zurli

Krem a la Krem cu nuci si capsune

Krem a la Krem cu nuci si capsune

Cand a mancat mama la mine Krem a la Krem, a fost tare incantata si mi-a cerut reteta. I-am oferit-o cu tot cu plicurile de crema, doar ca dupa un timp, pentru ca nu a mai facut-o, mi le-a dat inapoi :))

Asa ca eu a trebuit sa le folosesc, sa nu expire :)), dar nu doar asta e motivul pentru care am facut prajitura :), ci si faptul ca-mi place foarte mult si e simplu de facut. Fata de reteta originala, i-am adaugat in plus nuci si capsune. A iesit DELICIOASA!

krem-a -la-krem

Ingrediente

Blat

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • un plic Creme Ole de ciocolata( crema pentru prajituri, de ciocolata, care se prepara la rece)
  • un varf cutit sare
  • 50 gr nuca taiata bucati

Crema

  • 200 ml lapte
  • 200 ml frisca
  • 2 linguri zahar
  • un plic Creme Ole de vanilie( crema pentru prajituri, de vanilie, care se prepara la rece)
  • 10-15 capsune + o lingura zahar

Glazura

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca
  • 50 gr unt

Directions

  1. Blat. Separi galbenusurile de albus.Bati spuma albusurile, adaugi pe rand cate o lingura de zahar batand dupa fiecare apoi pui pe rand galbenusurile. Pui si plicul de crema, omogenizezi si gata!
  2. Pui compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si pudrata cu faina (tava de 20/25cm), presari nuca si bagi la cuptor la foc mediu pentru aprox 25 minute.
  3. Crema Pui totul in vas si mixezi, intai la viteza mica, apoi la o treapta superioara.Trebuie sa devina o crema legata bine.
  4. Capsunile le pasezi, pui zaharul si un plic de zahar vanilat si pui totul la fiert la foc mic. Lasi sa dea un clocot, lasi sa se raceasca, pui peste crema si amesteci usor.

Daca ai capsune proaspete treci peste partea cu datul in clocot; eu am avut capsune congelate.

  1. Pe blatul rece intinzi uniform crema intr-un strat gros si nivelezi. Bagi la frigider.
  2. Scoti tava si  glazurezi prajitura cu glazura obtinuta prin topirea ingredientelor la foc mic.

krem-a-la-krem

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

12 Comentarii


  1. Nu am mancat si nu am facut niciodata dar stiu eu ca este delicioasa, se vede 😉


  2. Ce buna e,tu Gabyto!


  3. Si cu capsunile ce-ai facut ? Oare nu vad eu ?
    Inedita praji tau … am facut-o de multe ori , dar reteta clasica ; mi-ar placea sa incerc si reteta ta 🙂


  4. Bine ca-mi dai iar de lucru 😛 🙂
    Cred ca-i si mai bunaasa! O incerc cu siguranta!


  5. Gaby , mai glumesc si io , ca-i mai caldut si ptr ca maine este ziua mamei mele si-i voi face o vizita ;;) 🙂


  6. Yummy, yummy ce deliciu am gasit eu aici! Super tare combinatia 😉

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email