mini-choux-cu-crema-de-trufe-si-frisca-4

mini-choux-cu-crema-de-trufe-si-frisca-4

Mini choux cu crema de trufe si frisca

mini-choux-cu-crema-de-trufe-si-frisca

mini-choux-cu-crema-de-trufe-si-frisca

O alta reteta de prajiturele pe care-o atasez cu drag Provocarii lunii Decembrie , gazduite cu drag pe blogul Cooking my soul

 

Cosulete
300 ml apa
150 ml ulei
300 gr faina
putina sare
o lingura zahar
5 oua

Crema
100 gr ciocolata neagra
100 gr mascarpone
un ou
o lingura zahar pudra

frisca – aprox 200 ml
zahar pudra

mini-choux-cu-crema-de-trufe-si-frisca-1

mini-choux-cu-crema-de-trufe-si-frisca-1

Cosulete.
Punem la fiert apa impreuna cu uleiul , zaharul si sarea.
Lasam sa dea un clocot si adaugam faina, toata odata.
Amestecam repede cu-n tel para pana se incorporeaza toata faina.
Punem inapoi pe foc si mai amestecam un minut.
Lasam la racit, dar nu complet, doar cat sa suportam degetul.
Incepem sa adaugam ouale, unul cate unul, si nu incorporam urmatorul pana nu e perfect incorporat primul.

Preincalzim cuptorul.

Tapetam tava cu hartie pentru copt, punem compozitie in posh (sau intr-o punga si-i taiem coltul) si spritam gramajoare de marimea unui ou (daca dorim sa le facem mai mari) sau de marimeau unei nuci (dar sa fie destul de inalta compozitia) daca le dorimi mini.

Introducem tava in cuptorul preincalzit , initial 10 minute la foc iute apoi dam la foc mediu spre mic si lasam pana se rumenesc frumos (eventual mutam tava pe o treapta superioara – eu asa fac chiar daca se zice sa nu deschizi cuptorul :d ).

Le lasam la racit si apoi le taiem capacelele.

mini-choux-cu-crema-de-trufe-si-frisca-2

mini-choux-cu-crema-de-trufe-si-frisca-2

Crema.
Punem pe baie de abur ciocolata impreuna cu oul batut usor cu zaharul pudra.
Amestecam mereu pana ce ciocolata e topita complet.
Luam de pe foc, lasam sa se racoreasca si adaugam mascarpone.
Omogenizam si lasam sa se raceasca.

Luam cu lingurita si punem crema in fiecare cosulet, cu poshul spritam frisca apoi punem capacelele choux-urilor.
Pudram cu zahar pudra si le pastram la rece.

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. wow cw faine sunt!!!!iar prezentarea excelenta!!!!!!!pup :*


  2. Super a doua prezentare !! La multi ani !!! 🙂


  3. mniam-mniam 😀
    …arata bestial 😀
    La multi ani, Gabi !


  4. La multi ani! 2012 sa fie an bun pentru tine si familia ta!


  5. yummy,ce fain arata.vreau si eu…….

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Voiam o prajitura cu ciocolata, da-mi inchipuiam deja ca, la poftele ce le aveam in acel moment, mi s-ar parea prea dulce. Voiam o prajitura cu visine, da’ nu pandispan cu fructe ci ceva mai […]