Macrou cu cartofi aromati si mix de legume

Macrou cu cartofi aromati si mix de legume

  • 4 bucati macrou
  • o lamaie
  • 3-4 linguri sos de soia
  • faina alba
  • faina porumb
  • ulei
  • 10 cartofi
  • o lingurita praf usturoi
  • o lingurita boia de ardei
  • jumatate lingurita rozmarin
  • o punga mix de legume congelate
  • o lingura margarina

Am spalat, decapitat :)) si curatat pestele.
Doua bucati le-am taiat de-a lungul sirei spinarii, iar doua le-am portionat in bucati mai mici.
Am amestecat sucul de la lamaie cu sosul de soia si-am uns bine pestele. L-am dat la rece pentru o ora.
Intre timp am curatat cartofii si i-am taiat in bucati mai mari (nu taiati pai).
Am pregatit in acelasi timp doua tigai cu ulei (una pentru cartofi, alta pentru peste) si o craticioara pentru mixul de legume – trebuie sa fie gata toate odata. ps. plus ceaunul pentru mamaliga 😛
Bucatile de peste taiate mai mici le-am dat printr-un amestec de faina de grau cu faina de porumb. Le-am prajit pe ambele parti la foc mediu.
In cratita pentru cartofi am pus mai mult ulei si am lasat sa se infierbante bine dupa care am plonjat cartofii scursi bine. Cand erau usor rumeniti am adaugat praful de usturoi, boiaua si rozmarinul. I-am lasat pana au devenit aurii si bine patrunsi.
Am topit margarina in craticioara si-am calit 7-8 minute mixul de legume. Am condimentat cu sare si piper.
Cand trecuse pe jumatate timpul de prajire al pestelui si cartofilor am infierbantat grilul si am pus celelalte bucati de macrou.
Le-am lasat cate 7-8 minute pe fiecare parte.
Am servit pestele cu cartofi, mix de legume, mamaliga si mujdei de usturoi.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

16 Comentarii


  1. Wow cat de bine arata !!!


  2. arata minunaaaaaaat!
    Te imbratisez!


  3. Gabitzu…demential platou! salivez de parca am anestezie si nu reusesc sa imi inchid gura :)))


  4. Arata super frumos,este super bun si sanatos!!
    Pup!


  5. Am trecut sa mai salivez odata…


  6. Invitatie de participare la: Concurs pentru bloggeri culinari „FISSLER BY KIKA – EXCELENTA IN BUCATARIE”
    http://www.gatestesanatos.ro/Concursuri/


  7. As manca pe nerasuflate o portie generoasa !!! 😉 <3


  8. Pestele tau arata intr-un mare fel! Sa iti spun ca mi s-a facut pofta instant?


  9. Ce bine arata!!!Vreau si io Gaby!!!


  10. Nu puteam lipsi ca doar e vorba de peste.


  11. Gaby, as veni si eu la masa…dar stiu ca nu mai ai 🙂
    Dar, daca tot am venit, vreau sa te anunt ca te asteapta un premiu la mine pe blog. Pupici!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Burek cu carne – Placinta cu carne

Burek cu carne – Placinta cu carne

– Incepe sa-mi iasa inapoi placinta aia. – Pai dac-am mancat amandoi ca spartii!? – Eh, parc-ar fi prima oara? Da, din pacate, eu si Danut n-avem limite cand mancam ceva bun. C-o fi ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare rece cu pui si masline la  Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de sarbatori, fiind servita atat calda cat si rece, la temperatura camerei, scurtand astfel tipul de […]

Print Friendly, PDF & Email
Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Preferatul casei la categoria – peste Eu ma ocup de cartofi, mamaliga si usturoi, iar sotul prajeste pastravii Pastrav sare faina alba faina de porumb boia de ardei dulce zeama de lamaie ulei usturoi jumatate […]

Print Friendly, PDF & Email
Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan – Mai simplu de-atat? Nu prea se poate. Un deliciu care-a fost pe placul intregii familii! Nu sunt necesare prea multe ingrediente, da’ cele pe care le pui, sa le […]

Print Friendly, PDF & Email