pavlova

pavlova

Mini – Pavlova cu visine






Am facut ieri o prajitura de la care mi-au ramas 3 albusuri. Azi la piata erau niste visine carnoaseee si frumoaseee…si cum ramasesem cu pofta nestavilita de la prima Pavlova, mi-a copt mintea (si aragazul :))) ) niste mini Pavlova cu visine.
O bunatate!
Vad deseori ca se creeaza confuzia cum ca Pavlova e blat de bezea. Poate or face ele parte din aceeasi familie :))), dar blatul de bezea e diferit de cel de Pavlova.
Pavlova e moale in interior, gumata, consistenta data de otet si amidon.
Am incercat sa surprind in imagini aceasta, dar e greu….nu pot arata cum se intinde:))).

3 albusuri
aproape o cana zahar pudra (era gol asa..de doua degete); nu zahar pudra din comert, l-am macinat eu
o lingurita si jumatate otet
o lingurita si jumatate amidon
un vf cutit sare

frisca
visine (sau alte fructe aromate; eu tare mi-as fi dorit fructe de padure dar inca nu mi-a adus nimeni :))) si noi la piata nu avem).

Albusurile le-am pus intr-un bol impreuna cu sarea.
Am inceput sa mixez la viteza mica apoi am crescut viteza pana ce albusurile au devenit spuma.
Am inceput sa adaug zaharul, treptat. Ced ca l-am pus in 5 etape si am mixat pana ce nu s-a mai simtit in compozitie. Trebuie sa avem o compozitie ferma, „grasa2, lucioasa, care sa nu curga din bol cand il inclinam.

Adaugam otetul si amidonul si mai mixam un minut.

Preincalzim cuptorul; setam la cea mai mica temperatura posibila. Eu invart butonul de ca si cand l-as inchide, dar nu-l inchid, numa-l pacalesc :))) si obtin astfel o flacara mica, mica de tot.

Pe o tava tapetata cu hartie pentru copt si unsa cu unt, spritam cercuri de bezea. Cautam sa facem marginile usor mai ridicate decat mijlocul.
Din compozitia data eu am spritat 3 cercuri plus 2 mici cat niste bezele.(poate o idee mai mari)
Am introdus la cuptor pentru 30 minute.
Blaturile erau crocante la exterior dar camd le rupeai era moale mijlocul, gumat.
Am sacrificat unul sa va arat dar nu e video :)))
Le-am lasat in cuptor la racit.

Am mixat frisca, am curatat visinele de samburi.
Pe fiecare mini desert am pus frisca si motz de fructe.
E total pe gustul meu!

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

17 Comentarii


  1. mumoasa-! ce-as mai papa! da las ca-mi fac eu!:)) :*


  2. dementialaaaaaa!asta in sensul bun al cuvantului!nici nu vreau sa ma gandesc la blatul dulce,frisca aromata si visinele usor acrisoare ca lesin de pofta.pupic


  3. Minunata Gabyta !! de vis !!


  4. Hai ca insisti sa ma-ncumet sa fac si eu!Am o reteta de Pavlova de cativa ani dar nu i-a venit niciodata randul.Poate acum,ca mi-ai facut o pofta nebunaaa cu minunatiile aste mici!pupici si we placut!


  5. Si eu vreau sa fac Pavlova de secole.
    Acuma ca am zmeura musai trebuie sa o incerc ca
    mi-ai facut o pofta nebuna.
    Pup.


  6. O sa incerc si eu sa vad de-mi iese pacaleala cu aragazul. :))) Multam de pont!


  7. Tare mult imi place si sti ‘mneata ce inseamna asta, nu? Astept soar sa se racoreasca putin, pentru ca m-am copt langa aragaz :D.
    O seara frumoasa!


  8. Vezi… sfarsitul acesta de saptamana am fost in gand cu acelasi desert. Pup si o saptamana frumoasa!


  9. Vezi… sfarsitul acesta de saptamana am fost in gand cu acelasi desert. Pup si o saptamana frumoasa!


  10. Vezi… sfarsitul acesta de saptamana am fost in gand cu acelasi desert. Pup si o saptamana frumoasa!


  11. Vezi… sfarsitul acesta de saptamana am fost in gand cu acelasi desert. Pup si o saptamana frumoasa!


  12. Vezi… sfarsitul acesta de saptamana am fost in gand cu acelasi desert. Pup si o saptamana frumoasa!


  13. Vezi… sfarsitul acesta de saptamana am fost in gand cu acelasi desert. Pup si o saptamana frumoasa!


  14. Cum ziceam o data,,grosuta si lucioasa,,perfecta:)))pup o zi minunata!!


  15. Eu..aici..de ce nu v-am multumit ?:(
    :))))
    Pupici si multumesc, tuturor!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel

Atat de simplu de facut acest tort cu crema caramel, incat e perfect atunci cand nu ai prea mult timp de stat in bucatarie la dispozitie. Eu am pregatit acest tort cadou, insa garantez c-a […]

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Un desert delicios, un produs de patiserie grozav de bun de servit si cald si rece. Bougatsa – un indragit preparat grecesc , traditional, cremos si aromat, de care te indragostesti de la prima imbucatura! […]

Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂 Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]