Mini cheesecake

Mini cheesecake

 

In seara asta mergem la bal!

„Diseara e bal in salonul oval.
Pune-ti condurii, Cenusareasa,
Si crinolina roze de matasa.
Printese de aur vor tine parada,
Cavaleri in armuri vor duce bravada.”

Eveniment important pentru Fundatia Serviciilor Sociale Bethany!

Draguta de Alice, de la Tara bucatelor, m-a invitat virtual la acest eveniment si-am acceptat cu drag.

la Hotelul Restaurant La Castell, Ballroom, evenimentul ajuns la cea de-a cincea ediţie consecutivă la Iaşi!

Sunteti invitati  într-o călatorie fascinantă în cinci oraşe spectaculoase ale lumii : Paris, Barcelona,Veneţia, Las Vegas şi Tokyo.

METROPODISEEA este o aventură în care se imbină arta, frumosul şi generozitatea, este o descoperire simbolică a sinelui şi-a lumii.
Scopul evenimentului este de a mobiliza persoane fizice şi mediul de afaceri, alaturi de programele Fundaţiei Bethany, să poată veni în ajutorul copiilor şi tinerilor aflaţi în dificultate

  • programul integrat de terapie recuperatorie în cadrul căruia, anual, patruzeci de copii cu afecţiuni motorii şi neuro-motorii beneficiază de recuperare personalizată gratuită;
  • programul de burse prin care douăzeci de tineri din mediul rural beneficiază de sprijin financiar şi de sesiuni de dezvoltare personală şi profesională;
  • programul de consiliere dedicat tinerilor aflaţi în situaţii dificile din punct de vedere emoţional, prin care specialiştii Fundaţiei îi ajută, prin şedinţe de consiliere şi terapie, să depăşească aceste probleme.

Nu vor lipsi momente artistice de muzică şi dans spre cele cinci destinaţii. Amfitrioni, Irina Păcurariu şi Pavel Bartoş, iar invitatul special Horia Brenciu Band.
Va fi organizata si o licitaţie caritabilă, unde vor putea fi licitate opere de artă care aparţin unor artişti de renume sau la început de drum, obiecte de colecţie sau experienţe surpriză.

Alaturi de aceste informatii pretioase am adus un cheesecake, preparat dupa o reteta americana, un cheesecake cremos si bun in varianta cu sos de visine.

cheesecake

Ingrediente

Ingredientele pentru cheesecake sunt prezentate pentru o forma cu diametrul de 22-24 cm.Eu am injumatatit cantitatile, adaptand la formele mini in care am preparat.

  • Pentru crusta
  • 300 gr biscuti simpli
  • 120 gr unt
  • Pentru crema de branza
  • 600 gr crema de branza
  • 500 g branza de vaci
  • 250 g zahar (daca va place mai dulce mai puteti adauga)
  • coaja rasa de lamaie
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 6 oua
  • un plic zahar vanilat
  • 2 linguri zeama de lamaie

Pentru servit : zahar pudra, fructe in sos, topping de ciocolata, sos caramel.

DSC_3871a[preparare title=”Mod de preparare Mini cheesecake”]

Conde
  1. Preparare crusta de biscuiti
  2. Macina biscuitii si topeste untul.
  3. Amesteca-le intr-un bol pana obtii o compozitie omogena.
  4. Pregateste o forma cu pereti detasabili.
  5. Toarna amestecul si preseaza-l bine pe fundul tavii, urcand usor amestecul si pe laterale.
  6. Da tava la rece pana pregatesti crema de branza (minim 10 minute).

Preincalzeste cuptorul la 150 grade (la foc mic)

  1. Amesteca bine cele doua tipuri de branza impreuna cu zaharul si aromele.
  2. Adauga ouale, unul cate unul, omogenizand bine dupa fiecare (eu am folosit blenderul de mana)
  3. La final incorporeaza smantana.
  4. Scoate forma de tort de la rece si toarna crema de branza.
  5. Niveleaza frumos si da tava la cuptor (nu mari temperatura!) pentru o ora – o ora si treizeci de minute (eu am lasat mult mai putin pregatind in forme mini). Cheesecake-ul nu trebuie sa se rumeneasca, opresti focul cand observi ca incepe sa prinda culoare pe margini.
  6. Lasati sa se raceasca apoi o introduceti la frigider pentru cateva ore.
  7. Scoateti inelul de tort trecand mai intai un cutit subtire intre cheesecake si inel.
  8. Serviti pudrat cu zahar sau cu toppingul preferat 😉

Eu recunosc – NU AM RABDARE sa se raceasca! :))) Caldute erau cand le-am pus sosul si-am servit.

Ataaaat de bune si sanatoase, zic eu 😀

Sursa de inspiratie

[/preparare]

DSC_3824

DSC_3825

DSC_3826
fb2

DSC_3831

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu


  1. Nu stiu de ce, dar intotdeauna mi s-au parut mai gustoase mini- prajiturile, chiar daca asta inseamna sa mananc vreo 2-3. Crezi ca ar merge si cu zmeura proaspata sau piersici din compot?

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]

Cornulete de post cu miere si nuca

Cornulete de post cu miere si nuca

Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune. Aromate, dragalase si fragede 😉 Mod de preparare Cornulete de post cu […]

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Cine zice ca-n post nu se pot face prajituri bune de casa? Spornica, aromata, usor de facut; noua ne-a placut tare mult 🙂   Mod de preparare Prajitura frageda cu mere (DE POST) Intr-un bol […]

Strudel cu aluat de casa (de post)

Strudel cu aluat de casa (de post)

Din punctul meu de vedere, imaginea vinde 🙂 Cand mi-e pofta de ceva si caut in google, setez cautarea dupa imagini si pe ce-mi pare mai de incredere, apetisant si frumos pregatit, dau clik 🙂 […]