Lasagne cu carne si vinete

Lasagne cu carne si vinete

fg

Oooof ,ca greu mai ajung la provocare.
Draga noastra Betty, ne-a propus pentru luna septembrie sa gatim cu vinete si pere.
Deocamdata onorez provocarea cu o reteta cu vinete si, daca mai am timp, nu promit, voi face ceva si cu pere.

Avem nevoie de
250 gr foi lasagne nefierte
Sos bechamel preparat din :
700 ml lapte
3 linguri faina
o lingura unt
putina nucsoara
sare
piper

Suc de rosii(aprox 400 ml)cu:
400 gr carne tocata (porc, vita, piept de pui)
o vanata mare
4 catei usturoi
sare
piper
zeama de lamaie
busuioc
ulei de masline

cascaval taiat cubulete sau mozzarella feliata

Pentru inceput preparam sosul rosu.

Curatam vanata.
O taiem cubulete si o stropim cu zeama de lamaie.
Incingem putin ulei intr-o craticioara , punem vanata si o calim 2-3 minute.
O scoatem intr-un bol si adaugam inca putin ulei si carnita (tocata sau taiata cubulete).
O rumenim frumos pe toate partile.
Adaugam sucul de rosii, vanata, usturoiul feliat,  busuiocul,sare si piper dupa gust si lasam totul la foc mediu, cu capac, pentru 20-30 minute.

Intre timp preparam sosul bechamel.
Intr-un ceaunel topim untul, adaugam faina si amestecam pe foc timp de doua minute.
Dam deoparte si adaugam putin cate putin laptele rece.
Condimentam totul cu sare , piper si nucsoara si tinem pe foc pana cand sosul incepe sa se ingroase si se dezlipeste de pe peretii vasului.

Pregatim un vas termorezistent (eu am pus intr-o tava de cuptor) si punem dupa cum urmeaza :
un strat de sos bechamel (impartiti ochiometric sa va ajunga), foi de lasagne, sos rosu, sos bechamel, cascaval sau mozzarella, un alt strat de foi, sos rosu, sos bechamel si cascaval si terminam cu un al treilea strat de foi peste care punem sos bechamel si cascaval sau mozarella.

Dam vasul in cuptorul preincalzit, la 175 grade, si-l tinem pana ce se rumeneste frumos .

 

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

20 Comentarii


  1. Offf D-ne ce bunatate! Prima venita , prima servita! Pup!


  2. Adela nu papa tot,mai lasa si pentru mine:)
    pupicei


  3. Vinetele sunt grozav de bune.Vreau si eu.Pupici!


  4. Vai, ca de multa vreme nu am mai facut lasagna. Tare bine arata!


  5. Adela e mereu pe faza! Las si mie ceva!
    Arata în cel mai mare fel! Super!
    Un we frumos si multi pupici de la mine! :*


  6. Ce bine arata! Imi place mult lasagnia!Pup!


  7. si eu ……………Sarah,Ancutza sper ca nu a-ti papat tot?pup


  8. Ce bine arata lasagna ta, iar cu vinete cred ca e buna buna 🙂


  9. A trecut o groaza de vreme de cand n-am mai facut lasagna.
    Am facut mereu doar cu carne iar varianta ta si cu vinete imi surade.


  10. Dacä asi fii Italian asi zice ” Ca la Mama Acasä”
    Sä-ti bati Copii, si dacä nu ai pe alui Vecinu:-))))))


  11. Ce apewtisant arata. Poza e minunata. Pup!


  12. Ce apewtisant arata. Poza e minunata. Pup!


  13. eu clar nu mai prind nimik 🙁 …. arata extraordinar de bine !!!


  14. foarte buna!! preferata sotului ..;)


  15. Nu ma omor dupa vinete, dar dupa lasagne cu carneee! Ioaaaaaai!
    Auzi, da oleaca de marar nu puteai sa pui si tu acolo? ;):))
    Puuuuuuuuuuuuuup!


  16. Wow! 🙂 Si sunt tare flămând. Am tot fost după melci, da’ ce să fac cu ei? :))


  17. Gabyta, greu negreu..da eu astept mail-ul de la tine cu date si poze.:)


  18. Gabi ai un blog foarte util!
    Te felicit pentru tot ce faci aicila papa bun!
    Sunt in cautare de galusti cu prune….

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun. Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!   […]

Ficatei de pui cu sos

Ficatei de pui cu sos

Iubesc ficateii de pui indiferent in ce mod i-as pregati – ficatei prajiti, ficatei la gratar sau ficatei cu sos, dar…parca cel mai mult prefer ultima varianta. Poate pentru ca poti combina arome, poti reincalzi […]

Chiftelute suedeze

Chiftelute suedeze

O mancare buna, buna dupa care sa te lingi pe degete, vrei? Atunci prepara asta 😛 De cand am descoperit aceasta reteta de chiftelute suedeze pe site-ul e-retete.ro, am repetat-o de multe ori si de […]

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]