Krem a la Krem cu nuci si capsune

Krem a la Krem cu nuci si capsune

Cand a mancat mama la mine Krem a la Krem, a fost tare incantata si mi-a cerut reteta. I-am oferit-o cu tot cu plicurile de crema, doar ca dupa un timp, pentru ca nu a mai facut-o, mi le-a dat inapoi :))

Asa ca eu a trebuit sa le folosesc, sa nu expire :)), dar nu doar asta e motivul pentru care am facut prajitura :), ci si faptul ca-mi place foarte mult si e simplu de facut. Fata de reteta originala, i-am adaugat in plus nuci si capsune. A iesit DELICIOASA!

krem-a -la-krem

Ingrediente

Blat

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • un plic Creme Ole de ciocolata( crema pentru prajituri, de ciocolata, care se prepara la rece)
  • un varf cutit sare
  • 50 gr nuca taiata bucati

Crema

  • 200 ml lapte
  • 200 ml frisca
  • 2 linguri zahar
  • un plic Creme Ole de vanilie( crema pentru prajituri, de vanilie, care se prepara la rece)
  • 10-15 capsune + o lingura zahar

Glazura

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca
  • 50 gr unt

Directions

Conde
  1. Blat. Separi galbenusurile de albus.Bati spuma albusurile, adaugi pe rand cate o lingura de zahar batand dupa fiecare apoi pui pe rand galbenusurile. Pui si plicul de crema, omogenizezi si gata!
  2. Pui compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si pudrata cu faina (tava de 20/25cm), presari nuca si bagi la cuptor la foc mediu pentru aprox 25 minute.
  3. Crema Pui totul in vas si mixezi, intai la viteza mica, apoi la o treapta superioara.Trebuie sa devina o crema legata bine.
  4. Capsunile le pasezi, pui zaharul si un plic de zahar vanilat si pui totul la fiert la foc mic. Lasi sa dea un clocot, lasi sa se raceasca, pui peste crema si amesteci usor.

Daca ai capsune proaspete treci peste partea cu datul in clocot; eu am avut capsune congelate.

  1. Pe blatul rece intinzi uniform crema intr-un strat gros si nivelezi. Bagi la frigider.
  2. Scoti tava si  glazurezi prajitura cu glazura obtinuta prin topirea ingredientelor la foc mic.

krem-a-la-krem

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

12 Comentarii


  1. Nu am mancat si nu am facut niciodata dar stiu eu ca este delicioasa, se vede 😉


  2. Ce buna e,tu Gabyto!


  3. Si cu capsunile ce-ai facut ? Oare nu vad eu ?
    Inedita praji tau … am facut-o de multe ori , dar reteta clasica ; mi-ar placea sa incerc si reteta ta 🙂


  4. Bine ca-mi dai iar de lucru 😛 🙂
    Cred ca-i si mai bunaasa! O incerc cu siguranta!


  5. Gaby , mai glumesc si io , ca-i mai caldut si ptr ca maine este ziua mamei mele si-i voi face o vizita ;;) 🙂


  6. Yummy, yummy ce deliciu am gasit eu aici! Super tare combinatia 😉

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]

Cornulete de post cu miere si nuca

Cornulete de post cu miere si nuca

Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune. Aromate, dragalase si fragede 😉 Mod de preparare Cornulete de post cu […]

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Cine zice ca-n post nu se pot face prajituri bune de casa? Spornica, aromata, usor de facut; noua ne-a placut tare mult 🙂   Mod de preparare Prajitura frageda cu mere (DE POST) Intr-un bol […]

Strudel cu aluat de casa (de post)

Strudel cu aluat de casa (de post)

Din punctul meu de vedere, imaginea vinde 🙂 Cand mi-e pofta de ceva si caut in google, setez cautarea dupa imagini si pe ce-mi pare mai de incredere, apetisant si frumos pregatit, dau clik 🙂 […]