Briose cu "motz"din ganache de ciocolata amaruie si frisca

Briose cu "motz"din ganache de ciocolata amaruie si frisca

briose

 

Am facut ieri un tort. Nu pentru mine 🙂
Danut m-a intrebat : si pentru noi..nimic?
Ca sa nu fac o reteta de briose  simple (desi sunt grozav de bune si asa si recomand din suflet reteta; am preluat-o de la Iancu Lubita de pe bucataras.ro), le-am ornat cu crema si frisca ramase de la tort , transformandu-le intr-un desert fin, delicios.

Ingrediente

3 oua
o cana si 1/3 faina alba (200 gr)
100 gr zahar
o lingurita praf copt
100 gr unt
60 ml lapte

ganache de ciocolata amaruie
frisca

Pentru briose nu am facut decat sa pun toate ingredientele intr-un bol si sa le mixez timp de 3 minute.
Mentionez ca untul era la temperatura camerei.

Am obtinut o compozitie cremoasa si lucioasa pe care am repartizat-o-n formele tapetate cu hartiute speciale pentru briose.
Eu nu am forme pentru madlene asa ca le-am copt..in care le am.:P
Le-am lasat 15-20 min la foc mic, pana au crescut si s-au rumenit frumos.
Nu umpleti formele ci puneti compozitie pana la jumatatea formei pentru ca ele vor creste.

Le-am lasat sa se raceasca complet, am pus peste ele ganache si frisca si le-am dat la rece.

Conde

Pentru cine nu stie ce este ganache, mentionez ca e o crema fina , pufoasa si simplu de facut, cu ciocolata.
Se pregatesc cantitati egale de ciocolata si frisca lichida (in functie de cat aveti nevoie, fie pentru ornat, fie pentru un tort unde bineinteles veti mari cantitatile).
Daca o doriti mai cremoasa cantitatea va fi de  2:1 ,doua parti frisca una ciocolata (de ex 200 ml frisca, 100 gr ciocolata) iar daca o doriti mai tare cantitatea utilizata va fi 1:1 (cata ciocolata, atata frisca)
Puneti frisca intr-un vas , la foc mic, si lasati pana ajunge la punctul de fierbere.
(nu trebuie sa clocoteasca!)
Dati deoparte, adaugati ciocolata (amaruie, cu lapte, alba – de care preferati) facuta bucatele si amestecati pana se topeste complet.
Raciti bine apoi o dati la frigider pentru cateva ore bune (e preferabil peste noapte).
Scoateti vasul si mixati crema pana ce ajunge la consistenta dorita si necesara pentru ceea ce aveti nevoie.
Se orneaza tare fain cu ea mai ales daca folositi ciocolata amaruie pentru ca nu mai contine si ea lapte si devine foarte ferma.

Cred ca asa, in tinute de gala, merg si pentru provocarea lunii.octombrie gazduita cu drag de blogul My Fancy Cake
Merg sa recitesc tema sa vad daca le pot trimite.
edit: Merge 😉

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

20 Comentarii


  1. Dau eu cafeaua ;)!!tare sant frumusele!


  2. Eu n-am copt nimic dulce weekendul acesta si mi-e pofta de ce gasesc aici la tine.


  3. Super frumoase si super gustoase.


  4. Mie mi se par perfecte pentru provocarea lunii octombrie sunt vesele si pline de fantezie!Si sunt tot un fel de muffin, cupcake.


  5. Ce frumoase sunt motzatele, vreau si eu una macar.


  6. Sunt tare frumusele, numai bune de-o provocare!


  7. Apoi minunate-s cu tot cu motz!Pupici


  8. Perfecte!Numai tu Gabitza puteai sa le faci motz:)


  9. ce frumoase sunt … chiar perfecte ptr provocare 😉 ….. bravoo!!!


  10. Foarte faine! Iar ornamentele is bestiale! 😉


  11. Arata perfect, cred ca ma las de pariuri sportive live si ma apuc de culinarie.


  12. Minunate… nu stiu cum mi-a scapat pana acum. Pup!


  13. Minunate… nu stiu cum mi-a scapat pana acum. Pup!


  14. Multumesc frumos.
    Insist sa incercati reteta de madlene, e tare tare buna!


  15. Related topic in this blog I am finding many place but this too batter information in this blog which I couldn’t find anywhere everything is beautiful and interesting. All thoughts of writer are visible in this blog. You should continue make this type of blog


  16. Un articol foarte bun, are niste idei realizabile. Pana acum mergeam mult pentru bani la jocuri de noroc. Insa sper ca voi gasi se alte metode de a face bani.


  17. Îmi place să fac o varietate de prăjituri, în special Fruit.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chec la tava

Chec la tava

Pentru cina, alaturi de-o canita cu iaurt, la mic dejun, cu-n pahar de lapte, la cafea, la pachetel. Hai, mai ziceti voi 😉 Mod de preparare chec la tava Separa albusurile de galbenusuri Mixeaza spuma […]

Prajitura cu lapte condensat

Prajitura cu lapte condensat

Daca nici cu prajitura asta nu va conving sa v-apucati de pregatit dulciuri, atunci n-am facut nicio treaba …:( :)) Glumesc, dar sincer, merita! E drept, intai trebuie sa faceti o vizita la delatte.ro, sa […]

Cea mai buna prajitura fara coacere

Cea mai buna prajitura fara coacere

Stii probabil momentul ala in care ai manca un desert bun, bun, dar nu ai niciunul in casa si nici chef de copturi. Pentru asta s-a inventat desertul fara coacere 😀 Iar asta, cu atat […]

Creme pentru prajituri

Creme pentru prajituri

Crema de vanilie 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina 2-3 linguri zahar 200 ml lapte 2 galbenusuri ou 150-200 ml frisca batuta bine (indulcita dupa gust) vanilie sau zahar vanilat Mod […]