 1/2 lingurita esenta rom
  • coaja rasa portocala
  • scortisoara
  • zahar vanilat
  • 150 gr margarina
  • 12 foi placinta (cate 4 pentru fiecare rulou)
  • 5 linguri zahar

Mod de preparare Invartita cu mere si nuci

Conde
  1. Topeste margarina/untul la foc mic si lasa sa se raceasca.
  2. Curata merele de coaja si da-le pe razatoarea cu ochiuri mari.
  3. Pune-le la calit intr-un vas impreuna cu zaharul. Caleste timp de 7-8 minute apoi adauga nuca macinata. Mai caleste timp de 3-4 minute apoi opreste focul si adauga aromele.
  4. Intinde o foaie de placinta, unge-o cu pensula cu margarina topita apoi pune deasupra o alta foaie, o ungi iar cu pensula, asezi a treia foaie, procedezi la fel, iar pe-a patra foaie intinde 1/3 din cantitatea de mar cu nuca. Fa un sul rasucind foile peste compozitie.
  5. Aseaza ruloul intr-o tava cu diametrul de 20 cm. in care ai pus hartie pentru copt.
  6. Procedeaza la fel cu restul foilor de placinta si restul de umplutura asezand fiecare sul in continuarea celuilalt.
  7. Unge ruloul obtinut cu restul de margarina dupa ce in prealabil l-ai intepat cu o furculita pe ici colo :D. Poti pune cateva cubulete de margarinta deasupra , netopite.
  8. Da tava la cuptor si lasa pana ce placinta se rumeneste frumos.
  9. Pudreaza cu zahar pudra .

Daca nu tii post foloseste unt in loc de margarina iar inainte de a baga tava la cuptor unge placinta cu ou batut.

invartita-cu-mere-si-nuci

invartita-cu-mere-si-nuci

 

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. Fantastica prajitura! Am crezut ca e insiropata, asa pare, dar cred ca margarina a catifelat foile de placinta. Foarte bune – si ideea si prajitura >:D<


  2. E delicioasa si arata atat de bine!!


  3. Asta pot sa o mananc eu singura toata asa mult imi place si mie.


    • :)))))
      timi..sa vezi faza..:)))
      eram ferm convinsa ca am cumparat foietaj. l-am scos de seara in frigider cu gand sa prepar ceva joi dimineata.
      scot eu oua, dau sa iau pachetul, cand ma uit,..foi de placinta :)))
      cum nu se potrivea la ce voiam sa fac, l-am lasat in frigider 😀 si daca vineri tot era post….am adaptat la ce aveam prin casa :))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Creme pentru prajituri

Creme pentru prajituri

Crema de vanilie 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina 2-3 linguri zahar 200 ml lapte 2 galbenusuri ou 150-200 ml frisca batuta bine (indulcita dupa gust) vanilie sau zahar vanilat Mod […]

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

De cand visam la reteta asta, n-aveti idee. Intotdeauna am considerat-o cea mai apetisanta prajiturica (dupa gusturile mele, bineinteles) dar nu aveam lapte condensat caramelizat s-o pregatesc. Iar cum atunci cand iti doresti ceva, universul […]

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

E prea putina! Atat va pot zice in introducerea acestei retete de prajituri! :)) Dublati cantitatile, s-ajunga 😉 Extrem de simplu de pregatit aceasta prajitura si cu ingrediente destul de putine. Mod de preparare Prajitura […]

Chec in doua culori

Chec in doua culori

    Dulci, sarate, pregatite cu adaosuri diverse, de la fructe, cacao, ciocolata, la branzeturi, spanac sau ciuperci, umede sau uscate, checurile constituie o gustare excelenta acasa, la serviciu sau la scoala. La noi acasa […]