Macrou cu cartofi aromati si mix de legume

Macrou cu cartofi aromati si mix de legume

  • 4 bucati macrou
  • o lamaie
  • 3-4 linguri sos de soia
  • faina alba
  • faina porumb
  • ulei
  • 10 cartofi
  • o lingurita praf usturoi
  • o lingurita boia de ardei
  • jumatate lingurita rozmarin
  • o punga mix de legume congelate
  • o lingura margarina

Am spalat, decapitat :)) si curatat pestele.
Doua bucati le-am taiat de-a lungul sirei spinarii, iar doua le-am portionat in bucati mai mici.
Am amestecat sucul de la lamaie cu sosul de soia si-am uns bine pestele. L-am dat la rece pentru o ora.
Intre timp am curatat cartofii si i-am taiat in bucati mai mari (nu taiati pai).
Am pregatit in acelasi timp doua tigai cu ulei (una pentru cartofi, alta pentru peste) si o craticioara pentru mixul de legume – trebuie sa fie gata toate odata. ps. plus ceaunul pentru mamaliga 😛
Bucatile de peste taiate mai mici le-am dat printr-un amestec de faina de grau cu faina de porumb. Le-am prajit pe ambele parti la foc mediu.
In cratita pentru cartofi am pus mai mult ulei si am lasat sa se infierbante bine dupa care am plonjat cartofii scursi bine. Cand erau usor rumeniti am adaugat praful de usturoi, boiaua si rozmarinul. I-am lasat pana au devenit aurii si bine patrunsi.
Am topit margarina in craticioara si-am calit 7-8 minute mixul de legume. Am condimentat cu sare si piper.
Cand trecuse pe jumatate timpul de prajire al pestelui si cartofilor am infierbantat grilul si am pus celelalte bucati de macrou.
Le-am lasat cate 7-8 minute pe fiecare parte.
Am servit pestele cu cartofi, mix de legume, mamaliga si mujdei de usturoi.

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

16 Comentarii


  1. Wow cat de bine arata !!!


  2. arata minunaaaaaaat!
    Te imbratisez!


  3. Gabitzu…demential platou! salivez de parca am anestezie si nu reusesc sa imi inchid gura :)))


  4. Arata super frumos,este super bun si sanatos!!
    Pup!


  5. Am trecut sa mai salivez odata…


  6. Invitatie de participare la: Concurs pentru bloggeri culinari „FISSLER BY KIKA – EXCELENTA IN BUCATARIE”
    http://www.gatestesanatos.ro/Concursuri/


  7. As manca pe nerasuflate o portie generoasa !!! 😉 <3


  8. Pestele tau arata intr-un mare fel! Sa iti spun ca mi s-a facut pofta instant?


  9. Ce bine arata!!!Vreau si io Gaby!!!


  10. Nu puteam lipsi ca doar e vorba de peste.


  11. Gaby, as veni si eu la masa…dar stiu ca nu mai ai 🙂
    Dar, daca tot am venit, vreau sa te anunt ca te asteapta un premiu la mine pe blog. Pupici!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]

Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Ciulama de ciuperci cu smantana

Ciulama de ciuperci cu smantana

Degeaba ajungi pe meleaguri romanesti daca nu gusti o ciulama. O mancare consistenta, rapida si buna de te lingi pe degete! Daca mai si culegi ciupercile cu mana ta, legumele le iei din propria gradina, […]