Mamaliga cu ciuperci la Multicooker

Mamaliga cu ciuperci la Multicooker

E post, dar tot vrem ceva bunutz la pranz si sa mai solicitam nitel pe prietenul nostru Philips Multicooker.
Simplu de tot preparatul meu de astazi.

mamaliga2

Ingredients

nu va voi da cantitati fixe, depinde de cate guri aveti la masa

  • ciuperci (eu am folosit astazi ghebe, dar puteti pune si alt soi de ciuperci)
  • ceapa
  • ulei
  • sare
  • piper
  • pasta de tomate
  • mamaliga
  • mujdei de usturoi

mamaliga5

Procedam asa:

Punem ulei in vasul aparatului Philips Multicooker. Adaugam ceapa taiata juliene.

Selectam din MENIU programul Fry, setam timpul la 10 minute si apasam START.

Amestecam ocazional.

Intre timp tocam ciupercile (nu marunt) , care-n prealabil au fost bine fierte si scurse de apa.

Dupa ce au trecut cele 10 minute adaugam ciupercile peste ceapa, punem si 30 ml apa, sare, piper , selectam din nou programul FRY din MENIU, setand de data aceasta timpul la 22 minute.

Conde

Inchidem capacul si apasam START.

Intre timp preparam o mamaliguta din apa, sare si faina de porumb.

Verificam daca e necesar sa amestecam, dupa ce trece jumatate din timpul setat.

Inainte cu 5 minute de a fi gata adaugam si putina pasta de tomate.

Cand e totul preparat, cu ajutorul manusilor de silicon ce vin odata cu aparatul Multicooker, rasturnam din vas intr-un bol.

Punem vasul la loc. Impartim ochiometric mamaliguta in 3 parti egale, punem un rand de mamaliga in vas, apoi jumatate din cantitatea de ciuperci, iar un rand de mamaliga, ciupercile ramase iar la final ce-a de-a treia parte de mamaliguta.

Setam aparatul pe programul Boil , setam timpul la 10 minute si apasam START.

Dupa ce trec cele 10 minute il setam inca 10 pe programul Fry, apasam START si preparam intre timp mujdeiul de usturoi.

Cand e gata totul rasturnam cu grija  pe un fund de lemn si…pofta buna! ;;)

page

 

Comentarii prin FaceBook

8 Comentarii


  1. La multi ani!!!! Nu puteam sa te ratez azi, asa ca iti urez toate cele bune, tie si familiei tale!

    Cat despre minunatia asta, imi lasa gura apa, e musai sa o incerc si eu. Eu trag ciupercile la tigaie cu putin usturoi ai asa le mananc, cu mamaliga, dar varianta ta imi suna la fel de bine si trebuie incercata. Super!


  2. Ce buna trebuie sa fie!!


  3. Ce pofta nebuna mi-ai starnit!!!


  4. Imi ploua in gura cand citesc reteta asta minunata !
    Te felicit pentru minunata idee.
    Poti sa faci si mamaliguta in Multicooker, linistita ! Eu am facut-o si in 20 de minute e gata…
    Weekend senin sa ai !
    Te tzuc


  5. Doamne ce nebunie de mancarica!!!Arata yummyyyy

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Ciulama de ciuperci cu smantana

Ciulama de ciuperci cu smantana

Degeaba ajungi pe meleaguri romanesti daca nu gusti o ciulama. O mancare consistenta, rapida si buna de te lingi pe degete! Daca mai si culegi ciupercile cu mana ta, legumele le iei din propria gradina, […]

Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Astazi pregatim impreuna pulpe dezosate la tigaie – o reteta extrem de gustoasa si rapida! Eu dictez, voi pregatiti :)) Sosul in care am marinat da un gust delicios si fragezeste atat de bine carnea, […]