Kringel Estonian

Kringel Estonian

Inspirat de la Ana Ciolacu şi  de la toată populaţia care s-a inspirat de la ea.:)))
Eu i-am pus în plus cacao.

Ingrediente

300 gr făină
15 gr drojdie
200 ml lapte cald
un ou
50 gr unt
3 linguri zahăr
putină sare
pentru uns
70 gr unt
zahăr -3-4 linguri
o linguriţă scorţişoară
o linguriţă cacaoMod de preparareÎntr-un bol adânc punem făina cernută, drojdia farâmată cu mâna, zahărul, oul şi puţină sare. Încălzim uşor laptele în care am adăugat şi untul tăiat cubuleţe. Începem să adăugăm câte puţin peste făină , încorporând. Frământăm cu mâna până obţinem un aluat maleabil,elastic, nelipicios, cu consistenţa asemanatoare plastelinei. În funcţie de tipul de făină folosit poate fi necesar să mai adăugăm sau să mai reducem uşor catitatea de lapte. Ungem aluatul cu puţin ulei, acoperim vasul cu-n şervet curat şi lăsăm la loc cald pentru cel puţin o oră , timp în care aluatul îşi dublează volumul. Pe masa înfăinată întindem cu sucitorul o foaie dreptunghiulară de aproximativ 1 cm.grosime. Facem un amestec din unt, zahăr, scorţişoară şi cacao cu care ungem uniform foaia de aluat.(păstrăm o lingură de pastă). Rulăm foaia până obţinem un sul lung pe care-l tăiem in doua ,pe lungime, cu un cuţit ascuţit, lăsănd câţiva cm. netăiaţi la un capăt. Din acel capat  ramas intreg incepem sa luam partile taiate si sa le impletim  rasucindu-le. Unim capetele sululul formand o coronita pe care o ungem cu restul de pasta ramasa.
O transferam in tava in care am pus hartie pentru copt si o mai lasam 15 minute la loc cald. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la foc mediu timp de 25-30 minute

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

28 Comentarii


  1. Delicios,l-am facut si eu dar n-a apucat shooting-ul!Te pup!


  2. Trebuie sa-l fac si eu, tare mult imi place, pup!!!


  3. Si eu l-am facut, deci ma incadrez in populatia aia de care vorbesti mai sus =)). Tare bun. Data viitoare ii pun si eu cacao :). Pupici


  4. Deci facusi si tu si ti-a iesit si grozav !!!!!!!!


  5. Nu am facut niciodata!Wauuuu,ce bine arata!


  6. Ca si cel de la Ana-Maria, acest Kringel, imi face pielea de gaina si salivez de nu mai pot.
    Ti-a iesit nemaipomenit si poza este bestiala!
    Pup!


  7. Adica il face toata lumea si eu nu?! Am furat reteta!!! Pupici


  8. BEAUTIFUL picture! Love this.


  9. Arata minunat… ma provoci si pe mine sa-l fac. Pup!


  10. Arata minunat… ma provoci si pe mine sa-l fac. Pup!


  11. Ti-a iesit cel mai frumos! Am zis! :)))


  12. Doamne ce frumos arata , felicitari !!


  13. Pana reusesc eu sa fac privesc la altul si ma gandesc ca si servesc din el;)!!


  14. Eu abia acum l-am vazut, nu stiu cum de mi-a scapat… Arata tare bine, abia astept sa-l refac si eu. L-am mai incercat si cu nuca, iar o prietena l-a facut cu gem. 🙂 Bun in toate combinatiile.
    Multi pupici!
    xoxo

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Lipii pentru shaorma

Lipii pentru shaorma

Cand ai o tigaie buna, inspiratia-ti vine pe loc! Mai greu e sa te hotarasti cu care retete sa-ncepi si care sa le lasi la urma. Cand, intr-un final, te hotarasti, te convingi singur ca […]

Cornuri cu mac

Cornuri cu mac

Cand vreau cornuri, batoane sau alte bunatati ce tin de patiserie, „dau o fuga” pe blogul Nicoletei. Face atatea bunatati incat ar fi imposibil sa nu gasesti ceva pe plac! Aceste cornuri cu mac m-au […]

Turte cu branza si marar

Turte cu branza si marar

Ce-i mai bun si mai bun decat o turta calda, cu branza si marar? Eu zic ca nimic! :)) Un aluat elastic si bun care se lucreaza asa de frumos, o umplutura usor iute de […]

Cozonac de post

Cozonac de post

Mod de preparare reteta Cozonac de post: Pune intr-un bol faina impreuna cu sarea si drojdia.Infierbanta bine apa, pune zaharus si sofran si amesteca pana se dizolva.Lasa la racit si cand e usor calduta adauga peste faina si omogenizeaza. Incepe sa framanti cu mana adaugand treptat uleiul si aromele.Framantati aluatul timp de 5-6 minute. Consistenta lui trebuie sa fie elastica, nelipicioasa […]