zurli

Lasagne cu carne si vinete

Lasagne cu carne si vinete

fg

Oooof ,ca greu mai ajung la provocare.
Draga noastra Betty, ne-a propus pentru luna septembrie sa gatim cu vinete si pere.
Deocamdata onorez provocarea cu o reteta cu vinete si, daca mai am timp, nu promit, voi face ceva si cu pere.

Avem nevoie de
250 gr foi lasagne nefierte
Sos bechamel preparat din :
700 ml lapte
3 linguri faina
o lingura unt
putina nucsoara
sare
piper

Suc de rosii(aprox 400 ml)cu:
400 gr carne tocata (porc, vita, piept de pui)
o vanata mare
4 catei usturoi
sare
piper
zeama de lamaie
busuioc
ulei de masline

cascaval taiat cubulete sau mozzarella feliata

Pentru inceput preparam sosul rosu.

Curatam vanata.
O taiem cubulete si o stropim cu zeama de lamaie.
Incingem putin ulei intr-o craticioara , punem vanata si o calim 2-3 minute.
O scoatem intr-un bol si adaugam inca putin ulei si carnita (tocata sau taiata cubulete).
O rumenim frumos pe toate partile.
Adaugam sucul de rosii, vanata, usturoiul feliat,  busuiocul,sare si piper dupa gust si lasam totul la foc mediu, cu capac, pentru 20-30 minute.

Intre timp preparam sosul bechamel.
Intr-un ceaunel topim untul, adaugam faina si amestecam pe foc timp de doua minute.
Dam deoparte si adaugam putin cate putin laptele rece.
Condimentam totul cu sare , piper si nucsoara si tinem pe foc pana cand sosul incepe sa se ingroase si se dezlipeste de pe peretii vasului.

Pregatim un vas termorezistent (eu am pus intr-o tava de cuptor) si punem dupa cum urmeaza :
un strat de sos bechamel (impartiti ochiometric sa va ajunga), foi de lasagne, sos rosu, sos bechamel, cascaval sau mozzarella, un alt strat de foi, sos rosu, sos bechamel si cascaval si terminam cu un al treilea strat de foi peste care punem sos bechamel si cascaval sau mozarella.

Dam vasul in cuptorul preincalzit, la 175 grade, si-l tinem pana ce se rumeneste frumos .

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

20 Comentarii


  1. Offf D-ne ce bunatate! Prima venita , prima servita! Pup!


  2. Adela nu papa tot,mai lasa si pentru mine:)
    pupicei


  3. Vinetele sunt grozav de bune.Vreau si eu.Pupici!


  4. Vai, ca de multa vreme nu am mai facut lasagna. Tare bine arata!


  5. Adela e mereu pe faza! Las si mie ceva!
    Arata în cel mai mare fel! Super!
    Un we frumos si multi pupici de la mine! :*


  6. Ce bine arata! Imi place mult lasagnia!Pup!


  7. si eu ……………Sarah,Ancutza sper ca nu a-ti papat tot?pup


  8. Ce bine arata lasagna ta, iar cu vinete cred ca e buna buna 🙂


  9. A trecut o groaza de vreme de cand n-am mai facut lasagna.
    Am facut mereu doar cu carne iar varianta ta si cu vinete imi surade.


  10. Dacä asi fii Italian asi zice ” Ca la Mama Acasä”
    Sä-ti bati Copii, si dacä nu ai pe alui Vecinu:-))))))


  11. Ce apewtisant arata. Poza e minunata. Pup!


  12. Ce apewtisant arata. Poza e minunata. Pup!


  13. eu clar nu mai prind nimik 🙁 …. arata extraordinar de bine !!!


  14. foarte buna!! preferata sotului ..;)


  15. Nu ma omor dupa vinete, dar dupa lasagne cu carneee! Ioaaaaaai!
    Auzi, da oleaca de marar nu puteai sa pui si tu acolo? ;):))
    Puuuuuuuuuuuuuup!


  16. Wow! 🙂 Si sunt tare flămând. Am tot fost după melci, da’ ce să fac cu ei? :))


  17. Gabyta, greu negreu..da eu astept mail-ul de la tine cu date si poze.:)


  18. Gabi ai un blog foarte util!
    Te felicit pentru tot ce faci aicila papa bun!
    Sunt in cautare de galusti cu prune….

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email