Mancare de ardei copti cu rosii si cimbru

Mancare de ardei copti cu rosii si cimbru

Cand o sa am timp , o sa vorbesc mai mult despre tigaia de fonta de care M-AM INDRAGOSTIT!

N-aveti idee cat este de diferit gustul mancarurilor preparate in tigaia asta, fata de oricare tigaie, obisnuita.

Dar lasand tigaia unde-i e locul, adica la mine-n bucatarie : – )), revin la mancarea asta de ardei copti pe care nu stiu cum sa va conving s-o preparati macar o data. Atat de aromata si buna, si-n plus, de post!

Obligatoriu cu o mamaliguta alaturi si-un sos de usturoi,  zau te lingi pe degete!

Daca nu tineti post, merge grozav de bine cu niste telemea rasa deasupra.

Inspiratia mi-a venit stiind deja gustul combinatiei dintr-o reteta preparata de Zamfira, un user bucataras.ro, doar ca ingredientul de baza era fasolea verde, pe care am preparat-o de doua ori si ne-a placut mult.

 

ardei copti cu rosii si cimbru

Ingrediente Mancare de ardei copti cu rosii si cimbru

  • 12-14 ardei copti
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • o rosie mare
  • 300 ml suc/pasta de rosii (eu am pus preparata in casa)
  • 100 ml apa (daca folositi suc s-ar putea sa nu fie necesar adaosul de apa)
  • sare
  • piper
  • zahar
  • cimbru
  • o foaie de dafin

ardei copti cu rosii si cimbru+a

Mod de preparare Mancare de ardei copti cu rosii si cimbru

  1. Pune uleiul la incins intr-o tigaie.
  2. Pune ceapa taiata juliene si las-o pana prinde culoare.
  3. Adauga usturoiul taiat feliute si caleste un minut.
  4. Pune si rosia , pe care in prealabil ai spalat-o, tocata cubulete. Mai lasa 2-3 minute.
  5. Ia vasul de pe foc, adauga ardeii curatati de cotoare si seminte.
  6. In pasta de rosii pune sare dupa gust, piper, putin zahar.
  7. Toarna peste ardeii copti. Daca e grosuta mai pune 100 ml apa. Daca e ca in imagine nu mai adauga.
  8. Pune si o foaie de dafin. Presara cimbru.
  9. Introdu tigaia in cuptorul preincalzit si lasa la foc mediu pana ce sosul scade si se ingroasa.
  10. Prepara mamaliguta, mujdei de usturoi si Pofta buna!

 

cats

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii

  1. Rocsy Ciobanu says:

    Ce imi placeeeeee….O nebunie de preparat!

  2. Rocsy Ciobanu says:

    Ce mult imi placeee…O nebunie de preparat!


  3. Mmmmm,uite cum mi-ai adus aminte de copilarie!!!!,imi place mult mancarea ta!!!

  4. Bucate Apetisante says:

    Multumesc pt. inspiratie Gaby.
    Asta voi manca deseara, cu telemea.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun. Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!   […]

Print Friendly, PDF & Email
Ficatei de pui cu sos

Ficatei de pui cu sos

Iubesc ficateii de pui indiferent in ce mod i-as pregati – ficatei prajiti, ficatei la gratar sau ficatei cu sos, dar…parca cel mai mult prefer ultima varianta. Poate pentru ca poti combina arome, poti reincalzi […]

Print Friendly, PDF & Email