zurli

Mancare de pui sub capac de paine

Mancare de pui sub capac de paine

  • un pui (eu am pus un pui transat din care am oprit doar pieptul)
  • 100 gr masline negre
  • o ceapa verde
  • usturoi-2-3 catei
  • 4-5 rosii
  • 1/2 lingurita boia
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 3 foi dafin
  • o cescuta vin alb
  • sare
  • piper

pentru capac

  • 300 gr faina
  • aprox 200 ml apa
  • 2/3 plic drojdie instant
  • 1/2 lingurita sare
  • o lingura ulei
  • in plus : 2 linguri apa plus o lingura faina

Transam puiul, il portionam si spalam bine.
Intr-un vas de tuci (in cazul meu) , punem la incins 2-3 linguri ulei si adaugam usturoiul feliat.
Lasam  30 sec. apoi adaugam bucatile de pui.
Le lasam pana prind culoare.
Adaugam vinul si lasam la foc mic.
Cand vinul s-a evaporat adaugam rosiile tocate, sare, piper , foile de dafin si boiaua.
Eu am mai pus si putina apa. Adaugam si maslinele, punem capac si lasam la foc mic pt 25 minute.

Intre timp ne ocupam de aluat.
Punem intr-un bol faina, drojdia si uleiul.
Adaugam apa calduta si framantam. Trebuie sa obtinem un aluat ferm, nelipicios.
Daca e nevoie, adaugam dupa caz inca putina faina sau apa.

Oprim focul la mancarea de pui , adaugam patrunjelul si ceapa tocate fin si lasam doua minute sa se racoreasca.

Din cele doua linguri de apa si lingura de faina, facem un amestec din care vom lua cu mana si vom unge pe exterior vasul cu mancarea, cam…5 cm, in partea superioara.
Asta va constitui lipiciul ce va tine aluatul de vas.

Din aluat intindem o foaie destul de subtire cu diametru mai mare decat cel al vasului cu mancare si punem foaia deasupra , presand usor pe exterior .
Vom obtine astfel un capac ermetic ce va acoperi cu grija mancarica delicioasa din interior.

Introducem vasul in cuptorul preincalzit, la 180 grade, si lasam pana ce se rumeneste frumos capacul.

Eu am facut in vas de tuci dar recomandarea acestei reteta presupunea detinerea unui vas de lut pe care din pacate eu nu il am.

Cand puneti aluatul pe vasul de lut, acesta se muleaza perfect iar la cuptor va forma o cupola, deoarece peretii vasului ii vor permite aluatului sa se „destinda” :))), in timp ce marginile vasului meu erau asa de ascutite incat atunci cand am pus „capacul” intr-o parte s-a rupt si l-am tras repede sa nu ajunga la mancare, presandu-l bine sa nu fuga:))

E delicioasa papaua asta. Adica…PAPA BUN! :)))

Sursa

Multumesc mult, Laura.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. mancarea imi place fff mult si arata ffff bine si facuta de tine e si buna, poate incerc si eu asa o data , da-mi o portie dar fara capac , mie da-mi paine obisnuita langa sa nu ne complicam degeaba :))) .
    dar de aratat arata bine, da !:X


  2. Vin si eu la masa.Minunat arata.


  3. arata ?! foarte apetisant! vreau si eu!

  4. Anonymous says:

    Vaaaai, cat de bine arata!!! :X >:D< Pup, sor'mea ! :-*

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email