Mancare de ardei copti cu rosii si cimbru

Mancare de ardei copti cu rosii si cimbru

Cand o sa am timp , o sa vorbesc mai mult despre tigaia de fonta de care M-AM INDRAGOSTIT!

N-aveti idee cat este de diferit gustul mancarurilor preparate in tigaia asta, fata de oricare tigaie, obisnuita.

Dar lasand tigaia unde-i e locul, adica la mine-n bucatarie : – )), revin la mancarea asta de ardei copti pe care nu stiu cum sa va conving s-o preparati macar o data. Atat de aromata si buna, si-n plus, de post!

Obligatoriu cu o mamaliguta alaturi si-un sos de usturoi,  zau te lingi pe degete!

Daca nu tineti post, merge grozav de bine cu niste telemea rasa deasupra.

Inspiratia mi-a venit stiind deja gustul combinatiei dintr-o reteta preparata de Zamfira, un user bucataras.ro, doar ca ingredientul de baza era fasolea verde, pe care am preparat-o de doua ori si ne-a placut mult.

 

ardei copti cu rosii si cimbru

Ingrediente Mancare de ardei copti cu rosii si cimbru

  • 12-14 ardei copti
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • o rosie mare
  • 300 ml suc/pasta de rosii (eu am pus preparata in casa)
  • 100 ml apa (daca folositi suc s-ar putea sa nu fie necesar adaosul de apa)
  • sare
  • piper
  • zahar
  • cimbru
  • o foaie de dafin

ardei copti cu rosii si cimbru+a

Mod de preparare Mancare de ardei copti cu rosii si cimbru

  1. Pune uleiul la incins intr-o tigaie.
  2. Pune ceapa taiata juliene si las-o pana prinde culoare.
  3. Adauga usturoiul taiat feliute si caleste un minut.
  4. Pune si rosia , pe care in prealabil ai spalat-o, tocata cubulete. Mai lasa 2-3 minute.
  5. Ia vasul de pe foc, adauga ardeii curatati de cotoare si seminte.
  6. In pasta de rosii pune sare dupa gust, piper, putin zahar.
  7. Toarna peste ardeii copti. Daca e grosuta mai pune 100 ml apa. Daca e ca in imagine nu mai adauga.
  8. Pune si o foaie de dafin. Presara cimbru.
  9. Introdu tigaia in cuptorul preincalzit si lasa la foc mediu pana ce sosul scade si se ingroasa.
  10. Prepara mamaliguta, mujdei de usturoi si Pofta buna!

 

cats

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii

  1. Rocsy Ciobanu says:

    Ce imi placeeeeee….O nebunie de preparat!

  2. Rocsy Ciobanu says:

    Ce mult imi placeee…O nebunie de preparat!


  3. Mmmmm,uite cum mi-ai adus aminte de copilarie!!!!,imi place mult mancarea ta!!!

  4. Bucate Apetisante says:

    Multumesc pt. inspiratie Gaby.
    Asta voi manca deseara, cu telemea.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie Un pranz rapid? Te-nvat eu sa faci. Stiu, nu doar rapid te intereseaza ci si sanatos si bun. N-o fi prajeala tocmai sanatoasa, dar nici nu pregatim des si-n […]

Print Friendly, PDF & Email
Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Azi am gatit escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express. Dar, nu in mod traditional, intr-un mod care m-a surprins placut si pe mine, cu un aparat care prepara mese gustoase cat ai zice Crock-Pot! […]

Print Friendly, PDF & Email
Reteta hribi cu smantana

Reteta hribi cu smantana

Reteta la care ii rog pe ai mei sa incuie usa :))) pentru ca nu, nu vreau sa impart cu nimeni, mai nu le-as da nici lor :))) Am facut reteta de hribi cu smantana […]

Print Friendly, PDF & Email
Piept de pui la cuptor

Piept de pui la cuptor

„Hmm, mmm, ce bun e! Mama, tu poti sa-ti deschizi un restaurant. Da’ nu restaurant ca restu’, ca nu ai tu timp sa faci la comanda, unu’ in care sa faci o singura masa, de […]

Print Friendly, PDF & Email