Mini tarte cu crema de branza, afine si bezea

Mini tarte cu crema de branza, afine si bezea

Va spuneam acu ceva vreme intr-o postare, de dulceturile copilariei mele, dintr-o perioada neindestulata dar fericita, preparate cu drag de mama,  printre care se numara dulceata de afine.

Afinele, aceste mici minunatii c-o aroma unica, pe care le-am readus in atentia voastra in aceste mini-tarte, ma readuc in copilarie.

Si-mi zboara gandul la vremea cand, avand vreo 6 anisori, ma visam sa zbor deasupra lumii intr-un balon colorat, s-ating norii asemeni lui Peter Pan, sa trec munti si vai asemeni lui Fat Frumos in drumul catre castelul Ilenei Cosanzeana.

Timpul a trecut , m-am facut mare :), nu am zburat printre nori, insa cand privesc acest balon, fix la ce v-am zis ma duce gandul.

Dar…sa trec la reteta. : – )

mini-tarte-vanilie

 

 

Ingrediente Mini tarte

  • 125 gr unt
  • 3 linguri zahar
  • putina sare
  • 250 gr faina
  • un ou
  • o lingurita cacao

Ingrediente Crema de branza

  • 200 gr branza dulce de vaci
  • 200 ml frisca lichida inducita
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar pudra
  • o lingurita gelatina
  • zahar vanilat

Ingrediente bezea

  • doua albusuri
  • 3 linguri zahar
  • cateva picaturi zeama lamaie

mini-tarte

Mod de preparare Mini tarte cu crema de branza, afine si bezea

  1. Incepe prepararea cu pregatirea cojilor de tarte.
  2. Pune in robot (monteaza un cutit) untul rece, impreuna cu zaharul, faina si sarea.
  3. Porneste robotul si omogenizeaza totul.
  4. Adauga oul si mai mixeaza timp de 2 minute, pana obtii un aluat omogen, ce se dezlipeste de peretii robotului.
  5. Poti face operatiunea si cu mana, lucrand cu varfurile degetelor, intr-un timp cat mai scurt.
  6. Aduna aluatul intr-o bila, acopera-l cu folie alimentara si da-l la rece pentru o jumatate de ora.
  7. Pregateste formele de mini tarte (eu am pus in 5 mari, cu diametrul de 8 cm, si in 5 mici) .
  8. Rupe cate putin aluat , pune-l in forma (nu trebuie unse formele, aluatul are unt) si apasa-l tapetand fundul si peretii formelor de tarte.
  9. Da formele la cuptor, la foc mediu, pentru 15-20 minute.
  10. Le scoti si , ajutandu-te de un servet de bucatarie, rastorni tartele calde din forme.
  11. Prepara Crema
  12. Intr-un robot de bucatarie, sau cu blenderul, mixeaza branza de vaci impreuna cu o lingura de zahar pudra, zaharul vanilat si doua linguri frisca. Mixeaza pana obtii o crema fina.
  13. Gelatina o pui la hidratat in 2 linguri apa rece, pentru 3-4 minute.
  14. Galbenusurile impreuna cu laptele si zaharul le pui intr-un ibric, la foc mic, si amesteci incontinuu pana se ingroasa amestecul. Opresti focul si-n amestecul fierbinte pui gelatina. Amesteci pana la diluare. Racesti.
  15. Mixezi intr-un bol frisca (nu complet, doar cat sa devina pufoasa) apoi adaugi in doua etape crema de branza si galbenusurile, mixand dupa fiecare etapa.
  16. In tartele reci distribui crema. Nivelezi cu un cutit. Pui deasupra afine pe care le apesi usor cu o lingura.
  17. Mixezi albusurile spuma, adaugi treptat zaharul si zeama de lamaie si mixezi pana ce compozitia formeaza tepi la atingere si zaharul e diluat.
  18. Pui cu lingura albus peste fiecare tarta si caramelizezi bezeaua cu un pistol caramelizator.
  19. Dai tartele la rece pentru cel putin 2 ore.

Reteta sponzorizata de myman.ro, magazinul de cadouri pentru barbati.

DSC04026

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu

  1. Rocsy Ciobanu says:

    Ce frumusele sunt…:x

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Decoratiuni de Craciun

Decoratiuni de Craciun

In decembrie, prioritatile oamenilor sunt total schimbate fata de restul anului. Asa ca lista ar fi cam asa : porc, brad, cadouri, retete (aici va pot ajuta si eu :)), decoratiuni de Craciun. Unii – […]

Print Friendly, PDF & Email
Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie Un pranz rapid? Te-nvat eu sa faci. Stiu, nu doar rapid te intereseaza ci si sanatos si bun. N-o fi prajeala tocmai sanatoasa, dar nici nu pregatim des si-n […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Nu prea suntem fani ciorbe, recunosc, dar stim ca sunt necesare, asa ca macar pe cele preferate tot le pregatesc. Ciorba de iepure este […]

Print Friendly, PDF & Email
Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Azi am gatit escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express. Dar, nu in mod traditional, intr-un mod care m-a surprins placut si pe mine, cu un aparat care prepara mese gustoase cat ai zice Crock-Pot! […]

Print Friendly, PDF & Email