Lipii pentru shaorma

Lipii pentru shaorma

Cand ai o tigaie buna, inspiratia-ti vine pe loc!

Mai greu e sa te hotarasti cu care retete sa-ncepi si care sa le lasi la urma.

Cand, intr-un final, te hotarasti, te convingi singur ca n-ai ales gresit 😉

Ca sa faci lipii bune pentru shaorma, una dintre conditiile de baza este sa ai tigaie care sa faca fata acestui gen de preparat – sa nu arda, sa coaca uniform, sa nu lipeasca.

Si de data asta Regis Stone m-a ajutat si-a trecut testul cu brio 😉

lipii-shaorma

Ingrediente Lipii pentru shaorma (pentru 8 bucati)

  • 500 g faina alba
  • 25 g drojdie proaspata
  • aprox 250 ml apa calda
  • 2 lingurite zahar
  • o lingurita rasa sare
  • 50 g unt
  • 30 ml ulei de masline
  • faina pentru pudrat blatul de lucru

lipii-shaorma-2

 

Mod de preparare Lipii pentru shaorma

Intr-o canita pune drojdia cu zaharul si amesteca energic.
Adauga 2 linguri de faina si putina apa calduta. Trebuie sa ai un amestec lichid dar destul de grosut, ca o smantana.
Lasa la crescut timp de cateva minute (pana-si dubleaza volumul).
Pune intr-un bol restul de faina, fa o gropita si toarna in mijloc amestecul cu drojdie.
Adauga untul (lasat in prealabil la temperatura camerei), faina si uleiul.
Toarna, putin cate putin, apa calda, omogenizand aluatul.

Te opresti cand aluatul are o consistenta ferma, nelipicioasa, elastica. Adaosul de apa depinde de puterea de absorbtie a fainii. Pregatiti 280 ml apa calda dar adaugati atat cat cere faina.

Pudrati blatul de lucru cu faina, rasturnati aluatul si framantati-l cateva minute.

Il puneti la loc in bol, acoperiti cu un servet curat si-l lasati la loc cald pentru o ora.

Il rasturnati pe blatul de lucru si-l impartiti in 8 bile egale. Tigaia mea are 28 cm, daca le faceti intr-o tigaie mai mica, impartiti in 10 bile.

Puneti tigaia la incins, la foc mediu.

Luati o bila de aluat si o intindeti pe blatul infainat, cat de subtire puteti voi.

Conde

O luati usor si-o puneti in tigaia incinsa. O lasati pana se rumeneste usor, apoi o invartiti si pe cealalta parte lasand-o pana se rumeneste.

Procedati la fel cu toate bilele de aluat apoi folositi-le dupa bunul plac 😉

De ce va recomand tigaia asta?

Are atat de multe avantaje incat trebuie sa fie, macar una :)), in orice bucatarie 😉 – invelis antiaderent cu efect de piatra incinsa, rezistenta la zgarieturi , invelis de 4 mm grosime, carcasa din aluminiu forjat, inductie superioara a caldurii, baza din otel inoxidabil, usor de curatat, nu necesita adaugare de ulei/ grasimi suplimentare, maner bine fixat – nu se va rasuci, ideal pentru a se folosite pe plita cu gaz, cu inductie, electrica si ceramica .

Sa va fie de folos! >:d<

lipii-shaorma-3

lipii-shaorma-4lipii-shaorma-6

lipii-shaorma-8

 

 

 

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornuri cu mac

Cornuri cu mac

Cand vreau cornuri, batoane sau alte bunatati ce tin de patiserie, „dau o fuga” pe blogul Nicoletei. Face atatea bunatati incat ar fi imposibil sa nu gasesti ceva pe plac! Aceste cornuri cu mac m-au […]

Turte cu branza si marar

Turte cu branza si marar

Ce-i mai bun si mai bun decat o turta calda, cu branza si marar? Eu zic ca nimic! :)) Un aluat elastic si bun care se lucreaza asa de frumos, o umplutura usor iute de […]

Cozonac de post

Cozonac de post

Mod de preparare reteta Cozonac de post: Pune intr-un bol faina impreuna cu sarea si drojdia.Infierbanta bine apa, pune zaharus si sofran si amesteca pana se dizolva.Lasa la racit si cand e usor calduta adauga peste faina si omogenizeaza. Incepe sa framanti cu mana adaugand treptat uleiul si aromele.Framantati aluatul timp de 5-6 minute. Consistenta lui trebuie sa fie elastica, nelipicioasa […]

Gogosi de post

Gogosi de post

Mod de preparare Gogosi de post: La modul de preparare…prea mare filozofie nu-i. Pregatesti un bol curat in care torni faina si faci o gropita in mijloc.Intr-o canita diluezi drojdia cu putina apa calda. Adaugi 2 lingurite de faina, omogenizezi si torni in gropita formata in faina. Lasi 10 minute sa creasca.Adaugi zaharul, sarea, uleiul, coaja rasa si zaharul vanilat.[…]