zurli

Mini gugulufi cu ciocolata alba

Mini gugulufi cu ciocolata alba

3 oua
un varf cutit sare
150 gr zahar
1/2 lingurita praf copt
o lingura cacao
150 gr ciocolata alba + 100 gr pentru glazura
3 linguri ulei
o lingurita margarina
o cana plina faina alba
un vf. cutit sare

Punem intr-un bol ouale, uleiul si zaharul si mixam 4-5 minute.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.
Ciocolata o tocam cu un cutit in bucatele marisoare.
O adaugam peste amestec. Punem si cacaua si amestecam.
Ungem formele cu putin ulei si punem cate o lingura din compozitie.
Preincalzim cuptorul si introducem formele lasandu-le la 165 grade pentru aproximativ 15-20 minute. Facem testul cu scobitoarea.

Cand sunt reci le glazuram cu restul de ciocolata alba care a fost topita impreuna cu margarina.

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Ce dragalasi sunt! Iti vine sa-i mananci! :)))


  2. :))))))
    Asa de repede s-au mancat ca atunci cand am strigat la Mona sa-mi mai aduca din bucatarie, a zis : da’ de unde?:))))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email