Mic dejun in cuib.

Mic dejun in cuib.

Vrei ceva bun si cald la prima ora a diminetii…dar vrei sa-ti servesti si cafeaua aburinda-n tihna.


Nimic mai simplu.
Pui ibricul pe foc si preincalzesti cuptorul.

Pregatesti asa:
8 felii sunca, costitza, slaninutza, prosciutto (sau 8 mai micute sau 4 mari care sa cuprinda forma cu totul)
Putin unt pentru uns formele
3-4 oua
sare, piper
putina carnita (mezel, pui afumat,)
50 gr cascaval tocat cubulete
o lingura faina
+ 4 mini  forme de ceramica

Nu uita sa pui zahar si cafea-n ibric 😉

Ungi formele cu unt.
Imbraci peretii cu feliile de costita (eu am avut facuta de noi 😛 )

Intr-un castron bati bine ouale, pui sare, piper, cascavalul, faina, carnita si omogenizezi.

Ai grija sa nu dai cafeaua pe foc!

Torni amestecul in formele de ceramica .
Pui deasupra (optional) fie o rosie cherry, fie masline sau felii de ardei copt.

Le dai la cuptor si iti savurezi linistita cafeaua.

O sa dureze 15, maxim 20 minute.
Ai incalzit laptele?
Pofta buna!

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

12 Comentarii


  1. Mmm, ce bunatate!! Si se face odata cu cafeaua, si mai bine!


  2. Ce bine arata gabitzo!!!!!


  3. La multi ani!!! Delicios mic dejun…mmm!!


  4. La Multi Ani!!!
    Nu puteam lipsi la primul mic dejun din acest an! Prezentarea este minunata! Te pup


  5. La multi ani, Gaby! Tare mi-ai facut pofta cu micul tau dejun! Sa va fie de bine!


  6. La multi ani!! Delicios!!!o sa fac si eu ca tare imi e pofta…te pup!!!


  7. Mic dejun delicios!
    La multi ani!


  8. Invitatie oficiala:Te astept cu mult drag la o noua editie http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html si la multi ani!
    Sa ai parte numai de lucruri bune anul asta! Pup


  9. Ce bunãtate!!! La multi ani!


  10. Buna dimineata! :))


  11. Seara buna draga mea! Am trecut sa rontai la un cuib!


  12. Ce pofta mi-ai facut !!!
    Tare bine mai arata si e asa de simplu de facut ….
    Te tzuc Gaby !

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Oua umplute, in sos

Oua umplute, in sos

Nu-mi placeau ouale umplute. 🙂 Mi se pareau ok doar pregatite pe loc, aspectul ce-l capatau dupa „odihna”la frigider taindu-mi orice pofta 😀 In sos? O nebunie! Au avut mare trecere si, avand noroc de […]

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Pentru un platou cu aperitive sau pur si simplu cand vrei un mic dejun frumos si bun pentru ai tai, o rulada aperitiv e o alegere excelenta. Pufoasa, gustoasa si consistenta, o poti servi musafirilor […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Chiftele de post cu ciuperci

Chiftele de post cu ciuperci

Mod de preparare Chiftele de post cu ciuperci: Pune la fiert cartofii si morcovul in apa rece (cu tot cu coaja). Cand sunt fierti scurge-i si trece-i rapid sub un jet de apa rece apoi curata-i de coaja […]