zurli

Mousaka

Mousaka

Am vazut de curand la Miha o musaca care mi-a facut cu ochiul. Nu c-ar fi fost cu mult diferita fata de ce preparam eu dar ideea adaugarii sosului Bechamel in reteta mi s-a parut mai mult decat bine venita.
Si chiar este, copiilor le-a placut tare mult.

Ingrediente
Piure
6-7cartofi marisori
50 gr unt
100 ml lapte
sare

Umplutura
400 gr carne tocata
doi catei usturoi
doua cepe
o lingura crema de branza
un ou
sare
piper
o lingura pasta tomate
100 ml apa
ulei

Sos Bechamel
o lingura unt
o lingura faina de grau
250 ml. lapte
sare
nucsoara

In plus
100 gr cascaval ras
unt pentru uns tava

Mod de preparare.

Piure.
Cartofii curatati se pun la fiert in apa cu sare.
Se testeaza cu furculita cand sunt fierti, se opreste focul si se scurge apa.
Se sfarma cartofii bine si se adauga untul si laptele fierbinte amestecand energic pana obtinem o pasta fina, pufoasa. Se potriveste gustul de sare.

Umplutura
Intre timp se toaca ceapa curatata si se pune la calit in ulei fierbinte. Se caleste 2-3 minute si se adauga carnea tocata (sau taiata cubulete mici). Se mai caleste 5 minute amestecand , apoi de adauga usturoiul curatat, intreg, 100 ml apa si se lasa la foc mic cu capac timp de 10-15 minute.
Se adauga pasta de tomate, sare si piper si se mai lasa sa dea doua clocote.
Se lasa sa se racoreasca,se scoate usturoiul, se adauga branza si oul usor batut si se omogenizeaza.

Sos Bechamel
Se pune intr-o craticioara untul sa se topeasca. Se adauga faina si se caleste timp de doua minute.
Se da cratita deoparte si se adauga putin cate putin laptele rece amestecand mereu pana la omogenizare.
Se pune inapoi pe foc, se potriveste gustul de sare, se adauga si putina nucsoara si se fierbe, amestecand mereu, pana se ingroasa.

Se unge un vas termorezistent cu unt, se pune 1/2 din cantitatea de piure apoi 2/3 din sos urmand sa repartizam uniform umplutura cu carne.
Intindem si restul de piure, ungem cu sosul ramas si presaram cascavalul ras.

Dam vasul  la cuptor la foc mediu pana ce musacaua se rumeneste usor deasupra.
Noi o servim cu iaurt sau muraturi.
Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...
Tags:

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Si mie mi-ar placea !!!! dar daca e vorba de copii…sa le fie de bine ! Tare bine arata !
    pupici


  2. Arata grozav de bine!!!Pupici!


  3. Super bunaaa ! Imi place f mult ! :p


  4. sa va fie de bine masa! :*


  5. da’ n-am mancat masa, miha:)))))))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun. Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!   […]

Print Friendly, PDF & Email