zurli

pavlova

pavlova

Mini – Pavlova cu visine






Am facut ieri o prajitura de la care mi-au ramas 3 albusuri. Azi la piata erau niste visine carnoaseee si frumoaseee…si cum ramasesem cu pofta nestavilita de la prima Pavlova, mi-a copt mintea (si aragazul :))) ) niste mini Pavlova cu visine.
O bunatate!
Vad deseori ca se creeaza confuzia cum ca Pavlova e blat de bezea. Poate or face ele parte din aceeasi familie :))), dar blatul de bezea e diferit de cel de Pavlova.
Pavlova e moale in interior, gumata, consistenta data de otet si amidon.
Am incercat sa surprind in imagini aceasta, dar e greu….nu pot arata cum se intinde:))).

3 albusuri
aproape o cana zahar pudra (era gol asa..de doua degete); nu zahar pudra din comert, l-am macinat eu
o lingurita si jumatate otet
o lingurita si jumatate amidon
un vf cutit sare

frisca
visine (sau alte fructe aromate; eu tare mi-as fi dorit fructe de padure dar inca nu mi-a adus nimeni :))) si noi la piata nu avem).

Albusurile le-am pus intr-un bol impreuna cu sarea.
Am inceput sa mixez la viteza mica apoi am crescut viteza pana ce albusurile au devenit spuma.
Am inceput sa adaug zaharul, treptat. Ced ca l-am pus in 5 etape si am mixat pana ce nu s-a mai simtit in compozitie. Trebuie sa avem o compozitie ferma, „grasa2, lucioasa, care sa nu curga din bol cand il inclinam.

Adaugam otetul si amidonul si mai mixam un minut.

Preincalzim cuptorul; setam la cea mai mica temperatura posibila. Eu invart butonul de ca si cand l-as inchide, dar nu-l inchid, numa-l pacalesc :))) si obtin astfel o flacara mica, mica de tot.

Pe o tava tapetata cu hartie pentru copt si unsa cu unt, spritam cercuri de bezea. Cautam sa facem marginile usor mai ridicate decat mijlocul.
Din compozitia data eu am spritat 3 cercuri plus 2 mici cat niste bezele.(poate o idee mai mari)
Am introdus la cuptor pentru 30 minute.
Blaturile erau crocante la exterior dar camd le rupeai era moale mijlocul, gumat.
Am sacrificat unul sa va arat dar nu e video :)))
Le-am lasat in cuptor la racit.

Am mixat frisca, am curatat visinele de samburi.
Pe fiecare mini desert am pus frisca si motz de fructe.
E total pe gustul meu!

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

17 Comentarii


  1. mumoasa-! ce-as mai papa! da las ca-mi fac eu!:)) :*


  2. dementialaaaaaa!asta in sensul bun al cuvantului!nici nu vreau sa ma gandesc la blatul dulce,frisca aromata si visinele usor acrisoare ca lesin de pofta.pupic


  3. Minunata Gabyta !! de vis !!


  4. Hai ca insisti sa ma-ncumet sa fac si eu!Am o reteta de Pavlova de cativa ani dar nu i-a venit niciodata randul.Poate acum,ca mi-ai facut o pofta nebunaaa cu minunatiile aste mici!pupici si we placut!


  5. Si eu vreau sa fac Pavlova de secole.
    Acuma ca am zmeura musai trebuie sa o incerc ca
    mi-ai facut o pofta nebuna.
    Pup.


  6. O sa incerc si eu sa vad de-mi iese pacaleala cu aragazul. :))) Multam de pont!


  7. Tare mult imi place si sti ‘mneata ce inseamna asta, nu? Astept soar sa se racoreasca putin, pentru ca m-am copt langa aragaz :D.
    O seara frumoasa!


  8. Vezi… sfarsitul acesta de saptamana am fost in gand cu acelasi desert. Pup si o saptamana frumoasa!


  9. Vezi… sfarsitul acesta de saptamana am fost in gand cu acelasi desert. Pup si o saptamana frumoasa!


  10. Vezi… sfarsitul acesta de saptamana am fost in gand cu acelasi desert. Pup si o saptamana frumoasa!


  11. Vezi… sfarsitul acesta de saptamana am fost in gand cu acelasi desert. Pup si o saptamana frumoasa!


  12. Vezi… sfarsitul acesta de saptamana am fost in gand cu acelasi desert. Pup si o saptamana frumoasa!


  13. Vezi… sfarsitul acesta de saptamana am fost in gand cu acelasi desert. Pup si o saptamana frumoasa!


  14. Cum ziceam o data,,grosuta si lucioasa,,perfecta:)))pup o zi minunata!!


  15. Eu..aici..de ce nu v-am multumit ?:(
    :))))
    Pupici si multumesc, tuturor!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email