Mini tarte cu crema de branza, afine si bezea

Mini tarte cu crema de branza, afine si bezea

Va spuneam acu ceva vreme intr-o postare, de dulceturile copilariei mele, dintr-o perioada neindestulata dar fericita, preparate cu drag de mama,  printre care se numara dulceata de afine.

Afinele, aceste mici minunatii c-o aroma unica, pe care le-am readus in atentia voastra in aceste mini-tarte, ma readuc in copilarie.

Si-mi zboara gandul la vremea cand, avand vreo 6 anisori, ma visam sa zbor deasupra lumii intr-un balon colorat, s-ating norii asemeni lui Peter Pan, sa trec munti si vai asemeni lui Fat Frumos in drumul catre castelul Ilenei Cosanzeana.

Timpul a trecut , m-am facut mare :), nu am zburat printre nori, insa cand privesc acest balon, fix la ce v-am zis ma duce gandul.

Dar…sa trec la reteta. : – )

mini-tarte-vanilie

 

 

Ingrediente Mini tarte

  • 125 gr unt
  • 3 linguri zahar
  • putina sare
  • 250 gr faina
  • un ou
  • o lingurita cacao

Ingrediente Crema de branza

  • 200 gr branza dulce de vaci
  • 200 ml frisca lichida inducita
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar pudra
  • o lingurita gelatina
  • zahar vanilat

Ingrediente bezea

  • doua albusuri
  • 3 linguri zahar
  • cateva picaturi zeama lamaie

mini-tarte

Mod de preparare Mini tarte cu crema de branza, afine si bezea

  1. Incepe prepararea cu pregatirea cojilor de tarte.
  2. Pune in robot (monteaza un cutit) untul rece, impreuna cu zaharul, faina si sarea.
  3. Porneste robotul si omogenizeaza totul.
  4. Adauga oul si mai mixeaza timp de 2 minute, pana obtii un aluat omogen, ce se dezlipeste de peretii robotului.
  5. Poti face operatiunea si cu mana, lucrand cu varfurile degetelor, intr-un timp cat mai scurt.
  6. Aduna aluatul intr-o bila, acopera-l cu folie alimentara si da-l la rece pentru o jumatate de ora.
  7. Pregateste formele de mini tarte (eu am pus in 5 mari, cu diametrul de 8 cm, si in 5 mici) .
  8. Rupe cate putin aluat , pune-l in forma (nu trebuie unse formele, aluatul are unt) si apasa-l tapetand fundul si peretii formelor de tarte.
  9. Da formele la cuptor, la foc mediu, pentru 15-20 minute.
  10. Le scoti si , ajutandu-te de un servet de bucatarie, rastorni tartele calde din forme.
  11. Prepara Crema
  12. Intr-un robot de bucatarie, sau cu blenderul, mixeaza branza de vaci impreuna cu o lingura de zahar pudra, zaharul vanilat si doua linguri frisca. Mixeaza pana obtii o crema fina.
  13. Gelatina o pui la hidratat in 2 linguri apa rece, pentru 3-4 minute.
  14. Galbenusurile impreuna cu laptele si zaharul le pui intr-un ibric, la foc mic, si amesteci incontinuu pana se ingroasa amestecul. Opresti focul si-n amestecul fierbinte pui gelatina. Amesteci pana la diluare. Racesti.
  15. Mixezi intr-un bol frisca (nu complet, doar cat sa devina pufoasa) apoi adaugi in doua etape crema de branza si galbenusurile, mixand dupa fiecare etapa.
  16. In tartele reci distribui crema. Nivelezi cu un cutit. Pui deasupra afine pe care le apesi usor cu o lingura.
  17. Mixezi albusurile spuma, adaugi treptat zaharul si zeama de lamaie si mixezi pana ce compozitia formeaza tepi la atingere si zaharul e diluat.
  18. Pui cu lingura albus peste fiecare tarta si caramelizezi bezeaua cu un pistol caramelizator.
  19. Dai tartele la rece pentru cel putin 2 ore.

Reteta sponzorizata de myman.ro, magazinul de cadouri pentru barbati.

DSC04026

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu

  1. Rocsy Ciobanu says:

    Ce frumusele sunt…:x

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Profiterol

Profiterol

Daca ar fi sa fac o lista cu prajituri de casa preferate de piticii mei, cu siguranta reteta de Profiterol ar fi la loc de cinste. Nu ca eu m-as da inapoi, sa nu credeti […]

Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

In goana dupa cadoul potrivit pentru barbatul din viata mea, citesc acum cateva zile un articol scris de un barbat: „Ce mi-ar fi placut sa primesc de la o femeie drept cadou, si inca mai […]