Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa?

Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata!

Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀

Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata

  • Aluat
  • 550-600 g faina
  • 20 g drojdie
  • 2 galbenusuri
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei de masline
  • 3-4 linguri zahar
  • putina sare
  • 1/3 lingurita scortisoara
  • o lingurita coaja de portocala uscata
  • 50 g unt pentru uns aluatul
  • 250 ml apa calda

32 patratele de ciocolata cu lapte

un ou pentru uns cornurile

Mod de preparare Mini-cornuri cu ciocolata

Pune intr-un bol drojdia cu o lingurita de zahar, 2 linguri de faina si putina apa calduta. Omogenizeaza pana ce drojdia e diluata, apoi lasa la loc cald pentru 15-20 minute.

Pregateste un vas in care pui faina, galbenusurile, untul moale, uleiul, aromele, zaharul si sarea.

Dupa ce au trecut cele 20 de minute, pune drojdia in bolul cu faina, amesteca, apoi incepe sa torni, putin cate putin, apa calda ramasa. Framanta cu mana pana ce obtii un aluat elastic, nelipicios. In functie de puterea de absorbtie a fainii, este posibil sa fie necesar sa mai adaugi fie apa calda, fie putina faina.

Imparte aluatul in 4 parti egale si aplatizeaza-le in foi cu grosimea de 1-2 cm fiecare. Unge trei dintre ele cu untul moale ramas (cele 50 g, repartizat in mod egal) si suprapune foile. Acopera-le cu foaia neunsa, pune-le in bol si acopera bolul cu folie alimentara. Da-l la rece pentru cateva ore sau peste noapte. Eu l-am pregatit seara 🙂 si am copt cornurile dimineata.

Scoate aluatul de la rece si taie-l in 4 parti egale. Nu desprinde foile, taie-l exact asa cum este, ca-n imagine.

Fiecare foaie aplatizeaz-o cu degetele intr-o foaie aproximativ rotunda pe care o intinzi apoi cu sucitorul. Poti decupa pe laterale cu-n cutit subtire, daca cercul nu e uniform.

Imparte fiecare cerc in 8 parti egale. Vei obtine 32 bucati mini-conuri.

Pune la baza fiecarei bucati de aluat cate un patratel de ciocolata, apoi ruleaza cornuri pe care le transferi in tava in care ai pus hartie pentru copt si le ungi cu ou batut.

Preincalzeste cuptorul, timp in care bagi tavile la rece pentru minim 10 minute.

Introdu tavile, pe rand, in cuptor si coace mini-cornurile la 175 grade, pe treapta din mijloc, program traditional, pana cand se rumenesc frumos – aprox. 25 minute.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Clatite fara gluten

Clatite fara gluten

Clatite fara gluten Cand ai alimente speciale la indemana ti-e mai usor sa pregatesti retete fara gluten, lactoza sau carbohidrati, recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pur si simplu sa gatesti sanatos si responsabil, sa […]

Print Friendly, PDF & Email
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email
Panini – chifle pufoase

Panini – chifle pufoase

Ca le lasati simple sau le umpleti, n-aveti idee ce textura si gust au aceste mini painici pufoase, atat de adaptabile – mic dejun, burger, pachetel. Daca le-ncercati, va convingeti 😉   Ingrediente Panini – […]

Print Friendly, PDF & Email
Pizza de casa cu ton si galbiori

Pizza de casa cu ton si galbiori

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizza de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura. Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita! Modul de coacere […]

Print Friendly, PDF & Email