Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa?

Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata!

Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀

Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata

  • Aluat
  • 550-600 g faina
  • 20 g drojdie
  • 2 galbenusuri
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei de masline
  • 3-4 linguri zahar
  • putina sare
  • 1/3 lingurita scortisoara
  • o lingurita coaja de portocala uscata
  • 50 g unt pentru uns aluatul
  • 250 ml apa calda

32 patratele de ciocolata cu lapte

un ou pentru uns cornurile

Mod de preparare Mini-cornuri cu ciocolata

Pune intr-un bol drojdia cu o lingurita de zahar, 2 linguri de faina si putina apa calduta. Omogenizeaza pana ce drojdia e diluata, apoi lasa la loc cald pentru 15-20 minute.

Pregateste un vas in care pui faina, galbenusurile, untul moale, uleiul, aromele, zaharul si sarea.

Dupa ce au trecut cele 20 de minute, pune drojdia in bolul cu faina, amesteca, apoi incepe sa torni, putin cate putin, apa calda ramasa. Framanta cu mana pana ce obtii un aluat elastic, nelipicios. In functie de puterea de absorbtie a fainii, este posibil sa fie necesar sa mai adaugi fie apa calda, fie putina faina.

Imparte aluatul in 4 parti egale si aplatizeaza-le in foi cu grosimea de 1-2 cm fiecare. Unge trei dintre ele cu untul moale ramas (cele 50 g, repartizat in mod egal) si suprapune foile. Acopera-le cu foaia neunsa, pune-le in bol si acopera bolul cu folie alimentara. Da-l la rece pentru cateva ore sau peste noapte. Eu l-am pregatit seara 🙂 si am copt cornurile dimineata.

Scoate aluatul de la rece si taie-l in 4 parti egale. Nu desprinde foile, taie-l exact asa cum este, ca-n imagine.

Fiecare foaie aplatizeaz-o cu degetele intr-o foaie aproximativ rotunda pe care o intinzi apoi cu sucitorul. Poti decupa pe laterale cu-n cutit subtire, daca cercul nu e uniform.

Imparte fiecare cerc in 8 parti egale. Vei obtine 32 bucati mini-conuri.

Pune la baza fiecarei bucati de aluat cate un patratel de ciocolata, apoi ruleaza cornuri pe care le transferi in tava in care ai pus hartie pentru copt si le ungi cu ou batut.

Preincalzeste cuptorul, timp in care bagi tavile la rece pentru minim 10 minute.

Introdu tavile, pe rand, in cuptor si coace mini-cornurile la 175 grade, pe treapta din mijloc, program traditional, pana cand se rumenesc frumos – aprox. 25 minute.

 

 

 

 

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Lipii pentru shaorma

Lipii pentru shaorma

Cand ai o tigaie buna, inspiratia-ti vine pe loc! Mai greu e sa te hotarasti cu care retete sa-ncepi si care sa le lasi la urma. Cand, intr-un final, te hotarasti, te convingi singur ca […]

Cornuri cu mac

Cornuri cu mac

Cand vreau cornuri, batoane sau alte bunatati ce tin de patiserie, „dau o fuga” pe blogul Nicoletei. Face atatea bunatati incat ar fi imposibil sa nu gasesti ceva pe plac! Aceste cornuri cu mac m-au […]

Turte cu branza si marar

Turte cu branza si marar

Ce-i mai bun si mai bun decat o turta calda, cu branza si marar? Eu zic ca nimic! :)) Un aluat elastic si bun care se lucreaza asa de frumos, o umplutura usor iute de […]