zurli

Japanese Cheesecake – Prajitura japoneza cu branza

Japanese Cheesecake – Prajitura japoneza cu branza

Nu am mancat in viata mea asa desert fin si bun cu branza. 🙂
De cand l-am vazut pe bloguri straine mi-a ramas in minte. Arata asa de frumos si divin incat nu rezisti sa nu-l faci.

3 oua
100 gr zahar
1/2 lamaie ( zeama)
sare- 1/4 lingurita
40 gr unt
40 gr lapte
3 lingurite amidon
2 lingurite faina
400 gr branza de vaci, dulce 9in reteta scria crema de branza, eu nu cumpar asa ceva atata timp cat am asigurat natural si bun : P )
o lingura smantana

Separam albusurile de galbenusuri. Dam albusurile la rece.
Branza de vaci o amestecam cu smantana si zaharul si bagam blenderul. O pasam pana e fina, fina.

Incepem sa adaugam galbenusurile, unul cate unul. Nu-l punem pe urmatorul pana nu e incorporat precedentul.
Punem apoi untul topit si racit si omogenizam.
Cernem faina si amidonul si le adaugam compozitiei. Punem laptele, sarea si zeama de lamaie si mixam in continuare.

Scoatem albusurile de la rece si le mixam spuma.
O treime le adaugam amestecului de branza si mixam iar apoi adaugam restul amestecand usor, usor.

Tapetam o tava cu hartie pentru copt.

Turnam compozitia .
Punem la cuptor un vas cu apa in care bagam tava cu desertul (apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea tavii).

Lasam initial 10 minute la foc mare apoi 50 de minute la foc mediu (pana incepe sa prinda o culoare frumoasa deasupra iar atunci cand introducem cutitul in mijlocul prajiturii sa il scoatem curat).

Oprim aragazul dar nu scoatem tava, o lasam sa se raceasca tot acolo .

O scoatem cand e rece si-o dam la frigider.

ps, fac si maine dar nu mai spuneti nimanui :))

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

22 Comentarii


  1. Arata bestial !
    Iar servetelele alea si tacamurile vesele intregesc capodopera . 🙂


  2. Lia, e asa de buna ca nu te poti opri din mancat :))
    Pupici.


  3. Esti foarte fericita ca ai branza de la sursa…eu i-am uitat gustul!!!si ma multumesc cu crema de branza…deci pare foarte buna si usor de facut si o voi face si eu dar…cu crema de branza din pacate!
    O seara placuta!!!!


  4. Buna seara., Petronela! 🙂
    Sa-mi zici impresiile, eu sunt foarte incantata.
    E asa de usoara si buna.
    Seara placuta si tie.


  5. ffffffffffff mult imi place ! sunt sigura ca e delicioasa.
    arata fffffff fffff bine gaby!


  6. Prajitura asta o sa ma bantuie :D. :))


  7. :))))Nu-i nimic, Ancutzo.
    Dacva ar fi grea si costisitoare ar fi grav :))), dar asa,pt. ca mai ambranza, maine o fac iar.
    Cred ca 15 minute iti ia facutul.
    Spor !:))
    Noapte buna, fata draga >:D<


  8. Alinuta, multumesc fffffff mult :))))


  9. O sa revin cu impresii.
    Noapte buna! Pup!

  10. Anonymous says:

    Foarte, foarte frumos.
    Päcat cä nu ai fotografiat si intreagä , a iesit tare fein..


  11. Multumesc.
    Acum am pus altul la cuptor, dar am pus mai multa branza si am pus si ciocolata topita.

    ps.Uite, am pus o poza cu el intreg, desi nu era pe farfurie.


  12. Ce splendoare in casuta ta !! plin de arome… sa va fie bine.. asa mi-ai amintit ca am si eu o branza pe teava ;)) Te pup Gabyta


  13. Gata, nu ma mai bantuie :D. L-am executat si e bun si finut. L-am „pozat” rapid, ca sa fiu sigura ca mai prind :))
    Noapte buna!

    P.S. Ma bantuie si alte „chestii”, dar le las pe maine 😀


  14. :)),Buna dimineata!
    Ma bucur ca-ti place, Anca.
    Oricum nu cred ca sperai sa fie ca o amandina de bun :))))), ca e totusi o prajitura din branza :)).
    Eu l-am facut ieri ,iar, dar am pus si ciocolata, sa nu-l fac exact la fel :)), si am dublat cantitatile.
    Mai este un colt mic, mic.
    Zi frumoasa, Ancuto!


  15. Anto, te pup si eu.
    Sunt curioasa ce faci cu branzica.>:d<


  16. hehe… vine vine… pupici.. !


  17. Cu ciocolata cred ca e si mai bun.
    Sigur ca nu e amandina :))), dar a fost foarte bun. Mi-a placut textura: interesanta si foarte fina.

    Weekend cu soare!


  18. sa mai trag cu ochiul, din cand in cand ,imi zisei;),pup gaby ,o zi faina!!!


  19. Seara buna, Mona.
    Multumesc de vizita :-*
    TE PUP SI EU >:D<


  20. O minunatie…multumesc pentru asa o reteta superba!!!


  21. Asta trebuie s-o încerc neaparat!O trec la catastiful de retete de facut!
    Merci si pupici!


  22. Buna dimineata, Maya.
    Atat de mult mi-a placut incat a doua zi am facut-o iar.

    Pupici. Week-end frumos.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email