Mancare de cartofi cu mazare si morcov

Mancare de cartofi cu mazare si morcov

Cand copiii vor sa posteasca e cam greut sa le dau zi de zi mancare care sa le si placa.

Dupa cum v-am scris, cu reteta de conopida nu am avut succes :)), dar nu acelasi lucru il pot zice cu aceasta mancare de cartofi.

A placut atat lor cat si sotului, ca si garnitura alaturi de snitele.

Simpla, cu foarte putine ingrediente, usor de preparat, buna si de post 🙂

mancare-de-cartofi

Ingrediente Mancare de cartofi cu mazare si morcov

  • 10 cartofi
  • 2 morcovi marisori
  • o cutie 400 gr. mazare fiarta
  • 30 ml ulei
  • 3 catei usturoi
  • o lingurita delikat (de preferat facut in casa)
  • sare

mancare-de-cartofi-2

Mod de preparare Mancare de cartofi cu mazare si morcov

  1. Curata, spala  si taie cartofii in patru.
  2. Curata si spala morcovul apoi feliaza-l.
  3. Intr-un vas cu fund dublu (in cazul meu mult iubitul vas de tuci) incinge uleiul.
  4. Cand s-a infierbantat bine pune morcovul feliat.
  5. Lasa un minut, amesteca apoi adauga cartofii scursi bine de apa.
  6. Mai lasa doua minute, amestecand dupa un minut, adauga o cana cu apa si pune capac peste vas.
  7. Redu flacara argazului la cea mai mica treapta si lasa la fiert. Amesteca cand iti mai amintesti 😀 avand grija ca-n vas sa nu scada apa complet, sa fie mereu de cel putin doua degete. Daca e cazul mai adauga cate putina apa.
  8. Cand intra furculita in legume adauga delikatul si lasa la fiert in continuare.
  9. Cand legumele sunt bine fierte si la amestecare cartofii se farma usor, adauga usturoiul curatat si tocat marunt , marunt, mazarea, si potriveste gustul de sare.
  10. Omogenizeaza amestecand usor si mai lasa doua minute pe foc.
  11. Serveste cald, cu rosii si turtite taranesti.
Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Chiftelute de post

Chiftelute de post

E primul post in care incerc mai multe feluri de retete de chiftelute. Dupa cele manastiresti, au urmat astea. Mi-au placut foarte mult! Mai mult decat celelalte. Am mancat prima tigaie singura, cat erau calde. […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute manastiresti

Chiftelute manastiresti

C-or fi, or’ n-or fi manastiresti aceste chiftelute, da’ ce stiu eu sigur e ca noua ne-au prins tare bine azi la pranz 🙂 Le poti consuma alaturi de garnitura sau salata, noi le-am mancat […]

Print Friendly, PDF & Email
Fursecuri ciupercute – de post

Fursecuri ciupercute – de post

As vrea o introducere pentru reteta de Fursecuri ciupercute – de post, da’ nu gasesc. Sa imi tot laud eu retetele parca nu se face :)), da’ sincer, se topesc in gura! Si se fac […]

Print Friendly, PDF & Email
Rosii umplute  cu mix de seminte

Rosii umplute cu mix de seminte

Usurel si bun, asa ca dupa sarbatori 🙂 Ingrediente  6 rosii mari  1 ceapă  1 morcov mic  50 g seminte de dovleac si seminte de floarea soarelui  50g seminte de […]

Print Friendly, PDF & Email