Krem a la Krem cu nuci si capsune

Krem a la Krem cu nuci si capsune

Cand a mancat mama la mine Krem a la Krem, a fost tare incantata si mi-a cerut reteta. I-am oferit-o cu tot cu plicurile de crema, doar ca dupa un timp, pentru ca nu a mai facut-o, mi le-a dat inapoi :))

Asa ca eu a trebuit sa le folosesc, sa nu expire :)), dar nu doar asta e motivul pentru care am facut prajitura :), ci si faptul ca-mi place foarte mult si e simplu de facut. Fata de reteta originala, i-am adaugat in plus nuci si capsune. A iesit DELICIOASA!

krem-a -la-krem

Ingrediente

Blat

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • un plic Creme Ole de ciocolata( crema pentru prajituri, de ciocolata, care se prepara la rece)
  • un varf cutit sare
  • 50 gr nuca taiata bucati

Crema

  • 200 ml lapte
  • 200 ml frisca
  • 2 linguri zahar
  • un plic Creme Ole de vanilie( crema pentru prajituri, de vanilie, care se prepara la rece)
  • 10-15 capsune + o lingura zahar

Glazura

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca
  • 50 gr unt

Directions

Conde
  1. Blat. Separi galbenusurile de albus.Bati spuma albusurile, adaugi pe rand cate o lingura de zahar batand dupa fiecare apoi pui pe rand galbenusurile. Pui si plicul de crema, omogenizezi si gata!
  2. Pui compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si pudrata cu faina (tava de 20/25cm), presari nuca si bagi la cuptor la foc mediu pentru aprox 25 minute.
  3. Crema Pui totul in vas si mixezi, intai la viteza mica, apoi la o treapta superioara.Trebuie sa devina o crema legata bine.
  4. Capsunile le pasezi, pui zaharul si un plic de zahar vanilat si pui totul la fiert la foc mic. Lasi sa dea un clocot, lasi sa se raceasca, pui peste crema si amesteci usor.

Daca ai capsune proaspete treci peste partea cu datul in clocot; eu am avut capsune congelate.

  1. Pe blatul rece intinzi uniform crema intr-un strat gros si nivelezi. Bagi la frigider.
  2. Scoti tava si  glazurezi prajitura cu glazura obtinuta prin topirea ingredientelor la foc mic.

krem-a-la-krem

 

Comentarii prin FaceBook

12 Comentarii


  1. Nu am mancat si nu am facut niciodata dar stiu eu ca este delicioasa, se vede 😉


  2. Ce buna e,tu Gabyto!


  3. Si cu capsunile ce-ai facut ? Oare nu vad eu ?
    Inedita praji tau … am facut-o de multe ori , dar reteta clasica ; mi-ar placea sa incerc si reteta ta 🙂


  4. Bine ca-mi dai iar de lucru 😛 🙂
    Cred ca-i si mai bunaasa! O incerc cu siguranta!


  5. Gaby , mai glumesc si io , ca-i mai caldut si ptr ca maine este ziua mamei mele si-i voi face o vizita ;;) 🙂


  6. Yummy, yummy ce deliciu am gasit eu aici! Super tare combinatia 😉

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Creme pentru prajituri

Creme pentru prajituri

Crema de vanilie 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina 2-3 linguri zahar 200 ml lapte 2 galbenusuri ou 150-200 ml frisca batuta bine (indulcita dupa gust) vanilie sau zahar vanilat Mod […]

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

De cand visam la reteta asta, n-aveti idee. Intotdeauna am considerat-o cea mai apetisanta prajiturica (dupa gusturile mele, bineinteles) dar nu aveam lapte condensat caramelizat s-o pregatesc. Iar cum atunci cand iti doresti ceva, universul […]

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

E prea putina! Atat va pot zice in introducerea acestei retete de prajituri! :)) Dublati cantitatile, s-ajunga 😉 Extrem de simplu de pregatit aceasta prajitura si cu ingrediente destul de putine. Mod de preparare Prajitura […]

Chec in doua culori

Chec in doua culori

    Dulci, sarate, pregatite cu adaosuri diverse, de la fructe, cacao, ciocolata, la branzeturi, spanac sau ciuperci, umede sau uscate, checurile constituie o gustare excelenta acasa, la serviciu sau la scoala. La noi acasa […]