zurli

kinder-pingui

kinder-pingui

Kinder pingui

kinder-pingui

kinder-pingui

Ingrediente Kinder pingui

Blat

  • 8 oua
  • 150 grame zahar
  • zahar vanilat
  • 5 linguri gris
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri cacao
  • 5 linguri miere
  • 1,5 pachetel praf copt
  • 1 praf de sare
  • 50 ml lapte
  • 150 ml ulei

Glazura 1

  • 120 grame ciocolata de menaj
  • 70 de grame de unt
  • 1 lingura de apa
  • 2 linguri de ulei

Glazura 2

  • 200 de grame de ciocolata vrac
  • 100 grame de unt
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingura de apa
  • 1 lingura zahar praf

Crema

  • 700 mililitri de smantana pentru frisca
  • 1 pachetel de gelatina instant sau 2 pachetele de intaritor de frisca
  • 2 linguri lapte praf
  • 2 linguri nuca cocos
  • 2 linguri de miere
  •  esenta de vanilie

Mod de preparare Kinder pingui

Blat.
Separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o pasta fina, fara cristale de zahar.
Adaugam pe rand, amestecand dupa fiecare: faina cernuta impreuna cu praful de copt, laptele, grisul, cacaua, uleiul si la final mierea.
Amestecam usor in compozitie si albusurile batute spuma cu sarea si impartim compozitia in doua.
Coacem doua foi, in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie pentru copt, pentru aproximativ 15 minute.
Desprindem de foaie abia dupa ce s-au racit.
Crema:
Intr-un vas mare mixam frisca impreuna cu intaritorul, laptele praf, mierea si nuca de cocos pana obtinem o crema densa si teapana.
Glazura.
Atat glazura 1 cat si 2 se obtin prin topirea ingredientelor (separat) la bain marine.
Se lasa la racit si se asambleaza dupa cum urmeaza:
– intr-o tava mare punem prima foaie apoi jumatate din cantitatea de crema intinsa cat putem de drept, glazura 1(racita bine) , intinsa uniform, restul de crema, al doilea blat si a doua glazura.

Tipsuri

  • 1dupa ce punem prima jumatate din cantitatea de crema putem lasa 10 minute la frigider inainte de a pune glazura
  • 2mie mi s-a stricat mixerul exact inainte de a mixa frisca asa ca nu am reusit s-o fac la fel de tare ca prima oara .daca nu m-ar fi suparat asa de tare :d mi-ar fi trecut prin minte sa pun un pliculet de gelatina dar „da-i romanului mintea de pe urma”:d.
  • 3am folosit la glazura in loc de unt, margarina Rama si nu a fost nevoie s-o tai cu cutitul fierbinte, se taie perfect si e foarte mult apropiata de acea glazura a prajiturii din comert
  • 4e un deliciu! kinder pingui e printre preferatele piticilor mei
  • kinder-pingui

    kinder-pingui

Sursa de inspiratie

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. Arata minunat…..daca erai mai aproape de mine cu siguranta iti faceam o vizita.
    Anul Nou sa va aduca sanatate, pace in suflet si prosperitate .
    La Multi Ani!


  2. Hm, sa fii reusit tu desertul meu preferat? 😀
    este glazura crocanta ca la tine pare mai moale 😛

    LA MULTI ANI!


  3. Un an nou mai fericit, Cu de toate garnisit, Sanatate si iubire Si cu multa fericire!pupici dulci:*LA MULTI ANI!!!!


  4. Maria, pup! La multi ani!!!

    Cristi, prajitura am reusit-o perfect aici: http://gabyd2.blogspot.com/2009/05/kinder-pingui.html.
    Nu era moale glazura acum, dar nici ca prima oara.
    Pe bucataras pusesem tipsurile prajiturii, aici ..am uitat.
    O SA LE COMPLETEZ ACUM.
    La multi ani!!!

    Danutzo, multumesc mult! La fel!

  5. Anonymous says:

    LA MULTI ANI,fata draga,un an nou fericit,linistit si plin de realizari.ELA


  6. de cand zis sa fac si eu prajiturica aceasta arata tare bine

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email