Krem a la Krem cu nuci si capsune

Krem a la Krem cu nuci si capsune

Cand a mancat mama la mine Krem a la Krem, a fost tare incantata si mi-a cerut reteta. I-am oferit-o cu tot cu plicurile de crema, doar ca dupa un timp, pentru ca nu a mai facut-o, mi le-a dat inapoi :))

Asa ca eu a trebuit sa le folosesc, sa nu expire :)), dar nu doar asta e motivul pentru care am facut prajitura :), ci si faptul ca-mi place foarte mult si e simplu de facut. Fata de reteta originala, i-am adaugat in plus nuci si capsune. A iesit DELICIOASA!

krem-a -la-krem

Ingrediente

Blat

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • un plic Creme Ole de ciocolata( crema pentru prajituri, de ciocolata, care se prepara la rece)
  • un varf cutit sare
  • 50 gr nuca taiata bucati

Crema

  • 200 ml lapte
  • 200 ml frisca
  • 2 linguri zahar
  • un plic Creme Ole de vanilie( crema pentru prajituri, de vanilie, care se prepara la rece)
  • 10-15 capsune + o lingura zahar

Glazura

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca
  • 50 gr unt

Directions

  1. Blat. Separi galbenusurile de albus.Bati spuma albusurile, adaugi pe rand cate o lingura de zahar batand dupa fiecare apoi pui pe rand galbenusurile. Pui si plicul de crema, omogenizezi si gata!
  2. Pui compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si pudrata cu faina (tava de 20/25cm), presari nuca si bagi la cuptor la foc mediu pentru aprox 25 minute.
  3. Crema Pui totul in vas si mixezi, intai la viteza mica, apoi la o treapta superioara.Trebuie sa devina o crema legata bine.
  4. Capsunile le pasezi, pui zaharul si un plic de zahar vanilat si pui totul la fiert la foc mic. Lasi sa dea un clocot, lasi sa se raceasca, pui peste crema si amesteci usor.

Daca ai capsune proaspete treci peste partea cu datul in clocot; eu am avut capsune congelate.

  1. Pe blatul rece intinzi uniform crema intr-un strat gros si nivelezi. Bagi la frigider.
  2. Scoti tava si  glazurezi prajitura cu glazura obtinuta prin topirea ingredientelor la foc mic.

krem-a-la-krem

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

12 Comentarii


  1. Nu am mancat si nu am facut niciodata dar stiu eu ca este delicioasa, se vede 😉


  2. Ce buna e,tu Gabyto!


  3. Si cu capsunile ce-ai facut ? Oare nu vad eu ?
    Inedita praji tau … am facut-o de multe ori , dar reteta clasica ; mi-ar placea sa incerc si reteta ta 🙂


  4. Bine ca-mi dai iar de lucru 😛 🙂
    Cred ca-i si mai bunaasa! O incerc cu siguranta!


  5. Gaby , mai glumesc si io , ca-i mai caldut si ptr ca maine este ziua mamei mele si-i voi face o vizita ;;) 🙂


  6. Yummy, yummy ce deliciu am gasit eu aici! Super tare combinatia 😉

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Dobos

Prajitura Dobos

Cine a zis ca prajitura Dobos e greu de facut? Nu-i greu deloc! A…daca nu-ti place sa faci foi (la reteta asta ai un pont fain) atunci nu-ti va placea sa faci nici asta, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Print Friendly, PDF & Email
Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email
Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Print Friendly, PDF & Email