milkshake

milkshake

Milkshake

Eu si puii mei iubim milkshake-ul.
Cezar nu, ca n-are carne :))).

Danutu vine la bucatarie si ma intreaba: ai lapte? Da’ ce fructe ai?
:))
Mi-e atat de drag ca iubeste fructele. Datorita lui am inceput sa le iubesc si eu, ca nu prea strigam dupa ele.
Ne place orice amestec, cu orice fructe sunt la momentul respectiv pe piata. Danut mi-e drag ca e constient cat de sanatos este si cat de necesar pentru organism si ce sursa de energie .(de care Slava Domnului, debordeaza :)) )
….

Zilele trecute am fost la cumparaturi cu el.
A pus in cos o punga cu jeleuri.
Cand eram la doi pasi de a plati, il rog :citeste ingredientele.
Se uita, sta pret de cateva secunde si zice: asteapta-ma putin.
Fara nicio vorba s-a dus si l-a pus inapoi pe raft.
Mi-a crescut inima 🙂

Azi am facut milkshake-ul cu:

2 banane
2 piersici
2 nectarine
200 gr cirese
3 caise
2 linguri zahar (recomand mierea dar nici nu aveam in casa si in plus eu manifest o intoleranta fata de ea,din pacate)- puteti de asemeni indulci cu lapte condensat
putin zahar vanilat
300-500 ml lapte (depinde cat de gros il doriti)
cateva cuburi gheata (eu nu le pun intotdeauna )

Depinde de ce fructe aveti in casa .Se pot face si cu un singur fruct, vanilie si lapte sau cu inghetata.Nu e exclusa nici ciocolata sau cafeaua :P.
Eu mai pun kiwi,mere,pere,capsuni.

Procedeul , extrem de simplu.Spalam bine fructele, le curatam samburii.

Ori pui totul in cana blenderului si mixezi cateva minute, ori pui intr-o cana mare toate fructele impreuna cu zaharul si bagi blenderul manual, le ezi , apoi adaugi laptele , gheata si mixezi in continuare.

Se serveste imediat.

 
loading...
Tags:

Comentarii prin FaceBook

15 Comentarii


  1. Am venit repede poate mai prind vre-un paharut!Super culoare,plin de vitamine.E bine sa invatam copii de mici sa aleaga o viata sanatoasa.Pup cu drag!


  2. Numai e da-l fac rapid.Il bem tot o data :)).Danut chiar si doua cani.


  3. Hop si eu!! mai este?imi place cum arata blogul tau, poate ma inveti cate ceva..puuup o zi minunata!!!


  4. Foarte bine arata. Si noi suntem innebuniti dupa milkshake, mai ales cu banane 😀


  5. Daaa. Noi dupa oricare :)))

  6. Anonymous says:

    Smoothie de extra Klasse…..
    Acuma nu inteleg Problema, iei un Cirnat mare il tai märunt, il pürezi cu Lapte si il servesti ca si Smoothie pikant:-))))))


  7. :))))))))))))))))
    po’ sa pun si marar?
    :)))))))


  8. Bravo puilor tai ca papa fructe! Noi avem o mare problema, din pacate… 🙁


  9. :(, da, mereu ma gandesc la asta :(.


  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.


  11. foarte bun! si foarte sanatos! si ce haioase-s scobi alea:))

  12. Tudorache Simona says:

    Daca manifestati intoleranta la miere – puteti folosi zahar invertit.
    Reteta :
    1 kg zahar, 450 ml apa plata, 1 lingurita de sare de lamaie (acid tartric) – acesta initiaza procesul invertirii (e vb despre lantul molecular al zaharidei).
    Se pun toate intr-un vas emailat / captusit cu ceramica, direct pe foc mediu si se amesteca cu lingura de lemn care nu are miros – pana cand se va forma un sirop transparent auriu. Pe parcurs va aparea o spuma maronie la suprafata – trebuie indepartata. Este gata cand are culoarea uleiului / mierii (auriu) si e destul de vascos ( ca o miere mai lichida). Cand e racorit bine – se filtreaza prin tifon / sau se pune direct in borcan cu capac. Se foloseste la orice, micsorand cantitatea de apa / lichid ( pt prajituri). Adevarul e ca modifica putin gustul cafelei. Dar daca o sa folositi zaharul tos numai la cafea – tot e un castig imens pt calciul din organism.
    In corp zaharul nu se poate metaboliza decat dupa ce este invertit la nivelul ficatului – iar acest proces decurge cu consumul unei cantitati de calciu din organism. Iar acesta este luat din rezervele corpului :celule tisulare, dinti, par , unghii, oase – de unde se poate. De aceea e mult mai ok sa il invertim „in vitro” – adica in afara organismului – si sa il consumam gata invertit. Ne acordam o sansa in plus sa nu ne irosim rezervele de calciu din corp.
    NU se poate face o invertire normala in vas nesmaltuit – pt ca intrarea in contact direct cu metalul gol genereaza produsi de reactie nedoriti, toxici, in cantitati mari – si in plus procesul invertirii va decurge deviat.
    Imi cer scuze pt interventie – poate stiati dinainte toate astea 😀 – eu sunt ing chimist si de asemeni gospodina in casa pt familia mea si folosesc de multi ani zaharul invertit in casa atunci cand nu am miere :D.


  13. Simona, iti multumesc mult.
    Te rog, fara scuze, ca nu-i cazul 😛
    Mi-e chiar foarte utila reteta ta si iti dai seama ca o s-o prepar, nu?:P
    Multumesc mult de tot si pentru vizita si pentru sfat.
    Te pup.

  14. Tudorache Simona says:

    Aa nu era nici un sfat 😛 era o informatie, nu prea am obiceiul sa ma bag in discutii neintrebata :D. [ Oricum ms ca ai avut rabdare si ca nu te-ai suparat ca te-ai trezit cu ditamai textul :)) ]. Spor la ceea ce faci si felicitari pt efort.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Voiam o prajitura cu ciocolata, da-mi inchipuiam deja ca, la poftele ce le aveam in acel moment, mi s-ar parea prea dulce. Voiam o prajitura cu visine, da’ nu pandispan cu fructe ci ceva mai […]