zurli

invartita-cu-mere

invartita-cu-mere

Invartita cu mere si nuci (de post)

Un desert de post, simplu si bun pentru care nu va trebuie nici foarte multe ingrediente.

Aroma din bucatarie , in timp ce placinta e la cuptor, e inconfundabila! – mere, nuci, scortisoara…:-)

Ingrediente Invartita cu mere si nuci

invartita-cu-mere

invartita-cu-mere

  • 7 mere mari
  • 2/3 cana nuca macinata
  • 1/2 lingurita esenta rom
  • coaja rasa portocala
  • scortisoara
  • zahar vanilat
  • 150 gr margarina
  • 12 foi placinta (cate 4 pentru fiecare rulou)
  • 5 linguri zahar

Mod de preparare Invartita cu mere si nuci

  1. Topeste margarina/untul la foc mic si lasa sa se raceasca.
  2. Curata merele de coaja si da-le pe razatoarea cu ochiuri mari.
  3. Pune-le la calit intr-un vas impreuna cu zaharul. Caleste timp de 7-8 minute apoi adauga nuca macinata. Mai caleste timp de 3-4 minute apoi opreste focul si adauga aromele.
  4. Intinde o foaie de placinta, unge-o cu pensula cu margarina topita apoi pune deasupra o alta foaie, o ungi iar cu pensula, asezi a treia foaie, procedezi la fel, iar pe-a patra foaie intinde 1/3 din cantitatea de mar cu nuca. Fa un sul rasucind foile peste compozitie.
  5. Aseaza ruloul intr-o tava cu diametrul de 20 cm. in care ai pus hartie pentru copt.
  6. Procedeaza la fel cu restul foilor de placinta si restul de umplutura asezand fiecare sul in continuarea celuilalt.
  7. Unge ruloul obtinut cu restul de margarina dupa ce in prealabil l-ai intepat cu o furculita pe ici colo :D. Poti pune cateva cubulete de margarinta deasupra , netopite.
  8. Da tava la cuptor si lasa pana ce placinta se rumeneste frumos.
  9. Pudreaza cu zahar pudra .

Daca nu tii post foloseste unt in loc de margarina iar inainte de a baga tava la cuptor unge placinta cu ou batut.

invartita-cu-mere-si-nuci

invartita-cu-mere-si-nuci

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. Fantastica prajitura! Am crezut ca e insiropata, asa pare, dar cred ca margarina a catifelat foile de placinta. Foarte bune – si ideea si prajitura >:D<


  2. E delicioasa si arata atat de bine!!


  3. Asta pot sa o mananc eu singura toata asa mult imi place si mie.


    • :)))))
      timi..sa vezi faza..:)))
      eram ferm convinsa ca am cumparat foietaj. l-am scos de seara in frigider cu gand sa prepar ceva joi dimineata.
      scot eu oua, dau sa iau pachetul, cand ma uit,..foi de placinta :)))
      cum nu se potrivea la ce voiam sa fac, l-am lasat in frigider 😀 si daca vineri tot era post….am adaptat la ce aveam prin casa :))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email