zurli

mousse-de-ciocolata-si-cafea

mousse-de-ciocolata-si-cafea

Mousse de ciocolata cu cafea

O spuma aerata, o crema pufoasa ce ar incununa cu succes un profiterol sau un blat pufos de tort. Un vis al ciocoliticilor, o incantare a iubitorilor de cafea, desert perfect pentru mine.
Oda ciocolatei si cafelei!:))))))

100 gr ciocolata neagra
50 ml lapte condensat
2 linguri cafea
2 galbenusuri ou
4 albusuri ou
5-6 linguri zahar + 2-3 linguri
100 gr unt
o lingura esenta rom
15 ml apa
un plic zahar vanilat
un vf cutit sare.

Personal, nimic impotriva oualor crude.
Daca constiinta voastra zice NU, atunci nu savurati acest desert dar nici nu-l faceti fara spuma aerata pentru ca nu veti obtine consistenta necesara.
Nimic mai placut auzului ca fraza : cea mai super,super trezire, cel mai bun desert din lume, cea mai cea! exprimata de fiica prietenei mele ce a fost trezita din somn, nervoasa :)) cu o cupa aromata si fina.

1.Pregatiti o craticioara cu apa, pe care o puneti la fiert.
Intr-un bol metalic (sau alta craticioara) puneti ciocolata, untul, laptele condesat si cafeaua (daca nu aveti lapte condesat faceti o cafea concentrata si puneti 50 ml inlocuind laptele si cafeaua pudra)si le puneti peste vasul cu apa care fierbe.
Amestecati pana la omogenizare apoi o lasati la racit.

2. In alt bol metalic (sau craticioara ) puneti galbenusurile crude impreuna cu 5-6 linguri zahar, apa si romul.
Il plasati tot deasupra vasului cu apa care fierbe si amestecati incontinuu. Nu va opriti decat atunci cand zaharul este topit iar consistenta amestecului este fina, asemanatoare smantanii, groasa, cremoasa. Dureaza putin, undeva la 7-10 minute.
Raciti.

3. Cand ambele amestecuri s-au racit  le amestecati si omogenizati.

4. Mixati albusurile spuma. Adaugati cele 2 linguri de zahar ramase si mixati inca 2 minute.
Opriti albus pentru decor iar din cel ramas luati 1/3 si amestecati cu ciocolata si galbenusurile.
Restul il adaugati usor, usor. Avem nevoie de o crema aerata, pufoasa, asa ca nu va grabiti.

5.Impartiti in boluri si spritati deasupra albusul ramas.

Partea asta nu e neaparat necesara.
Puteti pune si frisca sau..nimic.

Dati la rece pentru cel putin 2 ore (sa nu credeti ca eu am facut asta :))) ca nu pot eu rezista :)) ).
E grozava!!!!

Sursa de inspiratie

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

16 Comentarii


  1. vreau si euuuu!


  2. Si eu si eu ! Arata super,de gust ce sa spun,o minunatie !

  3. Anonymous says:

    Träznet / Beton !!!!!


  4. Nu ai drum la posta sa trimiti un pachetel la Sibiu? :)))
    O zi faina!


  5. ce pot spune decat ca arata divin.eu am un pitic pe neuron cu oul crud (mai mult cu galbnusul) dar la mousse si maionza nu fac rabat si pun ou crud.am bagat si in sorbet-ul de mango albus batut spuma si a avut o consistenta tare fina.pupicei


  6. Superba prezentare! 🙂


  7. Mmm, ce pofta mi-au facut, arata foarte apetisant!…


  8. multumesc, fetelor!


  9. Pufosenie cu ciucalata, ai? ;):*


  10. Tu draga mea, am vazut ca e mare inghesuiala ptr gazduirea Provocarii. Avand in vedere ca tu o vei gazdui in august, pot sa o primesc eu la mine in bucatarie in luna noiembrie?Sau e prea devreme pt inscrieri? 🙂


  11. Betty…nu cred ca e corecta aceasta procedura.
    In general, atunci cand actuala gazda posteaza finalul provocarii, cel ce se anunta primul gazduieste provocarea, luna urmatoare.
    Cand a postat Flory, eu stateam in dubii..sa zic…sa nu zic ..?:)))
    Asa ca nu mi s-ar parea fair play sa favorizam pe cineva.
    Poate te nimeresti prima la postarea mea 😉
    Bafta si pupici si nu te supara, oke?
    Si inca ceva: te astept cu mare drag si la provocarea din august.


  12. Gabi, multumesc pentru raspuns. Da, asa cred ca e mai corect sa procedam cum ai zis tu. Ca altfel, cred ca ne facem niste liste de asteptare pe luni intregi 🙂 Asa ca o sa fiu cu ochii pe tine si poate poate reusesc sa prind eu provocarea pe luna urmatoare, dupa tine. Si o sa particip cu ceva bun sigur si la masa provocarii din august 😉 Cat despre suparat, nu am de ce. Doar am intrebat, pentru ca nu eram sigura de procedura. O saptamana faina iti doresc.

  13. Acsinte Lorena Isabela says:

    Arata minunat!!!
    Daca as inlocui zaharul alb cu cel brun i-ar schimba gustul??
    Multumesc!


  14. Buna seara. Nu cred! Ala e si mai bun ;;)

  15. Acsinte Lorena Isabela says:

    Multumesc! 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email