Ketchup de casa – sau- pasta din rosii, gogosar si kapia

Ketchup de casa – sau- pasta din rosii, gogosar si kapia

bl 1
Sticlutele astea nu mi-au lipsit in nicio iarna.

Daca anii trecuti combinam doar kapia si gogosar si condimentam doar cu sare, anul asta am pus si rosii si am aromat dupa o ideea de-a Laurei Laurentiu.
Nu i-am urmat reteta, doar m-am inspirat in ce priveste condimentele (o parte).
A iesit o minunatie!
Daca stiu sa ma critic (cum am facut-o la tortul aniversar ), ‘poi stiu si sa ma laud 😀 :))

Mi-au iesit 14 sticlute mici si una de 750 ml.

2,5 kg rosii
2 kg kapia curatat
2 kg gogosar curatat
2 linguri otet balsamic
o lingura miere
4 foi dafin
3-4 linguri  zahar
7-8 linguri sare
o lingurita rasa tahon  uscat
o lingurita rasa busuioc uscat
o lingurita scortisoara
o lingura miere
o lingura pudra de usturoi (sau usturoi proaspat, pisat)
o lingurita boia de ardei dulce
1/2 kg ulei

PFUUUU, ACUM MI-AM AMINTIT!!!
Am zis ca pun si amidon,putin, si am uitat.
M-am uitat p’o sticla de ketchup cumparat si am vazut la ingrediente si-am zis ca pun dar pe-o ureche a intrat..(a se citi ochi :)) ) …..bla bla…am uitat

bau!

trebuia sa scriu sh-o reteta, nu?:)))

noo, mpai notati asa:
-treceti lama cutitului pe fiecare rosioara spalata bine, apasand usor pe toata suprafata,, cu lama inclinata intr-un unghi de 45 grade.
La ce bun treaba asta? Mpai pielita se va lua fff usor; pacat ca n-am un video sa va arat.
Ideea e sa luati pielita de pe rosii.
Le bagati la robot , le tocati fin , cat de fin puteti si le puneti la fiert intr-o oala cu fund dublu.

Cat le lasati la fiert spalati si curatati kapia si gogosarii de cotoare , apoi ii bagati la robot si-i tocati.(sau prin masina de tocat carne).
Ii puneti peste rosii dupa ce au trecut 30 min de cand au inceput sa fiarba.
Dupa alte 30 minute dupa ce ati adaugat gogosarii si kapia, puneti uleiul si toate condimentele.
Fierbeti timp de 2 ore – 2 ore si jumatate.
(nu uitati sa amestecati pe fundul oalei, mai ales in cea de-a doua ora, sa nu afumati grozavia :)) )
Sterilizati sticlutele/ borcanele si turnati amestecul fierbinte punand lama unui cutit sub fundul sticlei.
Le infiletati si le mai bagati in cuptorul preincalzit la foc mic mic, pentru  o ora.
Si gata.
Nu fu’ greu, asa-i?:))

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

22 Comentarii


  1. mmm… vad ca are ceva chestii in compozitie :D. Cum a iesit… dulce, sau iute :)?


  2. Salut Cristi.
    Nicicum.
    Nu predomina nicio aroma in mod deosebit desi sotul m-a intrebat :”ai pus scortisoara?”:))
    E…nici acru nici dulce nici sarat nici piperat :))))
    E bun, foarte bun.
    Mai bun decat anii trecuti.


  3. foarte buna reteta ta..Te pup!


  4. bravo iubita.foarte harnicuta esti .pup


  5. exact aceeasi reteta o foloseste si bunica mea, ca ea face ketchupul la noi 🙂 este suuuper bun!


  6. O grozavie! Mama face in cantitati de dat si pe la vecini, mie nu-mi da ca stau in celalalt capat al tarii. Asta este! Iar cu amidonul, bine ca ai uitat. Nu are rol decat de ingrosare si atat, in rest, totul este… parca ii si simt parfumul… o grozavie!
    cu drag,


  7. Eu nu fac, dar daca dai dupa mine cu doua sticle promit sa le prind!:D


  8. Exact asta am facut si eu azi Gabytza…arata minunat!!! Vad ca am fost pe aceeasi lungime de unda..pupicei!


  9. Sa nu-ti para rau ca n-ai pus amidon,arata super si stiu sigur ca e si bun ,am facut si eu ,aproape la fel, e adevarat si natural 100/100….da e adevarat cel din comert are amidon…da numai amidon si gelatina si colorant la greu !!!E-uri !


  10. Paguga in ciuperci cu amidonul!Nici eu nu pup si se leaga foarte bine prin fierbere.Se vede din poze ca e destul de consistent!Pupici!


  11. Imi place reteta ta, imi plac condimentele care le-ai bagat. Super… Pup!


  12. Imi place reteta ta, imi plac condimentele care le-ai bagat. Super… Pup!


  13. Apoi nu se pune, Tu ai pus si Gogosar si Tarhon si Busuioc si nici un Strop de Märar:-))))
    asta est impotriva la toate Food Coventionen:-))))
    Super tare Combinatia. Compliment


  14. Eu pun niste apa sa clocoteasca si infig o furculita in rosie, o tin un minut doua in apa care clocoteste si cand crapa coaja stiu ca o pot desprinde cu foarte mare usurinta.

    Buna reteta ta! 😛


  15. Gaby ai un mod extraordinar de a scrie retelete, e o reteta minunata si daca tot cautam cum sa fac ketchup in casa cred ca am si gasit.Pupici si spor in ale bucataritului


  16. Ce culoare frumoasa, ce combinatie minunata.
    O duminica frumoasa!
    Medi


  17. minunat…niste borcane spre Iasi, pls!


  18. Credeam ca doar mama face ketchup de casa. E muuuuuuuuult mai bun decat cel din comert.


  19. Si eu am facut ketchup, o varianta mai fina a celui vechi pe care l-am mai facut în urma cu multi ani. Dar simplu de tot. Cu rosii, kapia, mere si telina pe care am scos-o înainte de macinat. Aromat cu frunze proaspete de dafin si busuioc. Plus sare si piper.
    Noi nu sîntem amatori de ketchup, dar Denise 😀
    L-am facut doar pentru ca mai aveam legme bune din gradina mamei mele.

    Al tau ketchup, în afara faptului ca arata fantastic, mi l-ar place si mie mai bine decit cel facut de mine. Dar eu trebuie sa-l fac asa cum îi place domnisoarei 😀

    Te pup.


  20. Fac si eu saptămâna viitoare. Mi-ai facut poftă. 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Salata de sfecla rosie cu hrean

Salata de sfecla rosie cu hrean

Nu exista sarbatoare cu bucate multe pe masa, din care romanului sa-i lipseasca salata de sfecla cu hrean. Apetisanta, sanatoasa, aromata, picanta, merge combinata cu atat de multe preparate incat eu o fac des chiar […]

Dulceata de capsuni (2)

Dulceata de capsuni (2)

Pentru mine o dulceata buna trebuie sa aiba, pe langa gustul aromat, si o culoare care sa i se potriveasca. De aceea aleg intotdeauna sa prepar portii mici, portiile mari necesitand fierbere indelungata risca sa-si […]

Gogosari in sos

Gogosari in sos

Garnitura, sau pur si simplu p-un colt de paine proaspata, e o bunatate!!! – apreciata de toata familia.     ps. vad multe retete in care gogosarii sunt fierti 15-20 minute; nici vorba sa-mi placa […]

Cas la borcan

Cas la borcan

Cas la borcan. Pastrare branza la borcan.