Krem a la Krem cu nuci si capsune

Krem a la Krem cu nuci si capsune

Cand a mancat mama la mine Krem a la Krem, a fost tare incantata si mi-a cerut reteta. I-am oferit-o cu tot cu plicurile de crema, doar ca dupa un timp, pentru ca nu a mai facut-o, mi le-a dat inapoi :))

Asa ca eu a trebuit sa le folosesc, sa nu expire :)), dar nu doar asta e motivul pentru care am facut prajitura :), ci si faptul ca-mi place foarte mult si e simplu de facut. Fata de reteta originala, i-am adaugat in plus nuci si capsune. A iesit DELICIOASA!

krem-a -la-krem

Ingrediente

Blat

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • un plic Creme Ole de ciocolata( crema pentru prajituri, de ciocolata, care se prepara la rece)
  • un varf cutit sare
  • 50 gr nuca taiata bucati

Crema

  • 200 ml lapte
  • 200 ml frisca
  • 2 linguri zahar
  • un plic Creme Ole de vanilie( crema pentru prajituri, de vanilie, care se prepara la rece)
  • 10-15 capsune + o lingura zahar

Glazura

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca
  • 50 gr unt

Directions

  1. Blat. Separi galbenusurile de albus.Bati spuma albusurile, adaugi pe rand cate o lingura de zahar batand dupa fiecare apoi pui pe rand galbenusurile. Pui si plicul de crema, omogenizezi si gata!
  2. Pui compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si pudrata cu faina (tava de 20/25cm), presari nuca si bagi la cuptor la foc mediu pentru aprox 25 minute.
  3. Crema Pui totul in vas si mixezi, intai la viteza mica, apoi la o treapta superioara.Trebuie sa devina o crema legata bine.
  4. Capsunile le pasezi, pui zaharul si un plic de zahar vanilat si pui totul la fiert la foc mic. Lasi sa dea un clocot, lasi sa se raceasca, pui peste crema si amesteci usor.

Daca ai capsune proaspete treci peste partea cu datul in clocot; eu am avut capsune congelate.

  1. Pe blatul rece intinzi uniform crema intr-un strat gros si nivelezi. Bagi la frigider.
  2. Scoti tava si  glazurezi prajitura cu glazura obtinuta prin topirea ingredientelor la foc mic.

krem-a-la-krem

 

Comentarii prin FaceBook

12 Comentarii


  1. Nu am mancat si nu am facut niciodata dar stiu eu ca este delicioasa, se vede 😉


  2. Ce buna e,tu Gabyto!


  3. Si cu capsunile ce-ai facut ? Oare nu vad eu ?
    Inedita praji tau … am facut-o de multe ori , dar reteta clasica ; mi-ar placea sa incerc si reteta ta 🙂


  4. Bine ca-mi dai iar de lucru 😛 🙂
    Cred ca-i si mai bunaasa! O incerc cu siguranta!


  5. Gaby , mai glumesc si io , ca-i mai caldut si ptr ca maine este ziua mamei mele si-i voi face o vizita ;;) 🙂


  6. Yummy, yummy ce deliciu am gasit eu aici! Super tare combinatia 😉

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂 Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]

Prajitura cu nuca si ness

Prajitura cu nuca si ness

Eu inca nu am intalnit om care sa nu iubeasca combinatia ness-nuca. Daca totusi o fi, nu vreau sa-l cunosc :))) O prajitura de casa usor de manevrat, transportat si mancat. Aroma delicioasa…va las s-o […]

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]