Lipii pentru shaorma

Lipii pentru shaorma

Cand ai o tigaie buna, inspiratia-ti vine pe loc!

Mai greu e sa te hotarasti cu care retete sa-ncepi si care sa le lasi la urma.

Cand, intr-un final, te hotarasti, te convingi singur ca n-ai ales gresit 😉

Ca sa faci lipii bune pentru shaorma, una dintre conditiile de baza este sa ai tigaie care sa faca fata acestui gen de preparat – sa nu arda, sa coaca uniform, sa nu lipeasca.

Si de data asta Regis Stone m-a ajutat si-a trecut testul cu brio 😉

lipii-shaorma

Ingrediente Lipii pentru shaorma (pentru 8 bucati)

  • 500 g faina alba
  • 25 g drojdie proaspata
  • aprox 250 ml apa calda
  • 2 lingurite zahar
  • o lingurita rasa sare
  • 50 g unt
  • 30 ml ulei de masline
  • faina pentru pudrat blatul de lucru

lipii-shaorma-2

 

Mod de preparare Lipii pentru shaorma

Intr-o canita pune drojdia cu zaharul si amesteca energic.
Adauga 2 linguri de faina si putina apa calduta. Trebuie sa ai un amestec lichid dar destul de grosut, ca o smantana.
Lasa la crescut timp de cateva minute (pana-si dubleaza volumul).
Pune intr-un bol restul de faina, fa o gropita si toarna in mijloc amestecul cu drojdie.
Adauga untul (lasat in prealabil la temperatura camerei), faina si uleiul.
Toarna, putin cate putin, apa calda, omogenizand aluatul.

Te opresti cand aluatul are o consistenta ferma, nelipicioasa, elastica. Adaosul de apa depinde de puterea de absorbtie a fainii. Pregatiti 280 ml apa calda dar adaugati atat cat cere faina.

Pudrati blatul de lucru cu faina, rasturnati aluatul si framantati-l cateva minute.

Il puneti la loc in bol, acoperiti cu un servet curat si-l lasati la loc cald pentru o ora.

Il rasturnati pe blatul de lucru si-l impartiti in 8 bile egale. Tigaia mea are 28 cm, daca le faceti intr-o tigaie mai mica, impartiti in 10 bile.

Puneti tigaia la incins, la foc mediu.

Luati o bila de aluat si o intindeti pe blatul infainat, cat de subtire puteti voi.

O luati usor si-o puneti in tigaia incinsa. O lasati pana se rumeneste usor, apoi o invartiti si pe cealalta parte lasand-o pana se rumeneste.

Procedati la fel cu toate bilele de aluat apoi folositi-le dupa bunul plac 😉

De ce va recomand tigaia asta?

Are atat de multe avantaje incat trebuie sa fie, macar una :)), in orice bucatarie 😉 – invelis antiaderent cu efect de piatra incinsa, rezistenta la zgarieturi , invelis de 4 mm grosime, carcasa din aluminiu forjat, inductie superioara a caldurii, baza din otel inoxidabil, usor de curatat, nu necesita adaugare de ulei/ grasimi suplimentare, maner bine fixat – nu se va rasuci, ideal pentru a se folosite pe plita cu gaz, cu inductie, electrica si ceramica .

Sa va fie de folos! >:d<

lipii-shaorma-3

lipii-shaorma-4lipii-shaorma-6

lipii-shaorma-8

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Clatite fara gluten

Clatite fara gluten

Clatite fara gluten Cand ai alimente speciale la indemana ti-e mai usor sa pregatesti retete fara gluten, lactoza sau carbohidrati, recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pur si simplu sa gatesti sanatos si responsabil, sa […]

Print Friendly, PDF & Email
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email
Panini – chifle pufoase

Panini – chifle pufoase

Ca le lasati simple sau le umpleti, n-aveti idee ce textura si gust au aceste mini painici pufoase, atat de adaptabile – mic dejun, burger, pachetel. Daca le-ncercati, va convingeti 😉   Ingrediente Panini – […]

Print Friendly, PDF & Email
Pizza de casa cu ton si galbiori

Pizza de casa cu ton si galbiori

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizza de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura. Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita! Modul de coacere […]

Print Friendly, PDF & Email