zurli

Mini-tarte cu banane si ciocolata

Mini-tarte cu banane si ciocolata

INGREDIENTE PENTRU 40 BUCATI IN FORME DE MINI BRIOSE.

Ingrediente aluat tarta:
400g făină
120 g alune nesarate si neprajite
200 g unt (sau margarina)
8 linguri de zahăr
2 oua
1/4 lingurita praf de copt

Ingrediente crema de ciocolata:
150 gr ciocolata
1 ou
70 g zahăr pudră
220 ml smântână
o lingura amidon
1 lingura de Angely cherri
felii de banane

Glazură de ciocolată Ingrediente:
300 g ciocolată neagra
2 linguri de margarina

Aluat.
Am mixat spuma untul cu zaharul. Am adaugat ouale batute usor,faina cu praful de copt iar la sfarsit alunele macinate pudra.
Am framantat bine. Am obtinut un aluat pe care l-am invelit in folie si l-am dat la rece pentru 2 ore.

Am scos apoi am uns cu unt formele, am format bilute pe care le-am repartizat in forme. Am aplatizat tapetand peretii formelor si am bagat la cuptor pentru 10 minute la 175-180 grade timp in care am pregatit crema:

-am mixat 1 minut smantana cu zaharul.
Ciocolata am topit-o pe baie de abur.
Cans s-a racit am incorporat in frisca impreuna cu oul, angely si amidonul.

Dupa 10 minute de stat la cuptor am scos mini tartele, am asezat cate o felie de banana in fiecare, am pus cate o lingurita de crema si am dat iar la cuptor pentru 15-20 minute.

Am scos, am lasat sa se racoreasca si am rasturnat din forme (nu curge crema si banana, sunt bine legate).
Formele mele sunt de 1000 de ani :))) si au fost unele ce s-au prins usor dar m-am ajutat initial de o scobitoare sa desprind lateralele apoi am rasturnat printr-o miscare ferma punand o farfurioara deasupra. La formele noi (aveam doar 8 si mult mai mari) s-a desprins fara probleme.

Le-am lasat sa se raceasca bine dupa care am pus ciocolata pe baie de abur, am amestecat cu margarina, am omogenizat si am pus cu o lingurita in fiecare prajiturica.
Am dat la rece.

Multa rabdare am mai avut 😀 :)))))

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

19 Comentarii

  1. Anonymous says:

    Minunate !!!!!


  2. ce frumoase ti-au iesit 😀


  3. Multumesc.

    Diamond, asa e :d :))))))


  4. Gabyta… din tarta aia am muscat si eu o bucata maaare… arata demential


  5. Vreau si eu vreo … 10, ca le-ai facut prea mici sa-mi ajunga una! Demential arata si (la ce spui tu ca ai pus acolo) sunt tare gustoase. Mersic pt reteta.
    Sa ai o zi buna.


  6. Paste fericit alaturi de cei dragi!


  7. Sarbatori pline de bucurie, alaturi de cei dragi ! Cristina


  8. Sarbatori cu pace in suflet si in casa,sarbatori pline de bucurie , cu toti cei dragi in jurul mesei !


  9. Paste fericit alaturi de cei dragi!


  10. PASTE FERICIT Gabyta alaturi de cei dragi !


  11. Paste Fericit Fie ca Sfintele Sarbatori sa iti aduca seninatate in suflet, bucurii si impliniri alaturi de toti cei dragi!


  12. Paste Fericit !!


  13. Gabi,

    Superbe tartele,superbe pozele.

    Paste fericit alaturi de ce dragi.
    Te pup.


  14. Christos a inviat!


  15. Adevarat a inviat!


  16. Hristos a inviat!
    Sarbatori Sfinte cu belsug si bucurie!


  17. Adevarat a inviat!
    pup.


  18. foarte frumoase tartelee!super!pozele la fel!am sa le incer si eu!


  19. Buna dimineata!
    Multumesc.
    Cam migaloase, te previn :)), dar dupa 2 zile sunt mortale! Asa combinatie de arome, da grozav de bine.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email