zurli

mini-choux-cu-crema-de-trufe-si-frisca-4

mini-choux-cu-crema-de-trufe-si-frisca-4

Mini choux cu crema de trufe si frisca

mini-choux-cu-crema-de-trufe-si-frisca

mini-choux-cu-crema-de-trufe-si-frisca

O alta reteta de prajiturele pe care-o atasez cu drag Provocarii lunii Decembrie , gazduite cu drag pe blogul Cooking my soul

 

Cosulete
300 ml apa
150 ml ulei
300 gr faina
putina sare
o lingura zahar
5 oua

Crema
100 gr ciocolata neagra
100 gr mascarpone
un ou
o lingura zahar pudra

frisca – aprox 200 ml
zahar pudra

mini-choux-cu-crema-de-trufe-si-frisca-1

mini-choux-cu-crema-de-trufe-si-frisca-1

Cosulete.
Punem la fiert apa impreuna cu uleiul , zaharul si sarea.
Lasam sa dea un clocot si adaugam faina, toata odata.
Amestecam repede cu-n tel para pana se incorporeaza toata faina.
Punem inapoi pe foc si mai amestecam un minut.
Lasam la racit, dar nu complet, doar cat sa suportam degetul.
Incepem sa adaugam ouale, unul cate unul, si nu incorporam urmatorul pana nu e perfect incorporat primul.

Preincalzim cuptorul.

Tapetam tava cu hartie pentru copt, punem compozitie in posh (sau intr-o punga si-i taiem coltul) si spritam gramajoare de marimea unui ou (daca dorim sa le facem mai mari) sau de marimeau unei nuci (dar sa fie destul de inalta compozitia) daca le dorimi mini.

Introducem tava in cuptorul preincalzit , initial 10 minute la foc iute apoi dam la foc mediu spre mic si lasam pana se rumenesc frumos (eventual mutam tava pe o treapta superioara – eu asa fac chiar daca se zice sa nu deschizi cuptorul :d ).

Le lasam la racit si apoi le taiem capacelele.

mini-choux-cu-crema-de-trufe-si-frisca-2

mini-choux-cu-crema-de-trufe-si-frisca-2

Crema.
Punem pe baie de abur ciocolata impreuna cu oul batut usor cu zaharul pudra.
Amestecam mereu pana ce ciocolata e topita complet.
Luam de pe foc, lasam sa se racoreasca si adaugam mascarpone.
Omogenizam si lasam sa se raceasca.

Luam cu lingurita si punem crema in fiecare cosulet, cu poshul spritam frisca apoi punem capacelele choux-urilor.
Pudram cu zahar pudra si le pastram la rece.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. wow cw faine sunt!!!!iar prezentarea excelenta!!!!!!!pup :*


  2. Super a doua prezentare !! La multi ani !!! 🙂


  3. mniam-mniam 😀
    …arata bestial 😀
    La multi ani, Gabi !


  4. La multi ani! 2012 sa fie an bun pentru tine si familia ta!


  5. yummy,ce fain arata.vreau si eu…….

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email