Melci cu branza si mac

Melci cu branza si mac

Un aluat EXCELENT!
Asta pot sa afirm despre aluatul ce l-am testat la melcii astia grozav de buni! Un aluat care dupa racire nu devine sec si uscat ci ramane moale si pufos.
Copiii i-au laudat, asa ca se cer repetati ;).

placinte

Ingrediente Melci cu branza si mac

  • Aluat
  • 650-700 gr faina
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 25 gr drojdie
  • un ou
  • 2 linguri iaurt
  • 200 ml lapte cald
  • 200 ml apa minerala
  • 50 ml ulei de masline
  • Umplutura
  • 250 gr urda sarata
  • 250 gr branza dulce de vaca
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa lamaie
  • optional – 1-2 linguri gris, doar daca branza de vaci e zeroasa
  • Pentru uns
  • un ou
  • mac

melci cu branza

Mod de preparare Melci cu branza si mac

  1. Intr-un bol micut amesteca drojdia cu laptele cald, o lingurita de zahar si 3-4 linguri faina.
  2. Omogenizeaza si lasa la loc cald amestecul pana-si dubleaza volumul.
  3. Pune faina intr-un vas mare, fa o gropita in mijloc si pune amestecul cu drojdie.
  4. Adauga apa minerala, oul, iaurtul, restul de zahar si sarea.
  5. Amesteca cu mana curata apoi incepe sa framanti aluatul adaugand treptat uleiul de masline.
  6. Framanta timp de 10 minute. Trebuie sa obtii un aluat elastic, nelipicios. In functie de puterea de absorbtie a fainii poate fi necesar sa mai adaugi fie lichid (apa sau lapte) fie faina.
  7. Acopera bolul cu un servet curat si lasa aluatul la loc cald pentru o ora.
  8. Cand si-a dublat volumul presara pe el faina si mai framanta putin.
  9. Imparte aluatul in bucati egale (mari sau mici, depinde cum vrei sa faci melcii) si pregateste umplutura. Eu seara am facut 12 micuti, am lasat restul de aluat la frigider si am mai copt a doua zi, 8 bucati mai marisori.
  10. Amesteca toate ingredientele pentru umplutura intr-un bol, omogenizeaza bine. Daca nu e cazul si umplutura este destul de legata, nu mai adaugi grisul.
  11. Ia fiecare bucata de aluat si intinde-o cu sucitorul pana capata forma ovala.
  12. Pune cate o lingura din amestecul de branza, ruleaza aluatul si da-i apoi forma de melc.
  13. Aseaza toti melcisorii in tava tapetata cu hartie pentru copt, unge-i cu ou batut si presara mac.
  14. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace melcisorii la foc mediu, pana se rumenesc frumos.
  15. Cand scoti tava din cuptor acoper-o cu un servet curat si mai lasa 10 minute apoi poti servi.

Sursa de inspiratie

melci

 

Comentarii prin FaceBook

7 Comentarii


  1. Ce pufoseniii bravo o sa le incerc si eu 😀


  2. Minunat arata!! Sunt fan aluaturi 🙂


  3. Wow cat de bine arata!!! Mi-ai facut pofta!

  4. Pingback: Cornuri sarate, cu branza

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Lipii pentru shaorma

Lipii pentru shaorma

Cand ai o tigaie buna, inspiratia-ti vine pe loc! Mai greu e sa te hotarasti cu care retete sa-ncepi si care sa le lasi la urma. Cand, intr-un final, te hotarasti, te convingi singur ca […]

Cornuri cu mac

Cornuri cu mac

Cand vreau cornuri, batoane sau alte bunatati ce tin de patiserie, „dau o fuga” pe blogul Nicoletei. Face atatea bunatati incat ar fi imposibil sa nu gasesti ceva pe plac! Aceste cornuri cu mac m-au […]

Turte cu branza si marar

Turte cu branza si marar

Ce-i mai bun si mai bun decat o turta calda, cu branza si marar? Eu zic ca nimic! :)) Un aluat elastic si bun care se lucreaza asa de frumos, o umplutura usor iute de […]

Cozonac de post

Cozonac de post

Mod de preparare reteta Cozonac de post: Pune intr-un bol faina impreuna cu sarea si drojdia.Infierbanta bine apa, pune zaharus si sofran si amesteca pana se dizolva.Lasa la racit si cand e usor calduta adauga peste faina si omogenizeaza. Incepe sa framanti cu mana adaugand treptat uleiul si aromele.Framantati aluatul timp de 5-6 minute. Consistenta lui trebuie sa fie elastica, nelipicioasa […]