Miel fiert in jantuit

Miel fiert in jantuit

una dintre cele mai bune ciorbe din lume :d :)))
Ingrediente

* un miel
* apa :))))
* 3 rosii
* doi ardei
* doi morcovi
* usturoi, (dupa gust)
* 1, 5 l jantuit( produsul ramas in urma prepararii casului la stana,;deci faci casul, urda, si ce ramane e bunatatea asta:d )
* 500 gr smantana
* sare
* piper
* cimbru
* marar
* patrunjel
* leustean
* loboda
* tarhon

Mod de preparare
Cioba asta-i buna numa’ la stana. Dijba o faceti acasa, ca nu-i facuta pe chirosteie(nu d-alea de pus pe cap:)) ) , in ceaun.
Se pune intr-un ceaun mare mielul spalat bine si portionat, inclusiv capul, ficatul, inima.
Se fierbe bine(nu pot zice la foc potrivit:)), ca depinde cate lemne pui pe foc:))).
Cam..o ora ,o ora juma… zic eu; trebuie ca furculita sa patrunda usor in carne.
Cand e fiarta cam pe 2/3 din timpul normal, se pune ceapa, morcovul si ardeiul.
Se mai lasa cam 20 min, dupa care se pun rosiile, decojite si tocate.
Dupa alte 10 minute, se adauga jantuitul usturoiul tocat si smantana care se mai fierb 20 minute
In final, se pun verdeturile spalate si tocate (cu exceptia buchetelulu de cimbru care se leaga cu o atza si se lasa putin la fiert apoi se scoate), sarea si piperul.

Nimeni nu are rabdare sa se raceasca ciorba care se distribuie in strachini de lut, apuca fiecare cate unul, se frige la limba, il da gata si mai cere:)))

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. OMG!!!! Nu pot decat sa-mi imaginez cat de bun e!!!!


  2. Sa-ti fie rusine ca postezi asa ceva! Cum as putea eu sa gatesc asta in Bucuresti???? Cat de curand vin la tine sa gust. 🙂


  3. Mama ce-as fi mancat si eu o strachina din bunaciunea asta !:)


  4. No ase! Tu facut pofta la mine si eu nu mancat!!! Ia zi tu,cine te-a botezat de te-ai facut cu miel? Pana oi ajunge si eu la vreo stana sorbesc din priviri…


  5. Dana, e grozava!!1

    Brandusa..ashea..cam prin iulie-august:)))

    Lia..nu am cuvinte sa descriu gustul, atmosfera, aerul curat..hm..ce dor mi se face…

    Miti, te pup, m-au botezat nasii:)))


  6. Nu ma mai joc de-a bucatareala cu tine ca n-am de niciunele ca sa fac si eu asa bunatate! 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Supa crema de mazare

Supa crema de mazare

Supa asta mi-a placut mult! Da’ mult de tot! Cea mai rapida, simpla si buna supa-crema! Desi clar! as fi preferat o prajitura :))), dar cum nu am avut, a fost buna si supa 😛 […]

Supa crema de conopida cu usturoi

Supa crema de conopida cu usturoi

Iata-ma si cu ultima reteta din seria celor 5 in care am testat blenderul Oster chrome. Un blender extrem de elegant, foarte usor de curatat, cu o putere de mixare ridicata, realizat din cele mai […]

Supa crema de morcov cu portocale si ghimbir

Supa crema de morcov cu portocale si ghimbir

Recunosc, pana la supele astea doua (ultimele) ce le-am postat, nu prea iubeam supele crema. Dar atat asta cat si cea de spanac sunt grozav de bune! Poate-o fi „de vina” blenderul Oster? 😛 :)) […]

Supa crema de spanac cu nuci

Supa crema de spanac cu nuci

Nu pot zice ca-s prietena supelor crema si nici ele nu-s prietene cu mine :))), dar asta va zic sincer, mi-a placut foarte mult! Am rasfoit internatul in cautarea unei supe bune de spanac si […]