zurli

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun.

Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!

 

Ingrediente Mancare de mazare cu pui

2 pulpe mari de pui
2 cepe verzi (sau o ceapa uscata)
un morcov
1/2 ardei rosu
un borcan mare mazare fiarta 800 g. (Olimpia, imi place mie)
o lingura bulion
o lingura faina alba
1/2 cub de legume (optional)
sare
piper
50 ml vin alb demidulce

ulei

Mod de preparare Mancare de mazare cu pui

Curata bine pulpele de pui si portioneaza-le.
Presara sare peste ele.
Incinge ulei intr-o tigaie si pune pulpele.
Prajeste-le frumos pe ambele parti (la foc mediu) pana cand sunt rumenite frumos (30-35 minute). Spre final adauga vinul si lasa pana se evapora complet.
Intre timp spala si toaca legumele.
Caleste-le intr-o alta tigaie pana se inmoaie usor, apoi adauga o cana si 1/2 apa, jumatatea de cub de legume (preferabil facut in casa) si lasa la fiert la foc mic.
Cand sunt sunt inmuiate bine legumele (dupa vreo 20-25 min) adauga mazarea fiarta si bulionul diluat in putina apa.
Fierbe totul 5 minute, apoi adauga faina pe care ai diluat-o in 50 ml apa (pui putin cate putin) si amesteca sa nu se faca cocoloase in sos. Potriveste gustul de sare si piper.
Tot acum adauga si pulpele prajite si mai lasa 3-4 minute la fiert.
Lasa sa se racoreasca usor, apoi serveste 🙂

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email
Ficatei de pui cu sos

Ficatei de pui cu sos

Iubesc ficateii de pui indiferent in ce mod i-as pregati – ficatei prajiti, ficatei la gratar sau ficatei cu sos, dar…parca cel mai mult prefer ultima varianta. Poate pentru ca poti combina arome, poti reincalzi […]

Print Friendly, PDF & Email