Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun.

Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!

 

Ingrediente Mancare de mazare cu pui

2 pulpe mari de pui
2 cepe verzi (sau o ceapa uscata)
un morcov
1/2 ardei rosu
un borcan mare mazare fiarta 800 g. (Olimpia, imi place mie)
o lingura bulion
o lingura faina alba
1/2 cub de legume (optional)
sare
piper
50 ml vin alb demidulce

ulei

Mod de preparare Mancare de mazare cu pui

Curata bine pulpele de pui si portioneaza-le.
Presara sare peste ele.
Incinge ulei intr-o tigaie si pune pulpele.
Prajeste-le frumos pe ambele parti (la foc mediu) pana cand sunt rumenite frumos (30-35 minute). Spre final adauga vinul si lasa pana se evapora complet.
Intre timp spala si toaca legumele.
Caleste-le intr-o alta tigaie pana se inmoaie usor, apoi adauga o cana si 1/2 apa, jumatatea de cub de legume (preferabil facut in casa) si lasa la fiert la foc mic.
Cand sunt sunt inmuiate bine legumele (dupa vreo 20-25 min) adauga mazarea fiarta si bulionul diluat in putina apa.
Fierbe totul 5 minute, apoi adauga faina pe care ai diluat-o in 50 ml apa (pui putin cate putin) si amesteca sa nu se faca cocoloase in sos. Potriveste gustul de sare si piper.
Tot acum adauga si pulpele prajite si mai lasa 3-4 minute la fiert.
Lasa sa se racoreasca usor, apoi serveste 🙂

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Ficatei de pui cu sos

Ficatei de pui cu sos

Iubesc ficateii de pui indiferent in ce mod i-as pregati – ficatei prajiti, ficatei la gratar sau ficatei cu sos, dar…parca cel mai mult prefer ultima varianta. Poate pentru ca poti combina arome, poti reincalzi […]

Chiftelute suedeze

Chiftelute suedeze

O mancare buna, buna dupa care sa te lingi pe degete, vrei? Atunci prepara asta 😛 De cand am descoperit aceasta reteta de chiftelute suedeze pe site-ul e-retete.ro, am repetat-o de multe ori si de […]

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]

Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]